Argentijnse president: Er is geen reden om nee te zeggen tegen Bitcoin

 

De Argentijnse president, Alberto Fernandez, heeft gezegd dat hij geen belemmering ziet voor Bitcoin (BTC) in zijn land. Fernandez antwoordde op de vraag of hij open staat voor een digitale valuta die wordt beheerd door de centrale bank van het land.

In een gesprek met een lokaal nieuwscentrum werd de Argentijnse president ook gevraagd of hij in de voetsporen van El Salvador kon treden en BTC als wettig betaalmiddel kon omarmen.

In zijn reactie zei hij dat, hoewel hij "niet zo ver wil gaan, […], er geen reden is om nee te zeggen". Fernandez voegde eraan toe dat een door de centrale bank gesteunde digitale valuta en Bitcoin misschien zelfs een "goed pad is om te nemen".

De president verklaarde zijn reactie en merkte op dat digitale valuta's "grotendeels" het "inflatoire effect" opheffen. Argentinië lijdt onder een van de hoogste inflatiecijfers ter wereld.

Vorige maand meldde Reuters bijvoorbeeld dat de jaarlijkse inflatie van Argentinië het afgelopen jaar meer dan 50 procent bedroeg. Ook neemt inflatie een groot deel van de politieke debatten in het land in beslag.

Ondanks dat BTC wereldwijd controversieel is, is het "iets om te overwegen"

Interessant is dat Fernandez aan de macht kwam op een moment dat inflatie de Argentijnse economie teisterde. Fernandez was echter niet helemaal overtuigd van Bitcoin, ondanks het kalmerende effect van de crypto op de inflatie.

Hij zei dat Bitcoin nog steeds controversieel is en hij bekende dat hij het "voorzichtig" benadert. Volgens hem komt de voorzichtigheid voort uit "hoe onbekend" Bitcoin nog is.

De Argentijnse president merkte op dat veel mensen over de hele wereld deze gevoelens delen. Als zodanig is Bitcoin niet sneller gegroeid. Interessant genoeg is het nog steeds "iets om over na te denken".

De opmerkingen van Fernandez komen op een moment dat Argentijnen een verhoogde interesse tonen in virtuele valuta.

Helaas merkte het hoofd van de centrale bank van het land, Miguel Pesce, vorige week op dat de leidende cryptocurrency niet in aanmerking komt als een 'financieel activum' en dat er op de lange termijn niet op de winstgevendheid kan worden vertrouwd.

Tijdens een evenement georganiseerd door het Digital Finance Forum van het Argentine Institute of Executive of Finance, zei de directeur van de centrale bank dat cryptocurrencies een vijand zijn van economische stabiliteit.

Crypto-investeerders genereren winst van "nietsvermoedende mensen"

Volgens Pesce moeten Bitcoin-investeerders vertrouwen op kortstondige seizoenen om winst te genereren. Over regelgeving zei hij dat de bank zich zorgen maakt dat degenen die profiteren van crypto dit doen ten koste van "nietsvermoedende mensen".

Als de centrale bank de cryptocurrency-ruimte zou reguleren, zou ze zich daarom richten op het ontmoedigen van "low-sophistic investeerders" omzich met cryptovaluta bezig te houden.

Terwijl Pesce overweegt om particuliere beleggers van crypto te blokkeren, lijkt het alsof Jordan Peterson al vol in Bitcoin is gedoken.

Onlangs organiseerde Peterson, een Canadese psycholoog, een podcast genaamd "Bitcoin: The Future of Money". De podcast bevatte met name Bitcoin-diehards zoals Der Gigi, Robert Breedlove en John Vallis. Gigi is een BTC-coder, Vallis host een Bitcoin-podcast en Breedlove is een voormalig hedgefondsbeheerder.

In de podcast merkte Peterson op dat het "interessant" is hoe de toonaangevende cryptocurrency "een onvergankelijke taal van waarde" biedt die goud verslaat.

De show concentreerde zich op de waarde van Bitcoin voor de gemeenschap. In een poging Bitcoin te begrijpen, gooide de Canadese psycholoog vragen naar de panelleden en herhaalde hun antwoorden.

In sommige van zijn reacties merkte Peterson op dat BTC gedecentraliseerd en transparant is en "niet kan worden gekraakt [of] gestolen."

Het energieverbruik van BTC is het waard in vergelijking met de efficiëntie van de Crypto

Hij merkte ook op dat Bitcoin een eindige voorraad bevat en dus nuiet gevoelig is voor inflatie. De psycholoog zei dat de cryptocurrency "niet onderworpen is aan enige vorm van openlijke beheerscontrole."

Dit is echter niet de eerste keer dat de Peterson zich bezig houdt met Bitcoin. Hij is betrokken geweest bij verschillende discussies over cryptocurrency.

Begin vorig jaar zei hij bijvoorbeeld dat terwijl cryptocurrencies "een hele reeks problemen" oplossen, ze waarschijnlijk een "reeks problemen" met zich meebrengen.

In zijn laatste podcast vroeg de psycholoog de panelleden naar de tekortkomingen van Bitcoin, terwijl hij verwees naar de milieuproblemen die recent nog werden aangekaart door Elon Musk. In hun reactie merkten de gasten op dat hoewel Bitcoin veel elektrische energie gebruikt tijdens mijnbouwactiviteiten, het de moeite waard was.

Terwijl hij zijn antwoord uitlegde, zei de Bitcoin-ontwikkelaar dat de samenleving ook vragen stelt zoals of internet, auto's en smartphones "het waard" zijn.

In zijn conclusie over het energieverbruik van Bitcoin zei Peterson dat het "een vergissing zou zijn om alleen maar te kijken naar de kosten van het genereren" van Bitcoin, zonder rekening te houden met de efficiëntie van BTC.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram