Bitcoin zet opmars voort richting $6000

Cryptovaluta Bitcoin zet haar opmars gestaag voort. De bitcoin koers is vannacht gestegen tot boven 5900 dollar. In december vorig jaar bereikte de bitcoin koers nog een dieptepunt van $3191 (bron: coinmarketcap.com). De koers is dus in een half jaar tijd met ruim 85% gestegen.

De oude top uit december 2017 lijkt nog ver weg, maar de geschiedenis leert dat het hard kan gaan. Eind 2017 steeg de bitcoin koers in slechts 2 maanden tijd van $6.000 tot ruim $20.000.

Sentiment

Voor zo'n snelle stijging dient er wel wat te veranderen aan het sentiment rond bitcoin en cryptovaluta in het algemeen. In 2017 was crypto ongekend populair en het grote publiek dook er massaal op. De parabolische stijging die dit opleverde was natuurlijk onmogelijk vol te houden, waarna de koers begin 2018 in elkaar klapte.

We zien nu het sentiment weer langzaam aan verbeteren. De kopers keren weer terug in de markt. Op het moment dat de koersniveau's van bitcoin weer breed worden uitgemeten in de media, kan er ook een snelle toestroom van particuliere beleggers verwacht worden. Het fenomeen "FOMO" treed dan in werking. FOMO staat voor: Fear Of Missing Out, oftewel: het missen van de boot.

 

Geïnteresseerd geraakt in het investeren in Bitcoin en/of andere cryptovaluta? Check de bekende Nederlandse cryptobroker Bitvavo. Nu betaald u tijdelijk geen transactiekosten over de eerste duizend euro handelsvolume.

Crypto koersen dalen ondanks goedkeuring van Hong Kong ETF’s

Crypto koersen dalen ondanks goedkeuring van Hong Kong ETF’s

dinsdag, 16 april 2024 10:25

  De crypto koersen begonnen de sessie van maandag hoger, maar sloten net als aandelen de Amerikaanse handelssessie onder water af. Alle belangrijke indices daalden maandag doordat de Amerikaanse...

Bitcoin koers stijgt voor het eerst sinds maart boven $71.000

Bitcoin koers stijgt voor het eerst sinds maart boven $71.000

dinsdag, 09 april 2024 10:12

Bitcoin begon de tweede week van april bullish toen de koers tijdens de Aziatische handelssessie gisteren door de $71.000 steeg. Het is de eerste keer dat de Bitcoin koers erin slaagt dat...

Grayscale verwijdert Cardano uit z'n Large Cap fonds

Grayscale verwijdert Cardano uit z'n Large Cap fonds

maandag, 08 april 2024 16:31

Het Cardano (ADA) netwerk is niet meer onderdeel van het Grayscale Digital Large Cap (GDLC) fonds. Dat kondigde de grote asset manager aan op social media platform X als onderdeel van een periodieke...