Bitcoin probeert $ 17k te heroveren terwijl crypto-opnames van exchanges bijna recordhoogtes bereiken

 

De Bitcoin koers beweegt momenteel rond $ 16,8k op het moment van schrijven, na een nerveuze dag gisteren. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie is nog steeds aan het bijkomen van de recente verliezen die de controle over de markt weer stevig in handen van de beren hebben gelegd. Altcoins waren aan het einde van de dag grotendeels stabiel. Daarover later meer.

Ander nieuws: als gevolg van de aanhoudende crisis met betrekking tot de FTX crypto-exchange, nadert de Bitcoin-uitstroom van beurzen recordhoogtes. Het gecentraliseerde model had al veel mazen in de wet, maar de problemen bij FTX hebben het gebrek aan controle dat gebruikers hebben over hun crypto in de schijnwerpers gezet. Daarover later meer.

De ex-CEO van FTX exchange, Sam Bankman-Fried, staat momenteel onder toezicht van de autoriteiten op de Bahama's nadat hij probeerde te vluchten naar Dubai. Tegen het voormalige hoofd van het beursplatform loopt een onderzoek naar het FTX-schandaal dat wijst op veel duistere praktijken binnen het bedrijf. De plotselinge vlucht van de door schandalen geteisterde Bankman-Fried kan de zaken voor FTX-gebruikers nog erger maken, omdat het laat zien hoe serieus de problemen zijn.

Bitcoin vecht om het huidige niveau te behouden

Bitcoin wordt verhandeld tegen ongeveer $ 16,6k op het moment van schrijven. De cryptocurrency kreeg eerder op de dag te maken met hernieuwde prijsdruk, toen de koers korte tijd onder de $16.000 daalde. De koers herstelde zich er echter van terwijl de stieren moesten vechten om meer verliezen te voorkomen.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $16,4k. Het begon meteen wat waarde te verliezen. Gisteren om 05:15 uur 's ochtends zakte de koers onder $ 16k en bereikte in de uren daarna een dieptepunt van $ 15,8k. Om 07.40 uur 's ochtends deden de stieren echter een wanhopige poging om de koers te herstellen. Het ging gemakkelijk boven de $ 16k en parkeerde zichzelf vervolgens voor de volgende paar uur rond het $ 16,5k-niveau. Om 16:10 uur steeg de digitale valuta weer en bereikte een hoogste punt in 72 uur van ongeveer $ 17.000. Het kwam echter niet verder en de koers is sindsdien teruggekeerd naar ongeveer $ 16,6k op het moment van schrijven.

Bitcoin probeert nu hard vast te houden aan elk steunniveau dat het kan vinden. Het heeft de afgelopen dagen een dieptepunt van $ 15,6k neergezet, maar de stieren doen hun best om het in ieder geval boven de $ 16k te houden. Terwijl hun inspanningen een nieuwe grote prijscrash tot nu toe hebben voorkomen, is de waarheid dat de beren geen haast hebben en dingen binnen enkele minuten op gang kunnen brengen wanneer ze maar willen.

Gemotiveerde investeerders zijn nu laag in aantal, maar ze zijn er en zullen waarschijnlijk grote hoeveelheden crypto gaan inslaan zodra het onder een bepaald niveau komt. Er zijn verschillende bodemschattingen op de markt, beginnend bij ongeveer $ 13.000 tot een niveau van $ 7.000. De meesten zijn er echter zeker van dat het digitale activum nog verder zal zakken vanwege de enorme kracht van de beren en de moeilijke economische situatie die de wereld momenteel in zijn greep houdt.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $317 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,30%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Altcoins waren aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel terwijl de marktdruk aanhield. Relatief grote uitslagen kwamen van Ripple (XRP, 2%), Polygon (MATIC, 2,8%), Cardano (ADA, -2,2%), Tron (TRX, -4%), Litecoin (LTC, -2%) en Unus Sed ( LEO, -3%).

XRP koers grafiek 

In ander nieuws…..

Cryptocurrency vlucht van crypto-exchanges

Temidden van de gevolgen van het grote FTX-schandaal en geruchten over de crypto.com-exchange, bereikt de hoeveelheid crypto die deze platforms verlaat een recordhoogte. Volgens de analysewebsite Glassnode heeft ongeveer $ 3 miljard aan Bitcoin (90.000 BTC) de afgelopen dagen alleen al de topbeurzen verlaten. Dit is een aanzienlijke hoeveelheid, aangezien de markt in totaal slechts ongeveer $ 300 miljard bedraagt ​​en een groot percentage van die waarde niet kan worden ingewisseld.

Alleen de meest kieskeurige gebruikers hebben hun crypto echter uit de beurzen gehaald. Als andere platforms echter ook problemen beginnen te krijgen, zullen steeds meer gebruikers nerveus worden en in de toekomst mogelijk hun crypto van de exchanges terugtrekken en in eigen beheer gaan houden. Dit wordt door sommigen als de positieve uitkomst van het FTX-schandaal gezien. Verscherpt toezicht op gecentraliseerde beurzen en meer crypto in self-custody.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram