Bitcoin registreert hoogste waardering in 2 maanden van $ 24,9k terwijl inflatievrees een beetje afneemt

Bitcoin koers 

Bitcoin handelt momenteel rond $ 24k en de strijd tussen de stieren en de beren warmt op. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie lijkt te willen loskomen van zijn bearish ketenen om een ​​significante opwaartse beweging te maken. Altcoins boekten de afgelopen 24 uur ook winst. Daarover later meer.

Ander nieuws: Ethereum steeg eerder vandaag opnieuw sterk toen de fusie dichterbij kwam. De op een na grootste cryptovaluta qua marktkapitalisatie nadert de weerstand van $ 2k en nadert het hoogste punt in drie maanden. De fusie zal naar verwachting plaatsvinden op 16 september, dus nog minder dan 40 dagen verwijderd. Daarover later meer.

Ripple Labs, het bedrijf achter de XRP digitale valuta, is geïnteresseerd in het verwerven van Celsius en zijn activa, aldus de woordvoerder van het bedrijf. Het bedrijf zelf is verwikkeld in een al bijna 2 jaar durende rechtszaak tegen de SEC zonder concreet einde in zicht. Maar de native XRP-crypto heeft nog steeds buitengewoon goed gepresteerd en zal waarschijnlijk bijzonder goed groeien zodra de zaak is opgelost. Ripple Labs kan dat gebruiken als springplank om hun positie in de cryptogemeenschap te verbeteren en door voor vrijwel niets failliete cryptobedrijven te kopen.

De crypto-exchange van Indiase oorsprong, Wazirx, zit in de problemen. De exchange bevindt zich al in het middelpunt van een fusiestrijd met Binance en nu richt de Indiase overheid zich op het platform. Het Indiase handhavingsdirectoraat (ED) heeft beweerd dat de exchange betrokken was bij het witwassen van maar liefst 130 miljoen dollar uit het land. De regering denkt dat een deel van het geld naar Chinese bedrijven is gegaan.

BlackRock, een van 's werelds grootste vermogensbeheerdiensten met meer dan $ 10 biljoen aan investeringen, is naar verluidt een nieuwe particuliere Bitcoin Trust voor zijn klanten begonnen. Het fonds is alleen beschikbaar voor institutionele beleggers en kan veel aandacht van beleggers krijgen vanwege het feit dat ETF's niet legaal zijn in het land. Beleggers zijn dus aangewezen op andere investeringsvormen.

Bitcoin koers weer terug rond $ 24k

Bitcoin verandert van eigenaar voor ongeveer $ 24k op het moment van schrijven na een licht bullish laatste 36 uur. De cryptocurrency kon de weerstand rond $ 24k - $ 25k niet helemaal overwinnen en werd teruggetrokken, maar de bullish move heeft het veld aanzienlijk geopend.

De dag begon gisteren met de Bitcoin koers rond de $ 23,6k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het net voor middernacht begon te stijgen. De koers steeg gestaag gedurende de dag en plaatste een 70-daagse high van $ 24,8k om 16:15 uur. De koers onderging toen een lichte correctie en handelt nu rond de $ 24k op het moment van schrijven.

De strijd tussen op korte termijn tussen de beren en de stieren is momenteel heviger. De BTC koers steeg gisteren eerder op de dag sterk, maar trok zich ook weer iets terug. De bulls zijn heel dichtbij en ze kunnen een beweging maken boven $ 25k en de bearish vloek op de korte termijn verbreken, maar ze zijn vooralsnog niet in staat geweest om dat voor elkaar te krijgen. Nu worden de strijdlijnen opnieuw getrokken. Als de beren de koers terug kunnen trekken naar $ 23k, dan bijten de stieren weer in het stof.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 463 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,1%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken winsten

Andere cryptocurrencies boekten gisteren uur ook wat gemengde winsten voordat ze aanzienlijk afkoelden. Grote winnaars waren Ethereum (ETH, 0,6%) en Ethereum Classic (ETC, 8,2%).

ETC koers grafiek

In ander nieuws…..

Ethereum fusie minder dan 40 dagen verwijderd

De langverwachte Ethereum Proof of Stake-fusie zal nu plaatsvinden in minder dan 40 dagen. De voorlopige datum voor de grote verhuizing is vastgesteld op ongeveer 16 september. Na deze stap is de cryptocurrency niet langer een groot energie-intensief netwerk zoals Bitcoin.

De Terminal Total Difficulty (TTD) bereikt 58750000000000000000000 en het netwerk voltooit de overgang naar een volledig PoS-consensusmechanisme. Maar de volledige verschuiving van het netwerk kan wat ruimte overlaten voor andere netwerken. Een volledig PoS-systeem stimuleert mijners niet en duizenden huidige ETH-miners zullen hun heil elders moeten zoeken. Gesprekken over een Proof of Work Ethereum-vork zijn wijdverbreid, maar zullen waarschijnlijk niet doorgaan zonder steun van grote belanghebbenden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram