Bitcoin zakt iets naar $ 20,5k terwijl Grayscale Bitcoin Trust een korting van 34% bereikt

 

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 20,5k op het moment van schrijven na weer een ongemakkelijke dag op de markten. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie staat onder druk van de beren om de koers onder de belangrijkste lange termijn-steun van $ 20k te brengen. De crypto leefde echter om vandaag nog een dag te sterven, doordat de stieren de aanval van de beren grotendeels verdedigden. Altcoins waren grotendeels stabiel met slechts een paar kleine verliezen. Daarover later meer.

Ander nieuws: de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) heeft het momenteel moeilijk om nieuwe institutionele investeerders te vinden. Uit grote on-chain-analyses blijkt dat Grayscale-aandelen maar liefst -34% zijn gedaald ten opzichte van de BTC spot-koers. De aanhoudende koersdaling op de markt leidt tot aanzienlijke verliezen voor beleggers, waarbij velen van hen liquideren, mogelijk op het slechtst mogelijke moment.

De president van Panama heeft geweigerd de nieuwe pro-crypto-wet te ondertekenen, daarbij verwijzend naar richtlijnen van de Financial Action Task Force (FATF). Laurentino Cortezo, de zittende president, heeft het parlement gevraagd om belangrijke antiwitwasbepalingen in het wetsvoorstel op te nemen. Het valt nog te bezien hoe de wetgevende arm tegen deze ontwikkeling aankijkt.

Ondanks de recente neergang op de cryptomarkten, gaat de Binance Defi-divisie door met haar uitbreidingsplannen. Binance Labs, het moederbedrijf, gaat 2.000 extra werknemers aannemen te midden van de laatste marktcrash.

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) gaat de duurste postzegel ter wereld uitbrengen. Dit wordt gedaan om de Stichtingsdag van het land te vieren. De postzegel wordt gelanceerd door de Emirates Post Group met behulp van blockchain-technologie voor authenticiteit en transparantie.

USD Tether, de belangrijkste stablecoin van de wereld, wordt geconfronteerd met een aantal eigen liquidatie-angsten. Het totale bedrag aan marktkapitalisatie van de digitale valuta hangt af van het bedrag dat wordt aangehouden door de Tether Treasury. Nu is dat teruggevallen tot onder de $ 70 miljard naar een 8-maands dieptepunt van ongeveer $ 58 miljard op een gegeven moment. Een daling van de marktkapitalisatie van stablecoin wordt vaak waargenomen tijdens een berenmarkt.

Rusland wil Bitcoin mijnen met behulp van fakkelgas. Het Russische staatsgasbedrijf Gazprom wil zijn totale CO2-voetafdruk verkleinen en tegelijkertijd de overtollige gasbron voor dit doel gebruiken.

Verschillende Amerikaanse politici hebben er bij de Environmental Protection Agency (EPA) op aangedrongen om zijn anti-BTC-mininghouding te heroverwegen door naar de positieve kant van de cryptosector te kijken. Meer dan 14 wetgevers van het Capitool, afkomstig van beide partijen, schreven de brief aan de EPA.

Rockmuzieklegende Gene Simmons heeft verklaard dat hij maar liefst 14 crypto's in zijn portefeuille heeft en dat hij er tijdens de recente ineenstorting van de markt geen enkele van heeft verkocht. Het icoon herhaalde zijn wens om voor de lange termijn te investeren.

Een recent onderzoek van Ku Coin Exchange toont aan dat ongeveer 7,6 miljoen Zuid-Afrikanen crypto-investeerders zijn, wat neerkomt op ongeveer 22% van de gehele volwassen bevolking. Het land adopteert crypto agressief vanwege economische druk.

De Bitcoin koers zakt iets naar $ 20,5k

Bitcoin had een enigszins bearish dag. Over het algemeen weerde de cryptocurrency een nieuwe grote bearish beweging af, althans voorlopig.

De laatste 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $21k. Vanaf die positie begon het meteen te dalen. De koers was om 01:20 uur gedaald tot ongeveer $ 20,2k en was volledig overgeleverd aan de beren. De crypto wist de agressors echter van zich af te schudden en slaagde erin om in de uren daarna in meerdere fasen terug te keren naar $ 21k. Op het moment van schrijven had het weer wat waarde verloren en het handelt nu rond de $ 20,5k.

Bitcoin staat momenteel onder enorme druk van de beren. Ze leken er helemaal klaar voor om de koers onder de $ 20k te trekken, maar hebben daarin vooralsnog gefaald. Nu staart Bitcoin nog steeds naar de afgrond daaronder. Alleen een aanzienlijk herstel kan de situatie verlichten.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 392 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 44,92%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies bleven vandaag redelijk stabiel, afgezien van enkele wat grotere verliezen. Ze omvatten Ethereum (ETH, -3%), Dogecoin (DOGE, -2,5%), Avalanche (AVAX, -3,5%) en Chainlink (LINK, -5,5%).

Ethereum koers grafiek

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram