Grote Bitcoin-investeerders proberen Bitcoin te kopen te midden van korte termijn koersdaling

bitcoin koers up - down 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

De Bitcoin koers is in twee dagen tijd scherp gedaald van $ 12.000 naar $ 10.000, nadat de belangrijke $ 12.000 weerstand opnieuw was afgewezen. De koersbeweging veroorzaakte paniekverkopen bij enkele van de korte termijn beleggers, maar er zijn ook berichten dat grote investeerders instappen en deze afgeprijsde Bitcoins kopen om ze vervolgens vasthouden voor winst op lange termijn.

Waarom is de koers van Bitcoin plotseling gedaald?

De daling op korte termijn is mogelijk veroorzaakt doordat enkele van de grootste Bitcoin-miners een deel van hun cryptovaluta hebben geliquideerd om hun mining-kosten (met name energie) te betalen. CryptoQuant, een analytische website, toonde vóór de daling aan dat Bitcoin mogelijk te maken krijgt met verkoopdruk vanwege de grote beweging van Bitcoins van grote miners naar verschillende exchanges. Men denkt dat voor een aanzienlijk bedrag van deze crypto is geliquideerd, wat heeft geresulteerd in deze prijsdaling. Dit is echter niet de enige reden waarom Bitcoin in zo'n korte tijd zo’n sterke daling kan laten zien.

Bitcoin is net als ieder ander zwaar verhandeld activum, het kan soms behoorlijk volatiel worden. Normaal gesproken wordt verwacht dat de sector tot 25% volatiliteit kan vertonen op een dag. Gisteren daalde Bitcoin bijna 17% op één dag voordat het enigszins herstelde. De gemiddelde Bitcoin koers op coinmarketcap.com daalde van $ 12.000 tot ongeveer $ 10.000, voordat hij iets herstelde tot $ 10.500 op het moment van schrijven.

Dit valt binnen het normale volatiliteitsbereik van Bitcoin en bood daarom doorgewinterde beleggers de kans om de cryptocurrency tegen een lagere koers te kopen. In de markt wordt echter voorspeld dat het merendeel van de kooporders ligt op een niveau van ongeveer $ 9.000, wat een stijging van 34% zou betekenen als de Bitcoin koers binnen de volgende maand opnieuw de hindernis van $ 12.000 bereikt. Het valt nog te bezien of Bitcoin naar dit cijfer ($ 9.000) zakt of niet.

Kopers die willen instappen

Dit is een aantrekkelijk prijsniveau voor sommige investeerders en daarom zijn lange termijn kopers enthousiast over deze laatste duik van de Bitcoin koers, terwijl korte termijn beleggers nerveus zijn geworden en hun wonden likken na 36 zware uren. Niet voor niets wordt altijd gezegd dat beleggen een langdurige beproeving is en niet voor angsthazen, want er zijn goede dagen en er zijn slechte dagen en het is belangrijk om de verliezen op korte termijn te overleven om op lange termijn winst te kunnen maken.

De toekomst voor Bitcoin

De cryptocurrency-industrie en enkele neutrale analisten zijn het er grotendeels over eens dat Bitcoin ergens in de toekomst een grote koersstijging zal ondergaan. De timing van de bull-run is echter nog steeds een omstreden onderwerp, aangezien sommigen voorspellen dat het tegen het einde van dit jaar zal plaatsvinden, terwijl weer anderen zeggen dat het pas het volgende jaar of zo zal gebeuren. Deze normale volatiliteit van de markt zal echter optreden, zelfs als deze beruchte bullrun niet, of ver in de toekomst plaatsvindt. Het maakt deel uit van het bestaan ​​van Bitcoin en de aanwezigheid van veel spelers die koop- of verkoopdruk op de markt uitoefenen, net als ieder ander activum.

Het zou dus kunnen betekenen dat Bitcoin de komende dagen mogelijk nog meer te maken krijgt met een dalende koers, maar dat is een kans voor lange termijn beleggers om serieuze winsten te boeken, rekening houdend met de langverwachte bull run van 2020. -21.

Maar, zoals altijd, investeer alleen wat u kunt financieel en emotioneel aan kunt, aangezien Bitcoin, net als ieder ander activum, zijn eigen risico's en voor- en nadelen met zich meebrengt.

 

 

De Iraanse regering geeft Bitcoin Miners exclusieve toegang tot grote energiecentrales

De Iraanse regering geeft Bitcoin Miners exclusieve toegang tot grote energiecentrales

donderdag, 24 september 2020 08:19

  Afbeeldingsbron: pixabay.com Het Iraanse regime heeft aangekondigd dat het exclusieve stroomtoegang geeft aan Bitcoin-miners die in het land opereren vanuit drie grote energiecentrales. De...

Michael Saylor, de CEO van het Amerikaanse bedrijf Microstrategy, kiest toch voor Bitcoin

Michael Saylor, de CEO van het Amerikaanse bedrijf Microstrategy, kiest toch voor Bitcoin

woensdag, 23 september 2020 09:11

  Een paar dagen geleden heeft Michael Saylor, de CEO van het Amerikaanse bedrijf Microstrategy, op Twitter gezegd dat hij Bitcoin toch echt een stuk beter vindt dan de andere munten die er op de...

Mogelijk gaat elke dag 1500 Bitcoin verloren, waardoor een reeds beperkte voorraad nog verder slinkt

Mogelijk gaat elke dag 1500 Bitcoin verloren, waardoor een reeds beperkte voorraad nog verder slinkt

woensdag, 23 september 2020 07:39

  Afbeeldingsbron: pixabay.com Bitcoin is heel anders dan de fiat-valuta's van deze wereld. Als het gaat om fiat-valuta's zoals de Amerikaanse dollar, euro, GB-pond, enz., hebben de banken alle...


Comments powered by CComment