Bitcoin daalt tot $ 41k terwijl voormalig ontwikkelaar een koers van $ 6 miljoen en de uiteindelijke ondergang van het netwerk voorspelt

 

Bitcoin daalde licht tot ongeveer $ 41k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie staat opnieuw onder druk van de beren, aangezien die ernaar streven de BTC koers naar $ 40k en lager te trekken. Altcoins daarentegen waren de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. Daarover later meer.

Ander nieuws: een voormalige ontwikkelaar van de Bitcoin-client en oprichter van de Bitcoin Foundation (niet gerelateerd aan de originele Satoshi Nakamoto) heeft voorspeld dat Bitcoin de komende decennia zal ophouden te bestaan. Er zit echter een belangwekkend stukje aan het einde van zijn voorspelling. Daarover later meer.

Elon Musk heeft kritiek geuit op de recente acties van de Chinese regering om de toegang tot de digitale valuta in het land te beperken. Hij heeft gezegd dat, hoewel het onmogelijk is om de digitale valuta te stoppen of te vernietigen, de acceptatie ervan kan worden vertraagd door bewegingen zoals die van China. Hij voerde echter aan dat Bitcoin is ontworpen om tegen de gecentraliseerde regeringen in te gaan en dat dat misschien de reden is waarom de Chinezen het niet leuk vinden.

Grote Bitcoin-bezitters, ook wel walvissen genoemd, verplaatsen Bitcoin in enorme hoeveelheden volgens de laatste gegevens in de keten. Deze activiteit is al een tijdje niet meer gezien in het cryptocurrency-systeem en dat heeft de volatiliteit opgedreven. Dit alles gebeurt ondanks het feit dat de  van de Bitcoin koers rond een nogal prikkelende $ 40k zweeft, een niveau waarop noch de beren noch de stieren enige mate van controle hebben en ze het uitvechten. Meer daarover in het gedeelte over de prijs-analyse.

Zwitserse autoriteiten hebben groen licht gegeven voor het eerste Bitcoin-fonds van het land. FINMA, de regelgevende instantie in het land, heeft de aanvraag van Crypto Finance, een conglomeraat van meerdere financiële organisaties, in overweging genomen en goedgekeurd.

De El Salvadoraanse president Nayib Bukelele heeft een nieuwe geothermische Bitcoin-boerderij in het land aangekondigd. De regering van Bukelele was de eerste ter wereld die Bitcoin als wettig betaalmiddel verklaarde, maar kreeg te maken met tegenstand van delen van het publiek. Nu probeert de president de volgende stappen voorwaarts te zetten, inclusief mijnbouwboerderijen, maar op dit moment is het meeste gewoon promotie.

Bitcoin koers daalt naar $ 41k

De Bitcoin koers daalde eerder vandaag tot $ 41k. De digitale valuta reageert op de volatiliteit in het netwerk die aanleiding geeft tot grote speculaties. Het aantal transacties van meer dan $ 10 miljoen staat momenteel op een recordhoogte in de geschiedenis van de cryptocurrency, maar de gegevens zijn niet duidelijk bullish of bearish, waardoor zowel stieren als beren scherp blijven.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 41,8k. Het handelde een tijdje zijwaarts rond de $ 42k voordat het begon te duiken rond 01:20 uur 's nachts. Het bereikte een minimum van ongeveer $ 39.8k voordat het zich herstelde, eerst boven $ 41k en vervolgens boven $ 42k. Het lagere niveau was de tweede keer dat de cryptocurrency de afgelopen dagen onder $ 40k is gedaald en het is een duidelijk teken dat beren het tempo opvoeren. De bulls wisten zich zwak te herstellen tot $42,5k voordat de koers rond 17:30 uur weer begon te dalen. Bitcoin wordt nu gewaardeerd op iets meer dan $ 41k op het moment van schrijven met bearish wolken die boven ons hangen.

De enorme, onzekere on-chain-gegevens laten veel crypto-transacties zien met kleinere beleggers die hun crypto verkopen en grotere die meer kopen. Dus zelfs als de stieren zich op de lange termijn kunnen handhaven, kan men een kortetermijndip onder de $ 40k verwachten, vooral als er geen aanzienlijke prijsactie in opwaartse richting is. Behalve bearish vuurwerk als de koers onder de $40k zakt bij een grote volumebeweging.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 780 miljard en het aandeel in de gehele cryptomarkt was 42%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins enigszins stabiel

Andere cryptocurrencies bleven in de loop van de dag grotendeels stabiel. Er waren echter enkele uitzonderingen, aangezien Binance Coin (BNB, 9,5%) en eerder Ripple wat winst boekte. Het grootste deel van de rest van het veld was echter stabiel, misschien wachtend op een signaal van Bitcoin.

Ripple koers grafiek 

In ander nieuws…..

Voormalig Top Bitcoin-ontwikkelaar zegt dat Bitcoin in 2061 zal eindigen, maar niet eerder...

Voormalig Bitcoin-softwareontwikkelaar en oprichter van de Bitcoin Foundation is van mening dat het cryptocurrency-netwerk in 2061 zal ophouden te bestaan ​​in zijn huidige vorm. Maar hij verklaarde ook dat het waarschijnlijk is dat de koers voor die tijd maar liefst $ 6 miljoen per BTC zal bereiken als gevolg van inflatie.

Gavin Andresen, de man in kwestie, is al sinds de beginjaren betrokken bij het cryptonetwerk. Sindsdien is hij gestopt met werken aan het blockchain-netwerk en heeft hij een aantal vreemde aanbevelingen gedaan, waaronder een voor Craig Wright, een komisch personage dat opschept dat hij Satoshi Nakamoto is, wat vaak wordt ontkracht.

Andresen zegt zelf dat het een voorspelling is die verwant is aan Science Fiction. Hij zei dat hoewel Bitcoin in 2061 ophoudt te bestaan ​​in de traditionele vorm, het nog steeds zal blijven bestaan, misschien in de vorm van een spiegel-chain in verpakte vorm om transacties te versnellen en hun kosten te verlagen.

Veel van de huidige Bitcoin-investeerders zullen zeker tevreden zijn met een waardering van $ 6 miljoen, ook al is dat pas in de komende decennia.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram