De Bitcoin koers zakt terug onder $ 57k terwijl El Salvador $ 1 miljard Bitcoin City aankondigt

 

De Bitcoin koers dook net voor het publiceren van dit artikel weer onder de $57k, doordat de stieren er niet in slaagden het niveau van $60k opnieuw te overwinnen, waardoor het nu een weerstand is geworden. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie zweefde een groot deel van de zondag rond de $ 59k, maar hij kon de laatste sprong boven $ 60k niet maken en is nu weer naar beneden gezakt. Altcoins boekten ook enkele verliezen, afgezien van 2 grote uitzonderingen. Daarover later meer.

Ander nieuws: de totale waarde opgesloten in ETH-niveau 2 heeft nieuwe records bereikt, met momenteel een enorme $ 5,64 miljard. Dit betekent dat steeds meer applicaties uit het Ethereum-mainnet worden gehaald door slim gebruik te maken van de smart contracts-functie. Dit wordt gedaan omdat Ethereum als gedecentraliseerd netwerk zijn beperkingen heeft. Maar laag 2-oplossingen betekenen dat het platform kan worden benut zonder het netwerk te overbelasten.

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de huidige voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, herbenoemd voor een nieuwe termijn van vier jaar. De "Fed", zoals de bank vaak wordt genoemd, is de krachtigste monetaire controlerende en gelgevende orgaan in het land. Biden heeft Powell herbenoemd nadat hij tevreden was met zijn werk. Powell was tijdens zijn 4-jarige ambtstermijn meestal crypto-sceptisch, maar toont nu bereidheid en ruimdenkendheid om de sector tegemoet te komen.

De El Salvadoraanse regering heeft onlangs een ambitieus Bitcoin-stadsproject van $ 1 miljard bekendgemaakt. De president onthulde dit project op Twitter en heeft Bitfinex en andere cryptobedrijven al als partner genoemd. Daarover later meer.

Bitcoin koers duikt onder $57k

Bitcoin was eerder op de dag weer in de verdediging. De cryptocurrency bracht een groot deel van het weekend door met proberen de kloof tussen de prijs en het $60k-niveau te dichten, maar maandag bracht aanzienlijke bearish actie.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 59,7k en een poging om het $ 60k niveau te overwinnen. Rond middernacht begon Bitcoin echter te dalen. Het ging in één beweging onder de $ 58k en bleef daar grotendeels gedurende de meeste resterende uren, maar rond de tijd van publiceren ging het verder naar beneden en zakte naar $ 57k en verder. Op het moment van schrijven handelt het op $ 56,2k.

De maandagblues van Bitcoin hebben opnieuw enorme druk uitgeoefend op de stieren. Als gevolg hiervan zien ze er de afgelopen maand zwakker uit dan ooit, omdat ze de eenvoudigste van alle weerstanden, de $60k, niet hebben weten te overwinnen. Nu kunnen de beren een poging wagen om de koers naar $ 50k te trekken. Een simpele beweging boven $60k kan dit echter op elk moment annuleren, maar de stieren hebben op dit moment schijnbaar geen energie meer om dit te doen. De langetermijntrend is nog steeds sterk in het voordeel van de stieren, maar dat zal veranderen als het onder de $50k komt.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 1,05 biljoen en het aandeel in de cryptomarkt was 42,76%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen maar er zijn uitzonderingen

Andere cryptocurrencies boekten de afgelopen twee dagen ook wat verliezen. Twee recent bullish munten gingen echter door met hun enorme vooruitgang. Avalanche (AVAX) boekte dit weekend opnieuw een enorme winst van 16% voordat hij licht daalde. Crypto.com Coin (CRO) steeg de afgelopen twee dagen met 22%, voordat er eerder vandaag een lichte terugval was. Alle andere grote altcoins boekten over het algemeen verliezen.

Avalanche koers grafiek 

In ander nieuws….

El Salvador kondigt $1 miljard Bitcoin City aan

El Salvador heeft een mega-stap aangekondigd om een ​​Bitcoin-stad in het land te bouwen, die zal worden ondersteund door $ 1 miljard aan BTC-obligaties. De stap werd aangekondigd door de pro-crypto-president Nayib Bukele en volgt op de baanbrekende stap van het land om de digitale valuta als wettig betaalmiddel te verklaren.

De voorzitter verklaarde:

“In #BitcoinCity krijgen we digitaal en technologisch onderwijs. Aardwarmte voor de hele stad en efficiënt en duurzaam openbaar vervoer”

Het kan echter moeilijk zijn om daadwerkelijk $ 1 miljard aan Bitcoin-obligaties te leveren, omdat het misschien geen verstandig idee is met een deflatoir activum. Bitcoin is beperkt in voorraad en schiet om de vier jaar steeds hoger in waarde. Het is heel goed mogelijk als de obligatie begint op $ 1 miljard en aan het einde van de looptijd van vijf jaar $ 10 miljard waard is. Dan moet de overheid terugbetalen in BTC. Het zal heel moeilijk zijn om dat te doen en het kan problemen opleveren voor de opeenvolgende regeringen in het Midden-Amerikaanse land.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram