Crypto-exchange Kraken is vanaf nu een Amerikaanse bank

Crypto-exchange Kraken wordt bank 

Wanneer je al een tijdje in de cryptowereld actief bent, heb je waarschijnlijk wel eens van crypto-exchange Kraken gehoord. Dit is een van de grootste beurzen die je kan gebruiken voor het kopen van cryptovaluta. Wist je echter dat Kraken vanaf nu ook een officiele Amerikaanse bank is? Dit hebben ze recent bekendgemaakt en is groot nieuws voor de cryptomarkt. Hieronder hebben we de belangrijkste informatie over deze bekendmaking voor je op een rijtje gezet.

De aankondiging van Kraken

Laten we beginnen met de aankondiging van het bedrijf zelf. Kraken kondigde woensdag aan dat het een Amerikaans “bank charter”, een soort bank vergunning, heeft ontvangen. Dit houdt in dat zij de officiele status krijgen van bank. Dit is een beetje hetzelfde als wat er eerder heeft plaatsgevonden bij PayPal. Het bedrijf liet de volgende bekendmaking uitvaardigen:

"De staat Wyoming heeft Kraken's aanvraag goedgekeurd om 's werelds eerste Special Purpose Depository Institution (SPDI), voorlopig Kraken Financial genoemd, te vormen".

Kraken Financial is het eerste digitale activabedrijf in de geschiedenis van de V.S. dat een onder federaal en staatsrecht erkend bankcharter heeft ontvangen.

De eerste crypto bank

De aankondiging stelt verder dat Kraken Financial de eerste Amerikaanse bank zal zijn die uitgebreide deposito-overname, bewaring en fiduciaire diensten voor digitale activa aanbiedt. Het wordt dus echt een bank voor het gebruik van cryptovaluta. De Wetgever van Wyoming heeft vorig jaar wet HB 74 in het leven geroepen. Deze wet gaf toestemming voor het verlenen van vergunningen aan Special Purpose Depository Institutions. De wet van Wyoming verplicht Kraken Financial om als bank te allen tijde 100% van zijn fiatdeposito's aan te houden.

"Als elke cliënt op hetzelfde moment een opname van zijn fiat zou eisen, zou Kraken Financial elke opname onmiddellijk kunnen uitvoeren, zonder rekening te houden met het aantal uitstaande leningen", benadrukte het bedrijf.

Deze zekerheid heb je bij de overgrote meerderheid van de banken niet en dit maakt Kraken dus tot een veilige en betrouwbare partij voor het stallen van vermogen.

De regulering van de bank

Kraken Financial zal worden gereguleerd door de “Wyoming division of banking”. Het zal een permanente fysieke aanwezigheid hebben in Cheyenne met back-office teams en functies. Kraken zegt dat ze allereerst de focus zullen leggen op mobiele en online dienstverlening. Het bedrijf legde uit dat de werkzaamheden als eerste lokaal zullen beginnen, maar dat ze later ook van plan zijn om internationale filialen op te zetten. De SPDI-vergunning zal helpen om echt door te breken in de Verenigde Staten. Aanvankelijk zijn de rekeningen alleen beschikbaar voor Amerikaanse burgers, maar het bedrijf zegt wel dat ze van plan zijn om snel uit te breiden. Kraken liet ook zien wat voor diensten het bedrijf van plan is aan te bieden.

Het eerste jaar zullen de bewaring van digitale activa, direct opvraagbare deposito's, bankoverschrijvingen en financieringsdiensten beschikbaar zijn. Daarna zullen er meer diensten worden toegevoegd, zoals trustaccounts, staking, debetkaarten en een compleet pakket aan online en mobiel bankieren diensten.

Deze stap van Kraken wordt gezien als een positieve ontwikkeling voor de cryptogemeenschap. Het verlenen van deze vergunning laat namelijk zien dat de Amerikaanse overheid cryptovaluta serieus begint te nemen. Nu is de vraag hoe lang het zal duren voordat we ook in Europa speciale cryptobanken krijgen.

 

 

Miljardair Paul Tudor Jones looft Bitcoin en vergelijkt het met vroege investeringen in Google en Apple

Miljardair Paul Tudor Jones looft Bitcoin en vergelijkt het met vroege investeringen in Google en Apple

maandag, 26 oktober 2020 08:47

  Afbeeldingsbron: TED Conference De Amerikaanse miljardair-investeerder en hedgefondsmanager Paul Tudor Jones heeft Bitcoin geprezen en voorspeld dat we ons nog in de vroege stadia van de opkomst...

6 stimuleringspakketten voor Amerika - wat doet dat met de Bitcoin koers?

6 stimuleringspakketten voor Amerika - wat doet dat met de Bitcoin koers?

zondag, 25 oktober 2020 08:50

  Terwijl de wereld zich door de COVID-19-pandemie heen worstelt, haasten de Verenigde Staten zich naar de federale verkiezingen met een economie die in een zware storm verzeild is geraakt en een...

Voormalige Facebook-pioniers: Bitcoin koers van $ 500.000 staat voor de deur

Voormalige Facebook-pioniers: Bitcoin koers van $ 500.000 staat voor de deur

zaterdag, 24 oktober 2020 21:37

  CC Afbeeldingsbron: DonkeyHotey Cameron en Tyler Winklevoss, de bekende miljardair tweeling, hebben verklaard dat de stijging van de Bitcoin koers tot $ 500k (421k EUR) in de toekomst...

 


Comments powered by CComment