Wet die cryptomining in Venezuela legaliseert is goedgekeurd: dictatuur op het gebied van cryptomining

Bitcoin mining in Venezuela

Eerder berichtten wij over Bitcoin-mining in Iran, waar de overheid duidelijk brood ziet in crypto-mining om z'n buitenlandse valuta-reserves mee aan te vullen. In dit artikel zien we dat de Iraanse regering daarin niet uniek is. Clary Moreno, onze correspondent ter plaatse, doet uit de doeken hoe het Venozolaanse regime grip probeert te krijgen op de mining activiteiten in Venezuela om daar zo financieel voordeel uit te halen en aan de broodnodige dollars te komen. 

Volgens bepaalde actuele rapporten uit Venezuela is bitcoin-mining er recent gelegaliseerd. Dit is informatie is die rechtstreeks afkomstig is van het decreet dat onlangs is uitgevaardigd door de Venozolaanse overheidsorganisatie “National Superintendency of Crypto Assets and Related Activities” (Sunacrip).

Dit nieuws komt voort uit de nieuwe regelgeving, die specificeert dat bij het legaal extraheren van Bitcoins en andere cryptocurrencies een licentie van het bureau moet worden aangevraagd.

Net als alles van het huidige regime, is dit een trucje, want door de oprichting van een National Pool of Digital Mining (NDMP), worden alle mijnwerkers in het land gedwongen deel uit te maken van dat orgaan. Er moeten licenties worden verkregen en het is nog niet bekend hoeveel het kost om deze licenties te verkrijgen. Dit is echter niet het enige probleem.

Het is belangrijk om te beseffen dat Venezuela een land is dat al meer dan 20 jaar een dictatuur doormaakt, dus veel dingen zijn verboden. Onder de vele beperkingen die het heeft, zijn alle aspecten die verband houden met cryptocurrencies en zelfs vreemde valuta, inbegrepen. Om die reden zijn de meeste dingen die een handelaar doet een beetje "illegaal", hoe noodzakelijk ook, aangezien de mensen in Venezuela op zoek moeten naar andere alternatieven om meer dan $ 4 per maand te kunnen verdienen.

Dit laatste nieuws lijkt in eerste instantie positief, maar het heeft een negatief aspect.

Dus, wat is het negatieve?

Het blijkt dat, om ervoor te zorgen dat crypto-miners aan deze nieuwe regelgeving voldoen, de volgende specificaties moeten worden gevolgd:

- De autoriteiten moeten altijd op de hoogte zijn van en toezicht houden op de oprichting en ook de invoer van crypto-mining materieel.

-Alle mining farms voor bitcoins en andere cryptocurrencies mogen werken met steun van de staat, zolang deze door Sunacrip worden geïnspecteerd. Houd er rekening mee dat wanneer deze inspecties worden uitgevoerd, apparatuur meestal wordt gestolen of dat er meerdere obstakels in het proces worden geplaatst, zodat er veel meer geld moet worden betaald.

Volgens wat in juli werd gemeld door News.bitcoin.com, waren in Venezuela alle bitcoin-mining activiteiten verboden, met name in "iedere buurt met lage inkomens met gesubsidieerde woningen". Dit komt doordat de autoriteiten van mening waren dat dit een buitensporige hoeveelheid stroomverbruik zou opleveren.

Voordat dat gebeurde, nam het Venezolaanse leger zelfs ongeveer 315 Bitmain Antminers in beslag. Ze hebben nu echter andere plannen, zoals u kunt zien.

Al deze regels, die na 21 september van kracht werden, dicteren nu dat in Venezuela alle mensen die zich toeleggen op het werken met ASIC-apparatuur om bitcoins te delven, ook verbinding moeten maken met NDMP.

Dit laat zien dat de overheid echt moeilijke tijden doormaakt waarin ze meer inkomen nodig hebben en dit toont ook aan dat ze zich niet werkelijk zorgen maakten over de elektrische bronnen.

"Every miner who is dedicated to operating outside the pool will be subject to suffering from large amounts that have to do with the measures, infractions and sanctions that are established in the document of the decree made by the Venezuelan government."

Laatste gedachten

In dit gepubliceerde rapport wordt iets heel belangrijks gespecificeerd en dat is dat als de Venezolaanse autoriteiten erop staan ​​het NDMP te controleren en te beheren, de regering geleidelijk de leiding zal gaan nemen over het verdelen van de beloningen aan de mijnwerkers. Dit is ongetwijfeld iets wat er zal gebeuren , want dat is wat er gebeurt met alle bedrijven waarbij de overheid zich mee bemoeit.

Op deze manier loopt de Venezolaanse crypto-miner een groot risico omdat hij zijn geld kan verliezen, betalingsachterstanden kan oplopen of minder beloning voor zijn werk kan ontvangen.

Momenteel is Venezuela een land waarvan de economie verwoest is door de crisis en dat leidt het de handel in Bitcoin.

Het heeft ook een hashrate-aandeel van ongeveer 0,42% en volgens de Universiteit van Cambridge is het de enige Latijns-Amerikaanse staat met zo’n groot aandeel in de bitcoin-hash-snelheid.

Dus nu de regering in de voetsporen treedt van de crypto-miners en Bitcoin mining formaliseert, zal het aandeel van Venezuela in de totale hash-snelheid waarschijnlijk toenemen. Venezuela zinkt steeds dieper weg in de klauwen van z’n dictatoriale regering, waarbij de economische kansen voor de gemiddelde burger steeds kleiner worden.

 

Deze bijdrage is geschreven door Clary Moreno, schrijfster en crypto-enthousiast, woonachtig in Venezuela. Lees ook haar eerdere bijdrage: Toename van het gebruik van Bitcoin in Venezuela: hoe inflatie cryptovaluta populair maakt.