Ex-Goldman Sach Strateeg en Real Vision CEO Raoul Pal: Bitcoin koers bereikt in vijf jaar $ 1 miljoen

Raoul Pal over de bitcoin koers 

Ex-Goldman Sach-strateeg en CEO van Real Vision, Raoul Pal, voorspelt dat Bitcoin de komende vijf jaar de grens van $ 1 miljoen zal bereiken. In een YouTube-video merkte de strateeg op dat BTC een duidelijk pad naar deze koers heeft, aangezien de markt voor cryptocurrency een sterke toestroom van institutionele beleggers ziet.

Afgezien van institutionele investeringen, zal de Bitcoin koers in de richting een miljoen US dollar worden geduwd door de onafhankelijkheid van de munt van door de overheid uitgegeven valuta's. Bovendien is Bitcoin langzaam aan goud aan het onttronen om de favoriete waarde-opslag te worden.

Ethereum is geen valuta, het is een aandeel in de toekomst

Interessant is dat Pal Ethereum (ETH) niet als een valuta ziet. In plaats daarvan beschouwt hij de munt als de koning van de slimme contracten. De ex-Goldman Sach-strateeg is van mening dat protocollen die zijn ontwikkeld op de Bitcoin-blockchain minder kracht hebben dan die op het Ethereum-netwerk. 

Daarom investeren degenen die ETH kopen in de technologie van de toekomst, waarbij hun Ethereum tokens als aandelen in de technologie van de toekomst dienen.

Op het moment van schrijven veranderd de Bitcoin van eigenaar voor meer dan $ 39.000. Volgens Pal moet de koers ongeveer 2700 % stijgen om een ​​miljoen dollar te bereiken.

Pal is een groot voorstander van Bitcoin en Ethereum. In het verleden liquideerde hij bijvoorbeeld zijn beleggingen in goud en stak hij het geld dat daaruit vrij kwam in de twee belangrijkste virtuele valuta. Eind oktober vorig jaar kondigde hij op Twitter aan dat BTC de wereld opslokt met betrekking tot legacy financiële modellen.

Momenteel genieten vroege Bitcoin-investeerders volgens Coinmarketcap een ROI van bijna 26.000 (25,7K) procent.

In 2020 steeg de koning-crypto met 350 procent, terwijl degenen die in de afgelopen week hebben geïnvesteerd bijna 28 procent aan winst hebben behaald. Bitcoin bevindt zich op een pittig opwaarts traject en deze bullish stemming zal waarschijnlijk nog verder worden doorgegeven naar andere cryptocurrencies zoals Bitcoin Cash (BCH), ETH en Litecoin (LTC).

JPMorgan: BTC is op weg naar $ 100K

Afgezien van Pal voorspelden strategen van JPMorgan onlangs dat de Bitcoin koers in staat is om de jaarhandel af te sluiten tussen $ 50K en $ 100K. JPMorgan merkte echter wel op dat "dergelijke prijsniveaus onhoudbaar zouden zijn." 

De financiële instelling ziet Bitcoin in de toekomst goud inhalen als eerste keus waardeopslag. In hun analyse merkten ze op dat nieuwkomers zwaar investeren in Bitcoin in vergelijking met goud. Als gevolg hiervan bereikt de BTC koers nu nieuwe hoogtepunten.

JPMorgan merkte echter op dat:

"It is unrealistic to expect that the allocations to Bitcoin by institutional investors will match those of gold without a convergence in volatilities. A convergence in volatilities between Bitcoin and gold is unlikely to happen quickly and, in our mind, a multi-year process."

Anthony Scaramucci, een ex-communicatiedirecteur van het Witte Huis, is een andere Bitcoin-stier. In een gesprek met CNBC zei Scaramucci dat zijn bedrijf, SkyBridge Capital, optimistisch is dat Bitcoin goud zal vervangen als waardeopslag. Hij voegde eraan toe dat cryptocurrencies enorm zouden profiteren van verhoogde gelddrukactiviteiten als democraten het Amerikaanse Congres zouden blijven regeren.

De marktkapitalisatie van Bitcoin bereikt $ 1 biljoen in 2021

Er staat echter meer op het spel dan de prijs van Bitcoin; namelijk zijn marktkapitalisatie. Analisten voorspellen dat de marktkapitalisatie van BTC in 2021 een biljoen dollar zal bereiken. Om deze kapitalisatie te bereiken zou Bitcoin een koers van 54.000 dollar moeten bereiken.

Volgens analisten van Bloomberg kan BTC in 2021 een prijs van $ 50.000 bereiken. De koers zal naar dat niveau stijgen door het huidige BTC-momentum, macro-economische en technische factoren.

Vraag en aanbod van BTC hebben bijvoorbeeld een bullish invloed omdat er minder munten (900) per 24 uur worden gedolven dan de 1.800 die in 2017 werden gedolven. Met een toename van institutionele investeringen heeft de koers de benodigde brandstof om dit jaar nieuwe hoogten te bereiken.

Grayscale Bitcoin trust 

Met name producten zoals de Grayscale Bitcoin Trust kochten ongeveer 70 procent van alle Bitcoins die sinds mei 2020 zijn gedolven. Bijgevolg is hun Bitcoin investering vorig jaar met $ 8 miljard toegenomen.

Ook is de interesse in Bitcoin-futures in 2020 enorm toegenomen in vergelijking met voorgaande jaren. Analisten van Bloomberg voorspellen dat deze trends zich tot diep in 2021 zullen voortzetten. Dit jaar zal de Corona-pandemie meer mensen naar cryptovaluta drijven.

Het besluit van regeringen om stimuleringspakketten aan te bieden om de effecten van de pandemie op de traditionele financiële sector tegen te gaan, zal bijvoorbeeld de inflatie doen toenemen en de uittocht van fiat naar Bitcoin sterk beïnvloeden. Hoewel sommige analisten de koers van BTC nog wel een keer zien dalen als gevolg van een massale sell-off, is het onwaarschijnlijk dat de koers nog onder de $ 10K zal dalen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram