Bitcoin consolideert tussen $ 35- $ 37,5k en analiste vergelijkt Ethereum met Concorde

Concorde 

Afbeeldingsbron onder CC: Bahcodeclub

Bitcoin handelt al een tijdje zijwaarts in een smalle range van $ 35-37,5k. Bewegingen onder of boven deze bandbreedte zijn van korte duur en het lijkt erop dat het enige inspanning van de stieren of de beren zal kosten om er definitief uit te breken. Verschillende analisten proberen de korte termijn toekomst van Bitcoin te voorspellen, maar de bull run is nu even stilgevallen, dat is zeker. Maar hoewel de Bitcoin koers momenteel beperkt is tot een smal bereik, stijgen kleinere cryptocurrency-projecten snel. In de afgelopen week (en) hebben verschillende cryptocurrencies aanzienlijke koersstijgingen gemeld. Ze omvatten Polkadot, Chainlink, Atom en anderen. We zullen ze verderop in detail bespreken.

Ander nieuws: analiste en strateeg Lyn Alden heeft voorspeld dat, ondanks de vooruitgang van Ethereum, het mogelijk zal blijven worden overschaduwd door Bitcoin. Ze vergeleek de programmeerbare blockchain met de iconische Concorde, een technologisch superieur maar economisch niet levensvatbaar vliegtuig dat het snelste passagiersvliegtuig was dat ooit is gebouwd.

Bitcoin Rally vertraagt, maar sommige Alts zien een grote prijsstijging

Bitcoin wordt momenteel verhandeld binnen een smal bereik van ongeveer $ 2,5k tussen $ 35k en $ 37,5k gedurende ongeveer de afgelopen vier dagen. Gedurende de afgelopen 24 uur was de Bitcoin koers $ 37,2k op het hoogste en $ 35k op het laagste punt, waarbij de koers voor het grootste deel in de krappe $ 35,5- $ 36,5k bleef. Dit is een zeer lage volatiliteit voor Bitcoin en laat duidelijk zien dat het zich in een consolidatiefase bevindt.

Maar dit lage volatiliteitsniveau duurt misschien niet zo lang aangezien historisch gezien, een lange periode van prijsconsolidatie vaak wordt gevolgd door een gewelddadige beweging naar boven of naar beneden. De belangrijkste niveaus die momenteel door analisten worden geïdentificeerd, zijn $ 41k voor de bulls en $ 30k voor de beren. Als de koers door het $ 41k-niveau heen schiet, zal de langetermijnrally doorgaan en gemakkelijk naar het begeerde $ 50k-niveau kunnen schieten. De andere kant is echter dat als de beren de koers terug kunnen trekken tot ongeveer $ 30.000 en lager, ze op korte termijn de controle over kunnen nemen. Voorlopig kan de BTC koers gemakkelijk tussen $ 30k en $ 41k wisselen zonder een volledige machtsoverdracht aan een van beide kanten.

Sommige Altcoins presteren sterk

Hoewel Bitcoin zelf in de loop van het weekend rustig aan heeft gedaan, hebben andere cryptocurrencies, die meestal tot de DeFi-sector behoren, in deze periode enorme winsten geboekt. Op weekbasis lopen Polkadot (DOT, 120%), Cardano (ADA, 42%), Chainlink (LINK, 59%), Uniswap (SWAP, 89%), Yearn.finance (YFI, 32,8%) en Cosmos (ATOM, 68,7%) voorop in de altcoin-markt. Ethereum, Litecoin en anderen hebben ook enkele positieve bewegingen gezien, maar niet zoals bij deze andere projecten. Vooral Polkadot heeft een astronomische stijging meegemaakt en heeft nu een grotere marktkapitalisatie dan Litecoin en Ripple XRP, de traditioneel sterke cryptocurrencies op de markt. Het is echter mogelijk dat Polkadot de rally niet kan volhouden en volgens recente projecties zou de koers in de nabije toekomst kunnen dalen.

Grafiek Polkadot (DOT)

In ander nieuws….

Strateeg vergelijkt Ethereum met Concorde en voorspelt aanhoudende Bitcoin-dominantie

Investeringsstrateeg en analist Lyn Alden heeft Ethereum vergeleken met het nu aan de grond gelopen Concorde-vliegtuig en heeft voorspeld dat Bitcoin het op de lange termijn zal blijven domineren. De Concorde was een futuristisch technisch wonder van een vliegtuig dat de reistijd tussen Londen en New York, op het hoogtepunt van zijn actieve bestaan, tot minder dan 3 uur reduceerde, voordat het rond de eeuwwisseling definitief aan de grond werd gezet. Het is tot op de dag van vandaag het enige commerciële supersonische vliegtuig dat in gebruik is genomen en het werd beschouwd als een verbazingwekkend staaltje van luchtvaarttechnologie.

Tegelijkertijd was Concorde echter erg duur om te bouwen, moeilijk te onderhouden en vatbaar voor luchtvaartongevallen. Het was ook geen erg economische optie omdat andere vliegtuigen meer mensen veiliger en goedkoper konden vervoeren. Dus, volgens Alden, ondanks dat het technologisch zijn tijd vooruit en progressief is, zijn de tekortkomingen van Ethereum duidelijk en kan het op de lange termijn achterblijven ten opzichte van Bitcoin.

Dit is slechts de mening van één persoon, aangezien Ethereum nog steeds een radicale reeks veranderingen ondergaat die zijn vooruitzichten zullen veranderen. Het is moeilijk te voorspellen hoe dat in de nabije toekomst en op de lange termijn zal uitpakken.

JP Morgan gelooft dat $ 40k binnenkort moet worden gebroken

Volgens de investeringsbank en zijn voormalig Bitcoin-kritische strategen is $ 40k het niveau dat bulls snel moeten overwinnen als ze het huidige bullish momentum willen voortzetten. Nu de Bitcoin koers zich binnen een smalle range beweegt, valt te bezien of dit niveau op korte termijn kan worden gebroken. Andere analisten wijzen er echter op dat een periode van consolidatie juist gezond is en de Bitcoin koers de kracht kan geven om nieuwe hoogten te bereiken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram


Comments powered by CComment