Technische analyse Bitcoin: Gaan we de $12.000 weerstand doorbreken?

Technische Analyse Bitcoin

Technische Analyse van de Bitcoin koers

Aangezien Bitcoin en de cryptocurrency-markten in het algemeen blijven stijgen en een enthousiasme creëren dat niet meer is gezien sinds de laatste enorme bull-run in 2017, is het van vitaal belang dat we op alle time frames naar Bitcoin blijven kijken en ervoor zorgen dat we voorzichtig en realistisch zijn met onze verwachtingen. Een frequente analyse van de technische aspecten van cryptocurrency-activa plaatst je in de best mogelijke positie om te slagen als belegger en handelaar. We gaan Bitcoin bekijken in de grafieken voor de korte, middellange en lange termijn om een ​​idee te krijgen van waar we in de toekomst naartoe gaan en wat we van Bitcoin mogen verwachten in termen van prijsactie in de komende dagen.

Korte termijn BTC analyse

Eerst gaan we de korte-termijngrafiek bekijken op een klein tijdsbestek, zoals 1 uur en 4 uur candle-charts.

bitcoin koers grafiek 

Op korte termijn kun je op de 1-uurs candle-grafiek zien dat we genoten van een gestage opwaartse beweging in een gezond trendkanaal. Deze voldoet niet aan de kwalificaties van een bearish stijgende wig, dus we verwachten geen grote crash in de komende uren of dagen. Een bullish teken zou een uitbraak uit dit kanaal zijn rond $ 12250 en een bearish teken zou een neerwaartse doorbraak van dit kanaal zijn onder $ 11200. De komende dagen verwachten we in ieder geval een voortzetting van dit kanaal maar mogelijk ook een sterke uitbraak.

Laten we nu eens kijken naar een grafiek voor de middellange termijn met de 4 uur grafiek.

bitcoin koers grafiek 

Deze grafiek versterkt in feite wat we zeiden over de korte termijn grafiek. Dit lijkt een consolidatie te zijn na een drastische stijging en de stijgende kanaalvorm is bemoedigend. Dit kan ook worden geclassificeerd als een lange bull-flag. Het heeft een goede ondersteuning met het 100 daags voortschrijdend gemiddelde en de RSI-niveaus zijn gezond. We zien hier niets verontrustends, maar het is iets neutraler dan de uurgrafiek. Toch zijn we optimistisch m.b.t. een positieve koersontwikkeling in de komende dagen.

Lange termijn BTC analyse

De langetermijngrafiek met dagelijkse candles laat veel potentieel zien. Laten we kijken.

bitcoin koers grafiek 

Zoals u kunt zien, hebben we de afgelopen maanden een grote accumulatiefase in Bitcoin doorgemaakt. Dit belooft veel goeds voor de komende maanden. De laatste upleg voor Bitcoin is sindsdien een beetje vastgelopen en consolideert. Dit is een gezond patroon. Aan de rechterkant van de grafiek zie je dat Bitcoin continu van dezelfde weerstand is teruggekaatst. We verwachten dat Bitcoin de komende dagen deze weerstand sterk zal doorbreken.

Wanneer Bitcoin deze weerstand doorbreekt en de volgende stap omhoog doet vanuit de huidige consolidatie, verwachten we dat BTC het niveau van $ 14k zal bereiken, waar de eerstvolgende weerstand ligt. Deze grafiek maakt ons erg enthousiast over de voortgang van Bitcoin en het is duidelijk dat we klaar zijn om hogere pieken en dalen te gaan maken.

Conclusie

Op alle tijdframes worden we aangemoedigd met hoe de grafiek eruitziet. We verwachten dat de komende dagen en weken zeer winstgevend zullen zijn voor Bitcoin-investeerders, maar we zullen uiteraard blijven evalueren naarmate er vooruitgang wordt geboekt.

 

 

Bitcoin koers stabiel op $ 61.000 terwijl de markt afstevent op een wekelijks record slot

Bitcoin koers stabiel op $ 61.000 terwijl de markt afstevent op een wekelijks record slot

zaterdag, 23 oktober 2021 22:02

  De Bitcoin koers noteert momenteel rond de $61k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie ondergaat een consolidatiefase nadat het er niet in is geslaagd...

De Bitcoin koers daalt en test $60k-steun en Paypal registreert record aantal Bitcoin-transacties

De Bitcoin koers daalt en test $60k-steun en Paypal registreert record aantal Bitcoin-transacties

vrijdag, 22 oktober 2021 22:28

  Bitcoin daalde eerder vandaag opnieuw toen de koers gedwongen werd het steunniveau van $60k te verdedigen. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie had gisteren een geweldige...

Altcoin Nieuws – Cardano of Solana, wie wordt de echte Ethereum-killer?

Altcoin Nieuws – Cardano of Solana, wie wordt de echte Ethereum-killer?

vrijdag, 22 oktober 2021 08:20

De cryptomarkt is weer gloeiend heet - de Bitcoin koers heeft zojuist een nieuwe, spectaculaire all-time high van meer dan $66.930 bereikt, wat blockchain-enthousiastelingen over de hele wereld...


Comments powered by CComment