De Bitcoin koers hangt rond $ 55k en Venmo, eigendom van Paypal, lanceert Crypto-handelsfunctie

PayPal 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Bitcoin is momenteel vlak rond het niveau van gisteren rond $ 55k. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie leed begin zondag een grote daling van $ 60k naar $ 50k. Sindsdien is de Bitcoin koers hersteld tot $ 55k en is daar grotendeels gebleven. Veel andere cryptocurrencies herstelden zich de afgelopen 24 uur echter enigszins van hun relatieve wekelijkse dieptepunten. Daarover later meer.

Ander nieuws: Venmo, dat eigendom is van Paypal, heeft zijn crypto-handelsfunctie onthuld. Hiermee volgen ze andere mobiele platforms, waaronder Square, die een handelsfunctie binnen hun mobiele ecosysteem hebben aangekondigd. Daarover later meer.

Ook de transactiekosten van het Bitcoin-netwerk in dollars naderen hun hoogste niveau ooit. De transactiekosten stijgen normaal gesproken aanzienlijk in dollars tijdens een bull run, aangezien een opgeblazen BTC koers en verhoogde activiteit het systeem verstopt. Daarover later meer.

De regering van het kleine, maar rijke Golfland van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) heeft het gebruik van blockchain-technologie aangekondigd voor e-litigation services. De VAE is een regionaal en wereldwijd financieel centrum en ziet veel zakelijke activiteiten en geschillen. De op blockchain gebaseerde functie zal waarschijnlijk de status van het online procesvoering verbeteren door het onveranderlijk en vrij van manipulatie te maken.

Bitcoin koers stagneert rond $ 55k

Bitcoin kwijnt momenteel rond de $ 55,5k op het moment van schrijven, net als gisteren, maar het vertoonde wel wat schommelingen in de loop van de afgelopen 24 uur. De cryptocurrency begon de dag met ongeveer $ 55,6k en steeg binnen een paar uur tot een dagelijkse hoogte van ongeveer $ 56,5k voordat hij een duik maakte. Eerst vond het ondersteuning rond de $ 54,5k en daarna ging het verder naar beneden om in de vroege ochtenduren rond de $ 53,5k te komen, wat het 24-uurs dieptepunt was. Daarna herstelde de BTC koers langzaam en staat nu rond de $ 55,6k op het moment van schrijven.

In de toekomst heeft Bitcoin nog steeds dezelfde steun en weerstand om naar uit te kijken als gisteren. De bulls moeten de koers boven de $ 58.000 krijgen en vervolgens de weerstand van ongeveer $ 60.000 uitdagen. Ze moeten het snel genoeg doen, anders zal het bullish momentum eronder lijden. Aan de andere kant moeten de beren de koers overtuigend onder de $ 53k en richting $ 50k brengen om een ​​trendverandering te starten.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins laten herstel zien

Terwijl Bitcoin zich heel langzaam herstelde, had een meerderheid van de andere cryptocurrencies een veel betere rebound ten opzichte van de eerdere dieptepunten. Veel van de beste cryptocurrencies herstellen zich snel van hun wekelijkse dieptepunten die op zondag zijn gepost. Ethereum (ETH, 7,8%), Binance (BNB, 12,8%), Litecoin (LTC, 4%) en Chainlink (LINK, 5%) vertoonden allemaal behoorlijk herstel.

Sommigen, zoals Dogecoin (DGC, -13%) en Polkadot (DOT, -1%), boekten negatieve cijfers. Dogecoin zat in een andere situatie aangezien het niet daalde zoals andere cryptocurrencies op zondag en maandag.

Over het geheel genomen is de marktkapitalisatie opnieuw meer dan $ 2 biljoen voor de hele branche, wat een goed teken is.

In ander nieuws….

Venmo lanceert handelsfunctie voor cryptocurrency

Venmo, een in de VS gevestigd mobiel betalingsplatform dat eigendom is van Paypal, heeft een nieuwe crypto-handelsfunctie op zijn app aangekondigd. Deze ontwikkeling volgt op concurrerende acties van andere mobiele serviceproviders, waaronder Square, dat vorig jaar ook een groot deel van zijn reserves in Bitcoin investeerde.

Venmo beweerde dat meer dan 70 miljoen klanten in aanmerking zouden komen om cryptovaluta op hun telefoons te storten en te verhandelen.

Dit wordt door Paypal, die al een crypto-bezit- en handelsfunctie heeft, als een interessante ontwikkeling gezien. Het bedrijf breidt zijn aanpak blijkbaar uit naar zijn overgenomen platforms. Het lijkt erop dat het succes ervaart door zijn eigen onderneming in cryptocurrency-functies en staat te popelen om hetzelfde aan te bieden voor de rest van zijn betalingsoplossingen.

Kosten voor Bitcoin-transacties stijgen tot ongekende hoogten

De transactiekosten van Bitcoin Network bereikten de laatste tijd bijna het hoogste niveau ooit als het gaat om USD-kosten. De gemiddelde transactiekosten liepen op een gegeven moment op tot $ 58 en bereikten bijna het niveau van 2017 van ongeveer $ 62. Aangenomen wordt dat zodra de transactiekosten ondraaglijk worden, de activiteit daalt en gebruikers worden ontmoedigd om meer te kopen.

Hoewel de vergoeding in absolute dollars hoog is, is deze nog steeds:

Lagere dan gemiddelde bankkosten

Nog steeds minder dan 1/3 van het niveau van 2017 (in kosten per satoshi) omdat de BTC koers momenteel ongeveer 2,8 keer hoger is dan het niveau van $ 20.000 uit 2017.

Dus, alleen al op basis van de transactiekosten heeft Bitcoin nog een lange weg te gaan voordat het zelfs de realistische hoogste niveaus ooit bereikt. Analisten voorspellen een koersdoel van ongeveer $ 80.000 - $ 130.000 op de lange termijn, voordat dergelijke hoge transactiekosten uiteindelijk door het netwerk zullen worden waargenomen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram


Comments powered by CComment