Crypto-gemeenschap niet overtuigd dat Wright Satoshi is ondanks uitspraak van de rechtbank, CIA geeft toe cryptoprojecten te hebben uitgevoerd

Craig Wright 

Een rechtbank in Miami oordeelde in het voordeel van Craig Wright, een computerwetenschapper die beweert de pseudoniem Bitcoin (BTC)-maker te zijn. De rechtbank besliste over een zaak waarin de familie van de overleden partner van Wright, Dave Kleiman, een deel van meer dan een miljoen BTC's eiste die door de twee mannen waren gedolven tijdens de vroege dagen van Bitcoin.

Hoewel de twee vrienden waren, was er volgens de jury geen bewijs dat ze de munten samen hebben gedolven. Als zodanig slaagde de familie van Kleiman er niet in om 50 procent van de 1,1 miljoen BTC's te krijgen met een waarde van meer dan 50 miljard dollar.

Afgezien van een deel van de vroege Bitcoins, claimde de familie ook een deel van het intellectuele eigendom dat werd gebruikt om de gedecentraliseerde technologie van de crypto te bouwen.

Ondanks het winnen van de meeste aantijgingen die tegen hem waren ingediend, kreeg Wright te horen dat hij 100 miljoen USD moest betalen aan W&K Info Defense Research LLC voor een inbreuk op intellectueel eigendom. Het bedrijf is gezamenlijk eigendom van Wright en Kleiman.

De advocaten van Wright zeiden dat het "een geweldige overwinning was". De familieadvocaat van David merkte op dat de uitspraak "een historisch precedent" vertegenwoordigde in de wereld van gedecentraliseerde technologie zoals cryptocurrency.

De advocaat merkte echter op dat Wright zijn deel van de deal niet nakwam, zelfs niet nadat hij "de familie Kleiman had verteld dat hij en Dave Kleiman revolutionair op Bitcoin gebaseerd intellectueel eigendom hebben ontwikkeld".

Een uitspraak van de rechtbank is niet genoeg, "verplaats een paar munten"

De wettelijke vertegenwoordiger van de familie van Kleiman vertelde de jury dat Wright "vervalsing en leugens" gebruikte om zijn "dode beste vriend" op te lichten.

Eerder had Wright al aangegeven dat hij het grootste deel van de 1,1 miljoen Bitcoins aan een goed doel zou schenken als hij de zaak zou winnen. Hij had ook opgemerkt dat hij aan de cryptogemeenschap zou bewijzen dat hij Satoshi Nakamoto is.

Interessant is dat de gemeenschap geen rechterlijke uitspraak nodig heeft om te geloven dat Wright Nakamoto is. In de loop der jaren hebben Bitcoin-supporters er bij de Australische computerwetenschapper op aangedrongen een deel van de munten te verplaatsen om te bewijzen dat hij de uitvinder van BTC is en dat hij toegang heeft tot de voorraad.

Dit gesprek dook weer op nadat de rechtbank in Miami in het voordeel van Wright oordeelde. Een Twitter-gebruiker zei bijvoorbeeld: "Good, the coins can move now!”

Een ander zei: “Verplaats een paar munten uit je portemonnee om te bewijzen dat jij het bent. Alleen de echte Satoshi kan de Genesis-portemonnee openen.” Anderen waren verdeeld over wat het werkelijk betekent, aangezien Wright $ 100 miljoen moet betalen als compensatie voor inbreuk op het intellectuele eigendom van de crypto.

@TheBendu2_0 merkte op dat "bewijzen dat Kleiman niet betrokken was bij de creatie van Bitcoin, heel anders is dan Wright die bewijst dat hij Satoshi is."

Stap uit Bitcoin en "Ga zo snel mogelijk naar BSV"

De supporters van Wright kwamen echter in zijn verdediging. Sommigen suggereerden zelfs dat degenen die Bitcoin hebben, "nu moeten verkopen" en in plaats daarvan moeten investeren in Bitcoin Satoshi Vision (BSV), een Bitcoin Cash (BCH)-fork onder leiding van Craig Wright. “Kom zo snel mogelijk naar BSV!” zei Twitter-gebruiker genaamd Eric.

Terwijl de cryptogemeenschap wacht tot Wright een deel van de munten in de Genesis-portemonnee verplaatst of doneert, om te bewijzen dat hij Satoshi is, heeft de Central Intelligence Agency (CIA) toegegeven dat het verschillende cryptocurrency-projecten uitvoert.

William Burns, de directeur van het bureau, onthulde dat de CIA betrokken is bij cryptoprojecten om de activa in de gaten te houden met betrekking tot cyberaanvallen.

Bij het beantwoorden van een vraag over hoe de CIA omgaat met ransomware-aanvallen, zei de CIA-directeur dat zijn voorgangers verschillende "projecten gericht op" virtuele valuta hadden geïnitieerd.

In het verleden gaven hackers er de voorkeur aan betaald te worden in Bitcoin of in privacy crypto's zoals Monero (XMR).

Ransomware-betalingen volgen leidt tot cryptografie

Medio dit jaar bestempelde de Amerikaanse president, Joe Biden, ransomware als een prioriteit voor zijn regering. Destijds maakte Biden bekend dat de VS crypto-tracking zullen activeren om hackers te pakken die zich richten op bedrijven en infrastructuur in het land.

Hoewel Burns niet uitdrukkelijk vermeldde welke van zijn voorgangers de projecten begonnen, verwees hij waarschijnlijk naar David Cohen. Cohen bezette het kantoor in het eerste kwartaal van dit jaar nadat hij als waarnemend directeur door Biden was aangesteld.

Voordat hij bij de CIA kwam, werkte Cohen bij het Amerikaanse ministerie van Financiën en had hij contact met FinCEN (Financial Crimes Enforcement Network). Deze afdeling heeft er in het verleden, met name bij bedrijven en instellingen die door ransomware-aanvallen zijn getroffen, op aangedrongen om de hackers niet te betalen.

Hoewel de CIA-directeur niet duidelijk was over de exacte aard van cryptoprojecten, zei hij dat het tegengaan van "ransomware-aanvallen" inhoudt dat het geldspoor wordt gevolgd van virtuele valuta's.