Bitcoin koers analyse - Gaat Bitcoin (BTC) weer naar $50k?

Bitcoin $ 50.000 

We zagen Bitcoin twee weken geleden herstellen van $ 34.000 en de stieren hebben sindsdien geprobeerd de overhand te nemen. De Bitcoin koers herstelde bijna 10% in slechts een week en blijft stijgen. Op het moment van schrijven was de prijs van BTC $ 41,682, en deze steeg in de afgelopen 24 uur met 0,35%.

Na weken van neerwaartse en zijwaartse beweging, was de cryptohandelsgemeenschap extatisch over de huidige Bitcoin-prijsactiviteit. Toen BTC naar beneden ging en daarmee ook de rest van de cryptomarkt mee naar beneden sleepte, begonnen cryptohandelaren te praten over de start van een nieuwe bearmarkt. Ook het woord “cryptowinter” viel met enige regelmaat op de bekende sociale media kanalen. Dit alles viel uiteraard samen met een extreem lage waarde van de Fear & Greed index, wat duidt op een hoge mate van angst onder beleggers en een negatief sentiment m.b.t. Bitcoin.

“Go Fund Yourself with Bitcoin”. Deze zin vormt de kern van een onlangs gelanceerde Tallycoin-campagne. Een crowdfundingplatform aangedreven door BTC en het Lightning-netwerk van de tweede laag betalingsoplossing, met 0% kosten, een eigen website-plug-in en bijbehorende knooppuntsoftware. Er wordt niets afgenomen van de donateurs door het platform. Het stelt gebruikers alleen in staat om te profiteren van het Bitcoin netwerk, terwijl ze hulp krijgen van individuen over de hele wereld. Elke verzamelde BTC gaat rechtstreeks naar de campagne en het beheer ervan.

De organisatoren van het Freedom Convoy 2022, een beweging om in Canada gevestigde vrachtwagenchauffeurs te helpen zich te verzetten tegen de COVID-19- en immunisatievoorschriften van hun regering, kwamen op een harde manier in conflict met hun regering. Meer dan 50.000 vrachtwagenchauffeurs verzamelden zich in Ottawa en lanceerden een GoFundMe-campagne om hun doel te steunen. De campagne bracht al snel ongeveer tien miljoen Canadese dollar op, of $ 9 miljoen. Zoals vaak het geval is wanneer een groep mensen in opstand komt en eisen begint te stellen aan hun regering, werden ze vijandig onthaald.

Kraken, een toonaangevende Amerikaanse crypto-exchange, publiceerde donderdag de bevindingen van een proof-of-reserve-audit, waaruit bleek dat het meer dan $ 19 miljard aan Ether (ETH) en Bitcoin (BTC) (BTC) heeft. Volgens een blogpost werd de audit uitgevoerd door Armanino LLP, een advies- en technologiebedrijf gevestigd in de Verenigde Staten. De bevindingen omvatten alleen BTC en ETH, inclusief de $ 3,5 miljard aan ETH die is opgeslagen in de staking-service van Kraken, een ETH 2.0-validator. Sinds 2014 heeft de beurs een tweede onafhankelijke audit ondergaan. Volgens Armanino vergde het reconstrueren van een Merkle-boom - een wiskundige gegevensstructuur die hashes van verschillende gegevensblokken bevat - en het bewijzen dat elke munt op locatie was, meerdere jaren arbeid. De audit komt op een moment dat cryptobedrijven nauwkeuriger worden onderzocht door regelgevende instanties over de hele wereld.

Bitcoin (BTC) Prijsanalyse

Angst & Hebzucht Index: 37, Angst

Hoogste ooit: $ 68.789,63

ROI: 30638,91%

24-uurs verandering: 0,35%

7d verandering: 9,23%

Marktkapitalisatie: $ 788.285.784.449

Circulatietoevoer: 18.950.100 BTC

Totaal aanbod: 18.950.100 BTC

Weekgrafiek van BTCUSD

 

Bron: TradingView

De BTC koers vond steun boven $ 34k en begon te stijgen met de samenvloeiing van stijgende RSI-divergentie. Als de stieren slagen in hun opzet, gaat de prijs van BTC naar $ 45k, wat de volgende weerstandsszone is op het wekelijkse tijdsbestek met een samenvloeiing van 20EMA.

Daggrafiek van BTCUSD

 

Bron: TradingView

De BTC-markt brak uit boven de dagelijks dalende trendlijn, wat een trendomkering aangeeft. Op dit moment hebben we een bearish divergentie op het dagelijkse tijdsbestek die de markt naar $ 39k zou kunnen duwen voor correctie, voordat een verdere rally plaatsvindt.

4 uur grafiek van BTCUSD

 

Bron: TradingView

We hebben ook bearish divergentie op het tijdsbestek van 4 uur, wat wijst op een aanstaande correctie.

1 uurgrafiek van BTCUSD

 

Bron: TradingView

De Bitcoin koers beweegt in een stijgend kanaal in het tijdsbestek van 1 uur. De markt zweeft onder de $42 vanwege de weerstand van de bovenkant van het stijgende kanaal. Als de structuur intact blijft, zien we mogelijk correcties richting $ 39k, voordat de volgende bullish impulsieve stijging van start gaat.

Conclusie

Crypto-enthousiastelingen zijn hoopvol voor cryptocurrencies in 2022. De tijd zal echter uitwijzen of BTC kan blijven groeien of weer instort. Momenteel is de BTC koers goed bezig op een pad omhoog, maar er zijn nog een aantal zware weerstanden te overwinnen en juist daar liggen de beren op de loer. Voor de korte tot middellange termijn blijft voorzichtigheid geboden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram