Bitcoin koers breekt opnieuw boven $10.000 grens. Nu definitief?

 bitcoin koers breekt uit

 

Bitcoin koers breekt boven $10.000

De Bitcoin koers is vannacht opnieuw boven de psychologisch belangrijke grens van 10.000 dollar gebroken. Om 1:05  uur vannacht brak de koers door $10.000 en steeg in één imposante beweging binnen een paar minuten door tot $10.471. Daarna zakte de koers iets terug om vervolgens te consolideren boven $10.050. Zie de grafiek hieronder.

bitcoin koers

Op 7 mei j.l. kwam de koers ook al even kort boven de tienduizend dollar. Het bereikte toen een niveau van $10.068 (BitMex), maar kon dat niet vasthouden en zakte weer terug tot onder $10.000, waarna een correctie volgde.

De doorbraak van vannacht ziet er zo op het eerste gezicht een stuk overtuigender uit. De Bitcoin koers is tot op het moment van schrijven niet meer tot onder het uitbraak niveau gezakt en lijkt te consolideren onder de volgende weerstand. Dat is het weerstandniveau dat stamt uit oktober vorig jaar en dat opnieuw werd getest in februari van dit jaar, op $10.550. Dit is goed te zien in de  3 dagen grafiek hieronder.

bitcoin koers

Wat verwachten analisten van de Bitcoin koers?

Veel analisten verwachten nu dat de koers van Bitcoin kan stijgen tot een niveau rond $12.000. De verwachting is dat de koers daar weerstand zal ondervinden van een oude top uit augustus vorig jaar.

Ook Elliot Wave analist Brian Wilday van elliotwavetrader.net kijkt in die richting. Hij denkt dat Bitcoin nu kan stijgen tot vlak onder $12.000. Voor de langere termijn ziet hij de Bitcoin koers, in de eerst volgende bull-fase,  stijgen tot boven $100.000. Dat komt mooi overeen met het Stock to Flow model van analist Plan B. Volgens dit model kan Bitcoin binnen 2 jaar stijgen tot $100.000.

Of dat ook werkelijk gaat gebeuren? De tijd zal het leren. Eerst maar de volgende weerstandsniveaus op de grafiek overwinnen. Na $12.000 liggen er nog twee belangrijke weerstanden. Één op $14.000 en vervolgens de oude top op $20.000.

bitcoin koers - Bitmex

 

Geïnteresseerd geraakt in het investeren in Bitcoin en/of andere cryptovaluta? Kijk eens bij de bekende Nederlandse cryptobroker Bitvavo. Nu betaald u tijdelijk geen transactiekosten over de eerste duizend euro handelsvolume.

Bitcoin zet langzaam herstel voort boven $ 32k en Bitcoin Double Spending Claim wordt ontkracht

Bitcoin zet langzaam herstel voort boven $ 32k en Bitcoin Double Spending Claim wordt ontkracht

vrijdag, 22 januari 2021 22:09

  Afbeeldingsbron: DIY Genius Bitcoin maakt een langzaam maar gestaag herstel door van zijn dieptepunten van gisteren. De cryptocurrency daalde gisteren naar $ 29,3k en registreerde een...

BlackRock heeft zijn oog op Bitcoin Futures en Ruffer voorspelt meer institutionele BTC-acceptatie

BlackRock heeft zijn oog op Bitcoin Futures en Ruffer voorspelt meer institutionele BTC-acceptatie

vrijdag, 22 januari 2021 16:03

  BlackRock, een bedrijf met meer dan $ 7,7 biljoen aan activa onder beheer, staat te popelen om in Bitcoin te stappen. In een aanvraag bij de Securities and Exchange Commission (SEC) van de...

Bitcoin zakt kort onder $ 30k in een Bear-Frenzy, maar belangrijke steun blijft bestaan

Bitcoin zakt kort onder $ 30k in een Bear-Frenzy, maar belangrijke steun blijft bestaan

vrijdag, 22 januari 2021 11:11

  Afbeeldingsbron: Jernej Furman Bitcoin verloor gisteren meer dan 16% toen de beren de controle over de markt overnamen. De cryptocurrency begon de dag in het gebruikelijke bereik van $ 35- $ 37k...

 


Comments powered by CComment