Bitcoin crasht tot nieuw dieptepunt

bitcoin koersNa de enorme crash van gisteren waarbij de bitcoin koers in korte tijd $1600 zag verdampen, zakte de meest bekende cryptomunt vannacht weer door het ijs. 

Gisteren werd al een dieptepunt van $5562 neergezet op de Bitmex exchange. Vannacht daalde de bitcoin koers snel verder en tikte even de 3580 dollar aan. Dat was een daling van bijna 2000 dollar in slechts 3 uur tijd. Dit geeft maar weer de ongekende paniek aan die er momenteel heerst op de financiële markten. Meestal trekt de bitcoin koers zich niet veel aan van wat er gebeurt op de aandelenmarkten, maar in een panieksituatie zoals deze, wordt alles verkocht tegen bijna iedere prijs. Inmiddels is de koers weer flink opgeveerd en noteert nu $5350. Het verlies van vannacht is dus weer bijna helemaal goedgemaakt.

We weten uit het verleden dat crashes uitgelezen koopkansen bieden voor wie dapper genoeg is om in te stappen. Terugkijkend is het natuurlijk altijd makkelijk om te zeggen: "toen was de angst en paniek overdreven en had je moeten kopen...". Het probleem is dat je je goed af moet kunnen sluiten voor de heersende angstgevoelens om met een heldere blik naar de situatie te kunnen kijken. Daarnaast is de timing niet onbelangrijk. Of je gisteren bitcoin kocht voor $5562 of vannacht toen de koers op $3580 stond, maakt nogal verschil. Toch zit je voor de lange termijn meestal wel goed als je koopt in een panieksituatie als deze. De beste strategie is dan vaak om niet het gehele bedrag in één keer te investeren, maar per dag een beetje zodat je toch op een mooie gemiddelde prijs uitkomt.

Let wel: cryptovaluta zijn erg volatiel en een relatief nieuwe beleggingscategorie. Dat maakt ze kansrijk maar ook extra risicovol!

Toch geïnteresseerd? kijk dan eens op de website van de Nederlandse crypto-broker Bitvavo. Bij aanmelding via deze link kunt u de eerste 1000 euro aan cryptovaluta zonder transactiekosten verhandelen.

Crypto koersen dalen ondanks goedkeuring van Hong Kong ETF’s

Crypto koersen dalen ondanks goedkeuring van Hong Kong ETF’s

dinsdag, 16 april 2024 10:25

  De crypto koersen begonnen de sessie van maandag hoger, maar sloten net als aandelen de Amerikaanse handelssessie onder water af. Alle belangrijke indices daalden maandag doordat de Amerikaanse...

Bitcoin koers stijgt voor het eerst sinds maart boven $71.000

Bitcoin koers stijgt voor het eerst sinds maart boven $71.000

dinsdag, 09 april 2024 10:12

Bitcoin begon de tweede week van april bullish toen de koers tijdens de Aziatische handelssessie gisteren door de $71.000 steeg. Het is de eerste keer dat de Bitcoin koers erin slaagt dat...

Grayscale verwijdert Cardano uit z'n Large Cap fonds

Grayscale verwijdert Cardano uit z'n Large Cap fonds

maandag, 08 april 2024 16:31

Het Cardano (ADA) netwerk is niet meer onderdeel van het Grayscale Digital Large Cap (GDLC) fonds. Dat kondigde de grote asset manager aan op social media platform X als onderdeel van een periodieke...