Ongekende populariteit crypto-exchange tokens

Binance coin (BNB) 

Nadat de Bitcoin koers recent een nieuw hoogste punt ooit bereikte, is het effect over de hele markt gegolfd en heeft het zelfs geholpen om door exchanges uitgegeven tokens fors te laten stijgen. De meeste van deze tokens hebben solide winsten behaald, maar de BNB van Binance was de leider in deze markt door in korte tijd meer dan 150% te stijgen.

Binance token (BNB)

Het token van de Binance exchange, dat begin februari 2021 werd gewaardeerd op $ 43, bereikte op 10 februari kortstondig zijn hoogste waarde van $ 147. Vanwege deze prijsstijging en de enorme toename van de marktkapitalisatie, heeft de valuta zijn plaats ingenomen op nummer 7, net boven Litecoin, op de ranglijst voor crytomunten met een marktkapitalisatie van $ 20 miljard. Deze prijsstijging heeft van BNB de leider gemaakt op de markt voor gecentraliseerde crypto-exchanges. De reden voor deze toename kan worden toegeschreven aan de nieuwe vermeldingen over de exchange en integratie van DeFi-componenten, waaronder de oprichting van Binance DEX die een paar DeFi-projecten ondersteunt. De enorme stijging van de BTC koers blijkt ook een van de factoren te zijn, aangezien het de activiteit op de beurs verhoogde, waardoor de handelsvolumes toenamen. Bovendien kijkt Binance er naar uit om nieuwe DeFi-projecten aan hun exchange toe te voegen, wat ook het publieke sentiment met betrekking tot BNB aanzienlijk zal verbeteren.

Binance coin (BNB) grafiek

Ook goede prestaties andere exchange-tokens

Andere exchange-tokens hebben ook een aangename groei gezien. Huobi Token of HT, bijvoorbeeld, is constant aan het rallyen en net als BNB bereikte het ook zijn hoogste punt ooit, van $ 13,95, op 10 februari met een groei van meer dan 100% in 10 dagen. Vanwege hun wallstreetbets-indexlijst is het native token "FTT" van het cryptoderivatenplatform FTX ook met meer dan $ 100% gegroeid in de eerste tien dagen van februari. In navolging van de trend bereikte FTT ook zijn hoogste punt ooit van $ 22,7 op 10 februari. FTT werd niet lang geleden gelanceerd en wint langzaamaan aan populariteit en heeft zichzelf zeer snel gerangschikt in de crypto-top 50.

Gedecentraliseerde exchange-tokens

De gedecentraliseerde exchange-tokens hebben ook deelgenomen aan de race met aanzienlijke groei over de hele linie. Uniswap, een van de meest populaire tokens voor gedecentraliseerde exchanges, volgde ook en behaalde zijn hoogste waardering ooit van $ 22,1 op dezelfde dag als alle bovengenoemde exchange-tokens. Evenzo bereikte sushi, een ander bekend gedecentraliseerd ruiltoken, op 4 februari zijn hoogste punt ooit van $ 16,30.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram