Bitcoin koers stijgt licht tot $ 35k en VISA onthult $ 1 miljard BTC-activiteit tot nu toe in 2021

Visa Crypto 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

De Bitcoin koers steeg eerder op de dag tot $ 35k, toen de bulls een korte strijd voerden tegen het aanhoudende bearish sentiment. De opleving was echter zwak en liet te wensen over. Altcoins daarentegen waren grotendeels stabiel, afgezien van een paar opmerkelijke uitzonderingen. Daarover later meer.

Ander nieuws: VISA, een van de grootste betalingsbedrijven ter wereld, heeft cijfers vrijgegeven waaruit blijkt dat zijn gebruikers alleen al in de eerste helft van 2021 meer dan $ 1 miljard aan cryptotransacties hebben uitgevoerd. Daarover later meer.

Russische wetgevers hebben een wetsvoorstel ingediend in het Doema-parlement van het land waarmee de regering iemands privé-cryptobezit kan confisqueren. Voorlopig heeft de wet alleen betrekking op illegale activiteiten, maar men vreest dat deze zal worden misbruikt om ongestraft particulieren en hun crypto-deposito's aan te vallen. Hoewel Rusland de cryptosector, inclusief crypto-mining, exponentieel heeft laten groeien in het land, heeft de regering hard opgetreden tegen individuen die tegen het huidige regime zijn.

Het basketbalteam van Boston Celtics, een van de meest succesvolle NBA-clubs, heeft de release aangekondigd van zijn nieuwe digitale fan-token. Het nieuwe digitale item zal worden verkocht/gedistribueerd onder fans en zal worden gebruikt om hun feedback te krijgen over het functioneren van de club.

Bitcoin koers stijgt naar $ 35.000

Bitcoin kwam eerder vandaag terug op ongeveer $ 35k na een licht bullish sessie. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie vindt het, op het moment van de schrijven, echter moeilijk om de rally voort te zetten.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $34k. De cryptocurrency daalde echter binnen een paar uur licht tot ongeveer $ 33,7k voordat hij zich herstelde. Om 5 uur 's ochtends begon de koers te stijgen en bereikte $ 34,8k voordat hij later op de dag om 14:00 uur zijn hoogste punt in 48 uur van $ 35k noteerde. Sindsdien heeft de koers gespeeld met de weerstand van $ 35k, maar is er niet boven gekomen.

Bitcoin bevindt zich nog steeds in een zeer bearish gebied, maar het goede nieuws voor bulls is dat de koers niet meer snel terugtrekt naar $30k en dat er een korte termijnbodem van ongeveer $32k is gevormd. De koers is daar in 2 weken niet onder gegaan en zal dat waarschijnlijk verdedigen, behoudens uitzonderlijk sterke bearish bewegingen. Dus de stieren kunnen op korte termijn worden aangemoedigd om na enkele weken boven $ 36k te gaan. De stieren zelf lijken echter nog niet geheel overtuigd en dat zou op dit moment de verdere voortgang van Bitcoin kunnen vertragen. Elke beweging tussen $ 32k- $ 36k zal waarschijnlijk niet leiden tot een trendverandering.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin is ongeveer $ 649 miljard en het aandeel in de gehele crypto-marktkapitalisatie is 44,8%, een daling van 0,2% ten opzichte van gisteren.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins tonen gemengde trend

Altcoins hadden daarentegen een gemengde dag. Sommige crypto's zoals Binance Coin (BNB, 6,3%), Polkadot (DOT, 11%), Solana (SOL, 11,3%), Theta (THETA, 6,2%), enz. boekten grote winsten, maar de rest van de markt boekte vergelijkbare veranderingen als Bitcoin zelf. We zagen dus een zeer kleine verandering van -0,2% in de algehele Bitcoin-dominantie-index.

In ander nieuws…..

VISA onthult enorme Bitcoin-uitgaven van $ 1 miljard in eerste helft van 2021

VISA, een van 's werelds grootste betalingsbedrijven, heeft onthuld dat het alleen al in de eerste helft van 2021 maar liefst $ 1 miljard aan crypto-uitgaven heeft verwerkt. VISA kondigde eind 2020 aan dat het crypto-diensten zou aanbieden aan z’n klanten en heeft nu dus deze snelle groei op zijn platform voor Bitcoin gezien, ondanks een aanzienlijke koersdaling in de afgelopen 2-3 maanden. De crypto-proof creditcards van VISA winnen aan populariteit ondanks het feit dat ze op dit moment een kleine rol spelen binnen de crypto-sector als geheel.

VISA vereist echter niet dat verkopers crypto-betalingen accepteren, maar het bedrijf gebruikt eerder een crypto-afwikkelingssysteem van een derde partij. Hierdoor kunnen handelaren gelijke hoeveelheden fiat aannemen, ook al betaalt de klant in crypto.

De waarde van $ 1 miljard is aanzienlijk, maar het valt in het niet bij de reguliere crypto-sector die in zes maanden voor honderden miljarden dollars aan transacties ziet. Maar VISA is slechts één platform dat nu cryptocurrency-transacties mogelijk heeft gemaakt. Paypal, Mastercard en verschillende andere betalingsbedrijven hebben deze nieuwe functie ook op hun respectievelijke platforms toegestaan. Velen van hen hebben daardoor een recordactiviteit gezien en langzaam maar zeker nemen hun volumes toe.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram