Technische analyse Bitcoin: Gaan we de $12.000 weerstand doorbreken?

Technische Analyse Bitcoin

Technische Analyse van de Bitcoin koers

Aangezien Bitcoin en de cryptocurrency-markten in het algemeen blijven stijgen en een enthousiasme creëren dat niet meer is gezien sinds de laatste enorme bull-run in 2017, is het van vitaal belang dat we op alle time frames naar Bitcoin blijven kijken en ervoor zorgen dat we voorzichtig en realistisch zijn met onze verwachtingen. Een frequente analyse van de technische aspecten van cryptocurrency-activa plaatst je in de best mogelijke positie om te slagen als belegger en handelaar. We gaan Bitcoin bekijken in de grafieken voor de korte, middellange en lange termijn om een ​​idee te krijgen van waar we in de toekomst naartoe gaan en wat we van Bitcoin mogen verwachten in termen van prijsactie in de komende dagen.

Korte termijn BTC analyse

Eerst gaan we de korte-termijngrafiek bekijken op een klein tijdsbestek, zoals 1 uur en 4 uur candle-charts.

bitcoin koers grafiek 

Op korte termijn kun je op de 1-uurs candle-grafiek zien dat we genoten van een gestage opwaartse beweging in een gezond trendkanaal. Deze voldoet niet aan de kwalificaties van een bearish stijgende wig, dus we verwachten geen grote crash in de komende uren of dagen. Een bullish teken zou een uitbraak uit dit kanaal zijn rond $ 12250 en een bearish teken zou een neerwaartse doorbraak van dit kanaal zijn onder $ 11200. De komende dagen verwachten we in ieder geval een voortzetting van dit kanaal maar mogelijk ook een sterke uitbraak.

Laten we nu eens kijken naar een grafiek voor de middellange termijn met de 4 uur grafiek.

bitcoin koers grafiek 

Deze grafiek versterkt in feite wat we zeiden over de korte termijn grafiek. Dit lijkt een consolidatie te zijn na een drastische stijging en de stijgende kanaalvorm is bemoedigend. Dit kan ook worden geclassificeerd als een lange bull-flag. Het heeft een goede ondersteuning met het 100 daags voortschrijdend gemiddelde en de RSI-niveaus zijn gezond. We zien hier niets verontrustends, maar het is iets neutraler dan de uurgrafiek. Toch zijn we optimistisch m.b.t. een positieve koersontwikkeling in de komende dagen.

Lange termijn BTC analyse

De langetermijngrafiek met dagelijkse candles laat veel potentieel zien. Laten we kijken.

bitcoin koers grafiek 

Zoals u kunt zien, hebben we de afgelopen maanden een grote accumulatiefase in Bitcoin doorgemaakt. Dit belooft veel goeds voor de komende maanden. De laatste upleg voor Bitcoin is sindsdien een beetje vastgelopen en consolideert. Dit is een gezond patroon. Aan de rechterkant van de grafiek zie je dat Bitcoin continu van dezelfde weerstand is teruggekaatst. We verwachten dat Bitcoin de komende dagen deze weerstand sterk zal doorbreken.

Wanneer Bitcoin deze weerstand doorbreekt en de volgende stap omhoog doet vanuit de huidige consolidatie, verwachten we dat BTC het niveau van $ 14k zal bereiken, waar de eerstvolgende weerstand ligt. Deze grafiek maakt ons erg enthousiast over de voortgang van Bitcoin en het is duidelijk dat we klaar zijn om hogere pieken en dalen te gaan maken.

Conclusie

Op alle tijdframes worden we aangemoedigd met hoe de grafiek eruitziet. We verwachten dat de komende dagen en weken zeer winstgevend zullen zijn voor Bitcoin-investeerders, maar we zullen uiteraard blijven evalueren naarmate er vooruitgang wordt geboekt.

 

 

Crypto koersen dalen ondanks goedkeuring van Hong Kong ETF’s

Crypto koersen dalen ondanks goedkeuring van Hong Kong ETF’s

dinsdag, 16 april 2024 10:25

  De crypto koersen begonnen de sessie van maandag hoger, maar sloten net als aandelen de Amerikaanse handelssessie onder water af. Alle belangrijke indices daalden maandag doordat de Amerikaanse...

Bitcoin koers stijgt voor het eerst sinds maart boven $71.000

Bitcoin koers stijgt voor het eerst sinds maart boven $71.000

dinsdag, 09 april 2024 10:12

Bitcoin begon de tweede week van april bullish toen de koers tijdens de Aziatische handelssessie gisteren door de $71.000 steeg. Het is de eerste keer dat de Bitcoin koers erin slaagt dat...

Grayscale verwijdert Cardano uit z'n Large Cap fonds

Grayscale verwijdert Cardano uit z'n Large Cap fonds

maandag, 08 april 2024 16:31

Het Cardano (ADA) netwerk is niet meer onderdeel van het Grayscale Digital Large Cap (GDLC) fonds. Dat kondigde de grote asset manager aan op social media platform X als onderdeel van een periodieke...