Bitcoin stabiel op $ 23k en Jim Rogers waarschuwt voor de ergste bearmarkt die beleggers ooit hebben gezien

 

De Bitcoin koers staat momenteel rond de $ 23k op het moment van schrijven, na een stabiele laatste 24 uur. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie bevindt zich in een consolidatiefase na de winst in juli. Altcoins waren grotendeels stabiel, op enkele uitzonderingen na. Daarover later meer.

Ander nieuws: de bekende belegger Jim Rogers heeft gewaarschuwd voor de grootste bearmarkt die je ooit hebt gezien en hij heeft iedereen geadviseerd zich schrap te zetten. Hij ging zelfs zover dat hij zei dat de inzinking de ergste van zijn 70+-jarige leven zal zijn. Daarover later meer.

De totale waarde opgesloten in Decentralized Finance (Defi)-contracten bereikte eerder de felbegeerde $ 100 miljard, maar kon deze psychologische barrière niet overwinnen. Het is sindsdien gedaald tot ongeveer $ 86 miljard momenteel. Deze sterke stijging van de Total Value Locked (TVL) in de Defi-contracten is ondanks de recente schandalen waarbij crypto-leenbedrijven zoals Celsius en Vauld betrokken zijn. Beiden rekenen echter op een gecentraliseerde aanpak en niet op DeFi, dus dat zou een signaal kunnen zijn dat Defi de toekomst is.

De Singaporese financiële waakhond wil het publiek raadplegen over de stablecoin-wetgeving in het land. De toezichthouder is de laatste tijd hard geweest voor cryptobedrijven, voornamelijk vanwege de bestaande AML/KYC-protocollen. Maar het geeft nu toe dat het tijd is voor de sector om meer genuanceerde risico's en uitdagingen van stablecoins te verminderen, in plaats van vast te zitten aan alleen KYC- en AML-regelgeving.

Ledger, de bekende fabrikant van hardwareportefeuilles, is op zoek naar $ 100 miljoen aan nieuwe financiering. Terwijl investeerders Ledger en zijn nieuwe serie hardware-wallets overwegen, blijven er liquiditeitsproblemen voor het bedrijf. Hun hardware-wallets waren ook onderhevig aan een massale datalek en enkele inbraken, dus het bedrijf is op zoek naar nog betere producten om zijn imago te verbeteren. Het bedrijf heeft tot nu toe ongeveer $ 380 miljoen opgehaald in verschillende financieringsreeksen.

Kazachstan, een van de grootste Bitcoin-mijnbestemmingen ter wereld, heeft een nieuw regime en het neemt de tijd om het tempo te bepalen voor de enorme mijnbouwindustrie. President Kassym-Jomart Tokayev heeft een nieuwe belasting afgedwongen op de explosieve crypto-mijnindustrie. Hoewel sommige belastingen gerechtvaardigd zijn, gezien de enorme omvang van mijnbouwactiviteiten in het land, zou de stap de langetermijnvooruitzichten voor de sector zelfs kunnen schaden als ze niet binnen een beheersbaar niveau wordt gehouden.

Google's AI genaamd Google Neural Networks werkt momenteel aan NFT-kunsten. Het programma heeft onlangs alle 10.000 BAYC NFT's omgezet in machineart. Dit betekent dat ze nu worden geïdentificeerd als abstracte schilderijen. Naarmate de NFT-sector zich uitbreidt, kunnen we er zeker van zijn dat AI-programma's ervan zullen leren en misschien ooit zelf NFT's zullen maken.

De financiële toezichthouder van New York heeft de cryptodivisie van Robin Hood een boete van $30 miljoen opgelegd in verband met beschuldigingen van wangedrag tegen het bedrijf. De populaire investeringsapp ligt onder vuur, vooral met betrekking tot de duistere werking ervan.

Bitcoin stabiel op $ 23k

Bitcoin bleef een groot deel van de dag stabiel rond de $23k. De cryptocurrency stabiliseert zichzelf verder rond dit niveau na een mislukte uitbraak.

De afgelopen 24 uur begonnen met BTC rond de $ 23,2k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het rond middernacht begon te dalen. De prijsdaling bleek echter klein en de index vond steun op $ 22,8k. Het handelde de rest van de dag zijwaarts rond dat niveau. In de aanloop naar de perstijd ging de index korte tijd boven $ 23k, maar koos ervoor om onmiddellijk terug te schalen. Het handelt op $ 23,1k op het moment van schrijven.

In de toekomst ondergaat BTC een consolidatiefase op het moment na dag van relatieve inactiviteit. De beren voelen zich misschien zelfverzekerder omdat steeds meer derivatengegevens wijzen op een prijsdaling en de kansen in hun voordeel worden gestapeld. De mogelijkheid van een bullish move op korte termijn kan echter niet worden uitgesloten.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 439 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 42%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins blijven grotendeels stabiel

Altcoins waren aan het eind van de dag ook grotendeels stabiel. De grootste bewegingen waren te zien bij Polkadot (DOT, -3%), Uniswap (UNI, 3,2%), Tron (TRX, -3%) Ethereum Classic (ETC, 6,6%) en Cronos (CRO, 11%).

CRO koers grafiek

In ander nieuws…..

Gerenommeerde belegger Jim Rogers waarschuwt voor een enorme koersdaling op de markten

De beroemde belegger Jim Rogers heeft in de nabije toekomst een enorme bearmarkt voorspeld die van invloed zal zijn op alle investeringsmogelijkheden. Hij is van mening dat de aandelenmarkt alleen al meer dan 90% zal dalen. Hij zei ook dat dit de ergste in zijn leven van 79 jaar zal zijn en dat wil wat zeggen.

Rogers verdiende zijn fortuin met beleggen met miljardair George Soros en het fonds van laatstgenoemde genaamd Quantum Investing. Hij verklaarde dat het probleem van de crisis van 2008, het te veel aan schulden, nu gemakkelijk is verdubbeld. Hij is van mening dat beleggers en zelfs gewone consumenten zich schrap moeten zetten voor de storm.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram