Grayscale wil zijn Trusts in ETF's veranderen

Grayscale ETF 

Grayscale heeft eerder deze week een nieuwe roadmap uitgebracht. Ondanks de mislukte eerdere pogingen, geeft Grayscale zijn streven om een ​​Bitcoin exchange-traded fund (ETF) op de Amerikaanse activamarkt te brengen, nog niet op.

Het bedrijf probeerde in 2017 voor het eerst toestemming te krijgen om crypto-ETF’s aan te bieden. Sindsdien is er eenconstant hoop geweest, maar de Amerikaanse regelgevers hebben hun aanvragen echter voortdurend afgewezen, onder vermelding van het feit dat de Bitcoin-infrastructuur ongereguleerd van aard is.

Een recent rapport laat zien dat Grayscale nog steeds vecht om een Bitcoin ETF op de markt voor crypto-activa te krijgen. Volgens de roadmap van Grayscale die op 5 april 2021 werd gepubliceerd, zijn ETHE en GBTC twee van de fondsen die op de shortlist staan ​​in de roadmap om ETF's te worden. Het bedrijf heeft echter geen duidelijke aanwijzingen gegeven over het indienen van een nieuw verzoek bij de SEC over deze ETF's. Bovendien zijn er geen tijdlijnen gegeven voor het project.

Grayscale is een van de bedrijven die zich richt op het bieden van beleggingsmogelijkheden in cryptovaluta. Ze streven ernaar dit te bereiken door trustfondsen te exploiteren voor alle toonaangevende cryptocurrencies. Voorbeelden van deze grote cryptocurrencies zijn onder meer BTC, BCH en ETH. Grayscale geeft aandelen uit die bedoeld zijn om de waarde van een bepaald crypto-activum weer te geven.

Grayscale Trusts Development-categorieën

Zoals geïllustreerd in de bovengenoemde roadmap, valt elke trust onder vier hoofdcategorieën van ontwikkeling, namelijk; onderhandse plaatsing, beursgenoteerd, geavanceerde trusts en ETF.

Degenen in de eerste categorie (fase van onderhandse plaatsing) kunnen alleen worden verkocht en gekocht in een onderhandse deal met het bedrijf.

Binnen de tweede categorie vallen fondsen met aandelen die openbaar zijn genoteerd. Dit betekent dat deze trustfondsen een tickersymbool kunnen krijgen waardoor ze verhandelbaar zijn voor het publiek. Voorbeelden van dergelijke trustfondsen zijn onder meer een trustfonds voor Litecoin, Ethereum Classic en Bitcoin Cash.

De derde categorie bevat trusts die de status "SEC-rapportage" hebben bereikt. Op dit punt worden de operaties en balansen van de trustfondsen periodiek afgesloten en vastgelegd aan SEC. Op het moment dat dit rapport wordt geschreven, vallen alleen Ethereum- en Bitcoin-trusts in deze categorie.

De laatste categorie van ontwikkeling is een echte ETF. Op dit punt zijn de trustfondsen volledig gereguleerd en liquide. Over het algemeen bieden ETF's blootstelling aan groepen activa. Het voordeel van een ETF ten opzichte van de andere trustcategorieën is dat de beheerkosten lager zijn en tegelijkertijd een groter publiek wordt bereikt. ETF's zijn ook zo ontworpen dat ze de nettowaarde van de onderliggende waarde nauwlettend volgen.

Dat ze nog geen ETF kunnen aanbieden is een zwakke plek van Grayscale. Dit feit, in combinatie met de concurrentie van andere bedrijven die Bitcoin ETF’s aanbieden, heeft Grayscale mogelijk geïnspireerd om een ​​stap voorwaarts te zetten. 

Is 2021 het jaar waarin de SEC de aanvragen van Grayscale goedkeurt?

Dit jaar blijven verschillende andere bedrijven, zoals VanEck, SkyBridge en WisdomTree, hun aanvragen voor Bitcoin ETF’s indienen bij de SEC. Naast deze bedrijven doet Grayscale dus opnieuw z’n intrede. Vanwege de eerdere afwijzingen wees Grayscale erop dat de tijdlijn zal afhangen van de regelgevende omgeving. Er is veel vooruitgang geboekt op het gebied van de infrastructuur van Bitcoin. Het is echter niet bekend of dit op korte termijn zal leiden tot een positieve reactie van de SEC.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram