Institutionele investeerders betreden Bitcoinmarkt: beursgenoteerde bedrijven bezitten al meer dan 600.000 BTC

 Institutionele beleggers kopen cryptovaluta

Hoewel een groot deel van de individuele en particuliere crypto-investeerders nog steeds gefocust lijkt te zijn op altcoins zoals ERC20-tokens - dit keer op de markt gebracht onder het mom van "DeFi" - houden walvissen en instellingen hun aandacht uitsluitend op Bitcoin. Volgens een recente investeringsthesis gepubliceerd door Fidelity Digital Assets (FDAS), bouwen grote bedrijven in een steeds hoger tempo BTC posities op.

Fidelity

Fidelity Digital Assets maakt deel uit van Fidelity Investments, een van 's werelds toonaangevende bedrijven op het gebied van financiële dienstverlening. Fidelity Investments beheert momenteel meer dan $ 7 biljoen aan activa van klanten en verwerkt dagelijks meer dan 1,3 miljoen transacties. FDAS, de blockchain-tak van Fidelity Investments, is een van de meest gerespecteerde institutionele bitcoin-investeerders. Fidelity Digital Assets begon in 2013 te investeren in cryptocurrencies, waardoor ze een van de pioniers zijn op dit gebied.

FDAS beveelt aan om een ​​positie in bitcoin aan te houden als middel om de beleggings-portefeuille te diversifiëren, waarbij wordt opgemerkt dat het houden van BTC vooral belangrijk kan zijn in de huidige economische situatie, waar de wereldwijde rentetarieven gemiddeld dichtbij of onder nul liggen. Het gebruik van bitcoin als afdekking tegen de toenemende inflatie kan effectief zijn omdat BTC extreem weinig correlatie vertoont met andere activa, waardoor het een veilige haven is in het geval van bearmarkten die traditionele activaklassen beïnvloeden.

Veel grote investeerders overtuigd van waarde Bitcoin 

Volgens een onderzoek van Fidelity Digital Assets is meer dan 60% van de ondervraagde investeerders het ermee eens dat cryptocurrencies zoals Bitcoin in een portefeuille moeten worden opgenomen. FDAS beweert dat beleggers die van plan zijn de allocatie van activa in hun portefeuilles te wijzigen, BTC in overweging moeten nemen en "de geldigheid en impact van een allocatie aan bitcoin moeten evalueren om te bepalen of het een rol kan spelen in een multi-activaportefeuille".

Weinig correlatie tussen Bitcoin en andere activa 

Fidelity Digital Assets verwijst naar een analyse over de correlatie van bitcoin met andere activaklassen op basis van de gegevens die zijn verzameld tussen januari 2015 en september 2020. Volgens de studie is de correlatie van BTC met andere activa gemiddeld 0,11. Zo'n zeer kleine correlatie is geweldig nieuws voor beleggers die hun portefeuille willen diversifiëren met activa die kunnen dienen als afdekking tegen economische onzekerheid.

FDAS beweert dat het feit dat "er bijna geen verband is tussen de opbrengsten van bitcoin en andere activa" het een perfecte alternatieve investering maakt en een geweldig hulpmiddel voor het opbouwen van een gediversifieerde en veerkrachtige portefeuille. Volgens FDAS kan een lage correlatie met andere activa een van de belangrijkste redenen zijn waarom institutionele beleggers hun BTC-posities hebben vergroot.

Steeds meer bedrijven kopen Bitcoin 

Bedrijven die hun enorme bitcoin-aankopen aankondigen, komen steeds vaker voor. Onlangs heeft Square de aankoop van $ 50 miljoen aan BTC openbaar gemaakt en New York Digital Investment Group (NYDIG) heeft laten weten dat het nu 10.000 bitcoins bezit, momenteel ter waarde van $ 114 miljoen. In totaal bezitten 18 beursgenoteerde bedrijven al 612.944 BTC, met een waarde van meer dan $ 7 miljard, en gezien het huidige marktsentiment onder institutionele beleggers, zal dat aantal naar verwachting blijven groeien.