Altcoin Nieuws - De Merge is succesvol, maar de Ethereum koers daalt

De bearmarkt gaat door. Ondanks veel belangrijke technologische doorbraken in het blockchain-ecosysteem, weerhoudt de over het algemeen bearish wereldwijde economische situatie de Bitcoin-koers er nog steeds van om significant boven het niveau van $ 20.000 te stijgen, wat betekent dat ook altcoins te lijden hebben. De meeste van de grote alternatieve cryptocurrencies zijn deze week in het rood geëindigd, maar een paar zijn erin geslaagd om winst te maken, ondanks ongunstige omstandigheden. Laten we eens kijken naar een selectie van het belangrijkste altcoin-nieuws van de afgelopen 7 dagen! 

De Merge is eindelijk hier, en de Ethereum koers stort in

De release van de langverwachte Merge-upgrade is maandenlang gehyped en het is eindelijk gebeurd. Vanaf donderdag 15 september is Ethereum (ETH) niet langer een Proof of Work (PoW) cryptocurrency en maakt nu gebruik van het Proof of Stake (PoS) consensusalgoritme.

Experts verwachten geweldige dingen van het verbeterde Ethereum. Ten eerste is de nieuwe ETH 99% energiezuiniger dan de oude ETH, wat een einde maakt aan crypto-sceptici die klagen over het hoge elektriciteitsverbruik van Ethereum. Ethereum-transacties zouden nu ook sneller, goedkoper en schaalbaarder moeten zijn.

Maar dat is niet alles - de Merge-upgrade van Ethereum is ook een enorm belangrijke technologische doorbraak voor de hele blockchain-industrie. De op een na grootste cryptocurrency op de markt heeft zijn protocol op een vrijwel naadloze manier volledig gewijzigd, en veel crypto-experts vergelijken dit met een motor die halverwege de vlucht wordt vervangen in een vliegtuig.

Technologie is echter één ding, en de economie een ander. De Merge-upgrade van Ethereum heeft opnieuw het oude gezegde "koop het gerucht, verkoop het nieuws" bevestigd. Weken voor de upgrade was de ETH koers aan het stijgen. Maar toen de upgrade eindelijk werd gelanceerd, begon een uitverkoop.

In de afgelopen 7 dagen is de ETH koers met meer dan 15% gedaald, waardoor Ethereum een ​​van de slechtst presterende altcoins van de week is. ETH-investeerders zijn er echter van overtuigd dat het slechts tijdelijk is en dat de release van de Merge de Ethereum koers op de lange termijn een enorme boost zal geven.

Ethereum koers 4-uur grafiek 

XRP doet het geweldig, maar we weten nog steeds niet of het een security is of niet

XRP presteert de laatste tijd erg goed en de afgelopen week is niet anders geweest. De XRP koers is met 5% gestegen, hoewel de meeste altcoins waarde verloren. Bovendien was XRP de enige top 10 altcoin die enige winst maakte.

Helaas lijken er niet echt substantiële nieuwe redenen te zijn voor de goede prestaties van XRP. Het is nog steeds gewoon optimisme - de meeste Ripple-fans zeggen dat Ripple Labs het heel goed doet in de rechtszaal, maar er is echt geen definitief bewijs dat het zal winnen van de SEC.

Bovendien lijkt het erop dat het oplossen van de rechtszaak langer gaat duren dan aanvankelijk werd verwacht. Ripple Labs had geweigerd om over een schikking te onderhandelen, dus de rechtbank zal moeten beslissen of XRP een effect is of niet.

Ripple koers grafiek 

Do Kwon is op de vlucht en LUNA blijft naar beneden tuimelen

Het verhaal van Terra (LUNA) heeft een criminele wending genomen en lijkt nu op iets uit “The Bourne Identity”. Do Kwon, de oprichter van Terraform Labs, is momenteel op de vlucht voor de autoriteiten en alle wetshandhavingsinstanties in Zuid-Korea proberen hem wanhopig te vinden en voor het gerecht te brengen.

De Zuid-Koreaanse autoriteiten hebben op woensdag 14 september een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Do Kwon. Het arrestatiebevel van Do Kwon is vanaf nu een jaar geldig. Het is vermeldenswaard dat de aanklagers eerst de kwestie beleefd wilden oplossen en Do Kwon wilden ontmoeten, maar hij weigerde de ontmoeting bij te wonen.

Het binnenlandse arrestatiebevel zal echter niet echt iets uithalen, aangezien Do Kwon niet in Zuid-Korea woont en onlangs in Singapore verbleef. Daarom hebben Zuid-Koreaanse officieren van justitie Interpol ook gevraagd om de oprichter van Terraform Labs op een "rode lijst" te plaatsen, wat synoniem is met een internationaal arrestatiebevel.

Ten slotte hebben de Zuid-Koreaanse autoriteiten ook besloten het paspoort van Do Kwon ongeldig te maken. Aangezien Do Kwon geen Singaporees staatsburgerschap heeft, zou dit Singapore dwingen de oprichter van Terraform Labs uit te leveren aan Zuid-Korea.

Uiteraard zakken de koersen van alle Terra-gerelateerde altcoins naar beneden. In de afgelopen 7 dagen is Terra Classic (LUNC) met 32% gedaald en Terra (LUNA) met 48%.

Luna koers grafiek 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram