Institutionele belegger kiest voor BTC na kleine koersdip

 

De Bitcoin koers heeft, zoals je wellicht wel hebt meegekregen, een klein dipje meegemaakt. Nadat de munt bijna 62.000 dollar had aangetikt is hij gedaald tot zo’n 53.000 dollar. Dit is een daling van ruim 14% in een paar dagen tijd. Nu lijkt het er op dat een grote institutionele belegger zijn kans schoon ziet om even goedkoop in te kopen.

Grote beleggers kiezen voor Bitcoin volgens Woo

De bekende onchain-analist Willy Woo denkt dat institutionele beleggers op dit moment bezig zijn om hun BTC positie flink uit te breiden. In zijn tweet op 23 maart, gebruikt Woo twee grafieken om zijn bewering te ondersteunen. Deze grafieken laten grote volumes van munten zien die worden verwijderd van beurzen maar die in feite stromen naar (zo wordt verondersteld) grote institutionele beleggers die voorheen nog geen, of te weinig BTC hadden. Het is echter de betrokkenheid van Coinbase, die in het verleden grote BTC-overnames door Amerikaanse instituties heeft gefaciliteerd, die Woo ervan heeft overtuigd dat een nog aan te kondigen instelling momenteel aan het kopen is. Willy Woo heeft op twitter de volgende Tweet gepost:

Iedereen die nu verkoopt is gek. Serieus sterke lange termijn houders kopen deze dip.”

 

 

Sommige Twitter-gebruikers die reageerden op Woo's post, zoals Twitter-gebruiker "Phive26," zijn echter niet overtuigd van zijn voorspellingen. Anderen zetten vraagtekens bij de gegevens die worden gebruikt om tot de conclusie te komen dat een instelling momenteel aan het kopen is. In zijn tweet, zei Phive26:

"We hebben verschillende keren gezien dat mensen interne transfers van crypto verwarren met opnames. Hoe zorg je ervoor dat je interne transfers niet meeneemt in je opnamegegevens?"

Toekomst voor de markt?

Onlangs veroorzaakte de on-chain analysefirma Cryptoquant voor heel wat ophef nadat het Glassnode zijn karakterisering van de beweging van bepaalde munten op het Gemini platform als een interne transfer betwistte. Ondertussen zijn andere Twitter-gebruikers het eens met Woo's bewering dat de agressieve daling van de hoeveelheid munten op beurzen een signaal is dat instellingen kopen. Zo zij iemand als reactie op de mededeling van Woo het volgende:

Wow, de recente daling van de munten op de beurzen is agressief. Het lijkt erop dat de $60k mijlpaal een winstdoel raakte voor een goede brok van investeerders, maar een enorme accumulatie door daartoe veroordeelde kopers.”

Een ander zei juist weer het volgende:

"Verkopen voor wat? Het hardste bezit op aarde ruilen voor dollars die dit met 20% per jaar opblazen? Dat heeft geen enkele zin. Er is geen noodzaak om bitcoin te verkopen. Het is het perfecte onderpand en SOV.”

Het is uiteindelijk de vraag of Woo het bij het juiste eind heeft of dat de stijging van Bitcoin nog even op zich zal laten wachten. Het is in ieder geval altijd fascinerend om te zien hoeveel verschillende visies er denkbaar zijn m.b.t. de toekomst van de cryptomarkt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram