Bitcoin technische analyse: korte, middellange en lange termijn analyse van de Bitcoin koers

 Technische analyse bitcoin koers

Bitcoin en cryptocurrencies in het algemeen zijn notoir een van de meest volatiele en risicovolle sectoren om in te investeren, maar de beloning is ook vaak erg lucratief voor degenen die het geduld hebben om het uit te zitten. Als je nieuwsgierig bent naar de huidige vooruitzichten als het gaat om de Bitcoin koers, dan ben je niet de enige. Velen kijken met buitengewoon veel interesse naar de bewegingen van de Bitcoin koers en de andere cryptocurrency koersen, vooral in het licht van de wereldwijde pandemie en de economische onrust die daardoor ontstaat. Deze analyse toont u enkele mogelijkheden op korte, middellange en lange termijn met betrekking tot de Bitcoin koers.

Bitcoin koers op korte termijn

De prijs van Bitcoin ligt momenteel rond de $ 9200 en is in een paar weken tijd gestaag gestegen na de flash-crash van een paar weken geleden tot ongeveer $ 4000. Momenteel wordt de Bitcoin koers als redelijk stabiel beschouwd en is er geen buitengewone volatiliteit vertoond. Deze grafiek illustreert het stijgende trendkanaal waarbinnen Bitcoin zich de laatste tijd heeft bewogen.

bitcoin koers

Zoals je kunt zien op deze 4-uur chart, is dit kanaal meerdere keren aangeraakt aan de onder- en bovenkant, wat betekent dat het een sterk kanaal is met zowel ondersteuning als weerstand. Momenteel ligt de Bitcoin koers aan de onderkant van het kanaal en indicatoren zoals RSI, MACD en volume zijn gemiddeld met niets al te opwindends om naar te kijken. Momenteel liggen er volgens dit kanaal op korte termijn meer opwaartse dan neerwaartse kansen. Een positie in Bitcoin voor de korte termijn zou goed kunnen met een stop-loss van een dagelijkse slotkoers onder het onderste deel van het trendkanaal.

Middellange termijn verwachting Bitcoin koers

Om over te schakelen naar een tussentijdse weergave van Bitcoin en wat er wellicht de komende weken zal gebeuren, gebruiken we een 1-daagse Bitcoin-grafiek om ons een bredere kijk te geven.

bitcoin koers grafiek

Zoals je in deze grafiek kunt zien, vormde Bitcoin een zeer grote vallende wig na een stijging tot ongeveer $ 12.000. We daalden langzaam en herstelden ons voor de flashcrash tot $ 4000 in maart en zijn sindsdien gestegen in het bovengenoemde kanaal. Het interessante aan deze grafiek is dat we gestaag zijn gestegen met een gezond volume en eerdere steun hebben gerespecteerd (zie de aanraking van de oude steunlijn tijdens de flash-crash).

De kijk op de Bitcoin koers op de middellange termijn is bullish, zolang het opwaartse kanaal wordt gerespecteerd.

Bitcoin koers op de Lange termijn

De langetermijnvisie van Bitcoin is niet gemakkelijk te lezen. Hiervoor kijken we naar een uitgezoomde weergave van de eendaagse grafiek.

bitcoin koers grafiek

Tot dusver hebben we nog geen echte bullish chart-structuur gezien, hoewel het lijkt alsof beleggers weer interesse beginnen te krijgen in Bitcoin en we de laatste tijd met een hoger volume hebben gehandeld. Het is echter nog ver verwijderd van het volume dat werd ervaren in de aanloop naar $ 20k in 2017. Vanaf nu is het meest positieve signaal waarop we kunnen hopen een slot op dag-basis van boven het niveau van $ 10k. Dat zou ons kunnen vertellen dat de dagen van minder dan $ 10k voorbij zouden zijn en dat we verder kunnen stijgen in een volgende prijsrun. Een ander ding om op te merken is dat de prijsactie wat drastischer is dan de laatste beercyclus, maar er nog steeds niet heel veel van afwijkt. Als dit het patroon van de laatste cyclus volgt, dan staan we aan de vooravond van een snelle prijsstijging.

Deze analyse is gedaan door Caleb Lombardo

Twitter: @Caleb11Lombardo

Geïnteresseerd geraakt in het investeren in Bitcoin en/of andere cryptovaluta? Kijk eens bij de bekende Nederlandse cryptobroker Bitvavo. Nu betaald u tijdelijk geen transactiekosten over de eerste duizend euro handelsvolume.

Crypto koersen dalen ondanks goedkeuring van Hong Kong ETF’s

Crypto koersen dalen ondanks goedkeuring van Hong Kong ETF’s

dinsdag, 16 april 2024 10:25

  De crypto koersen begonnen de sessie van maandag hoger, maar sloten net als aandelen de Amerikaanse handelssessie onder water af. Alle belangrijke indices daalden maandag doordat de Amerikaanse...

Bitcoin koers stijgt voor het eerst sinds maart boven $71.000

Bitcoin koers stijgt voor het eerst sinds maart boven $71.000

dinsdag, 09 april 2024 10:12

Bitcoin begon de tweede week van april bullish toen de koers tijdens de Aziatische handelssessie gisteren door de $71.000 steeg. Het is de eerste keer dat de Bitcoin koers erin slaagt dat...

Grayscale verwijdert Cardano uit z'n Large Cap fonds

Grayscale verwijdert Cardano uit z'n Large Cap fonds

maandag, 08 april 2024 16:31

Het Cardano (ADA) netwerk is niet meer onderdeel van het Grayscale Digital Large Cap (GDLC) fonds. Dat kondigde de grote asset manager aan op social media platform X als onderdeel van een periodieke...