Positieve verwachtingen voor de Bitcoin koers in het laatste kwartaal van 2020

Bitcoin koers verwachting 

Bitcoin koers verwachtingen voor het laatste kwartaal van 2020

Het huidige jaar was tot dusverre een wilde rit - de wereldwijde pandemie verraste de bevolking over de hele wereld en had een impact op het dagelijkse leven van bijna iedere persoon op de planeet. De meeste mensen willen niets liever dan 2020 achter zich laten en het vergeten. Maar voor Bitcoin en cryptocurrencies in het algemeen was het jaar niet zo slecht - en nu we het vierde kwartaal van 2020 ingaan, neigen de voorspellingen met betrekking tot de Bitcoin koers naar optimisme.

Koers verloop tot nu toe

Aan het begin van het jaar lag de Bitcoin koers net onder de drempel van $ 7.000 en de eerste paar maanden van 2020 zag het gestaag stijgen, totdat het in februari $ 10.000 overschreed. Maar de enorme wereldwijde economische onzekerheid in verband met de Covid-19 pandemie spaarde het blockchain-ecosysteem niet. Toen samenlevingen over de hele wereld de dreiging begonnen te beseffen waarmee ze werden geconfronteerd en lockdown-wetten en sociaaleconomische beperkingen begonnen in te voeren, kelderde de prijs van Bitcoin. en bereikte op 11 maart een wanhopig laag niveau van iets onder $ 3600 (Bitmex).

bitcoin koers grafiekAan het einde van het eerste kwartaal van 2020 bereikte de Bitcoin koers het laagste niveau in een jaar, maar het feit dat de prijs niet verder daalde in een tijd waarin de wereld in crisis was, werd door de markten geïnterpreteerd als een bewijs dat Bitcoin veerkrachtig is. Genoeg om zelfs in een ongekende economische situatie toch een aantrekkelijk bezit te blijven. Dit sentiment kwam tot uiting in een langzame maar gestage bull-run. Sinds 11 maart stijgt de Bitcoin koers maand na maand consequent, zelfs tot boven het niveau van $ 12.000 in augustus.

Vooruitzichten voor de rest van het jaar

Momenteel lijken de algemene vooruitzichten van de cryptogemeenschap met betrekking tot de Bitcoin koers overwegend optimistisch. Hoewel de meeste mensen niet geloven dat Bitcoin zijn ATH (All Time High) van bijna $ 20.000 uit december 2017 zal bereiken, suggereren fundamentele analyse en vergelijkingen met voorgaande jaren dat we aan het einde van het jaar een start van een snellere bullrun kunnen gaan zien, vergelijkbaar met die in 2017. En hoewel niet iedereen zo optimistisch is, zijn pessimistische prognoses op dit moment ongebruikelijk. Hoewel sommige mensen sceptisch zijn over de exacte snelheid waarmee de Bitcoin kores naar verwachting zal stijgen, voorspelt bijna niemand dat Bitcoin in de nabije toekomst weer onder de $ 5000 zal dalen.

Nu we bijna het laatste kwartaal van 2020 ingaan, beginnen veel mensen al na te denken over hun investeringen voor 2021. Per slot van rekening wil niemand een enorme bull run missen zoals die in 2017. Zoals we allemaal weten is de prijs van Bitcoin is onderhevig aan een hoge relatieve volatiliteit, en mensen die proberen exacte voorspellingen te doen met betrekking tot de koers, blijken meestal ongelijk te krijgen. Alles wat met zekerheid kan worden gezegd, moet alleen gebaseerd zijn op algemene marktsentimenten en een uitgebreide kijk op de huidige economische fundamenten en aangezien deze optimistisch lijken te blijven, ligt het voor de hand om te voorspellen dat de Bitcoin koers in het laatste kwartaal van 2020 zal blijven stijgen.

 

 

Bitcoin koers stabiel rond $ 16,5k terwijl bank uit het VK crypto exchange-accounts blokkeert

Bitcoin koers stabiel rond $ 16,5k terwijl bank uit het VK crypto exchange-accounts blokkeert

zondag, 27 november 2022 09:44

  De Bitcoin koers bevindt zich momenteel rond $ 16,5k op het moment van schrijven na weer een dag van relatieve inactiviteit gisteren. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie...

Angst rond Grayscale Bitcoin Trust neemt af na onafhankelijk onderzoek - Bitcoin stabiel rond $ 16,5k

Angst rond Grayscale Bitcoin Trust neemt af na onafhankelijk onderzoek - Bitcoin stabiel rond $ 16,5k

zaterdag, 26 november 2022 09:33

  De Bitcoin koers beweegt momenteel rond $ 16,5k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie handelt zijwaarts na het recente prijsherstel vanaf...

Altcoin nieuws - Wordt Binance de reddende engel in het FTX-debacle?

Altcoin nieuws - Wordt Binance de reddende engel in het FTX-debacle?

vrijdag, 25 november 2022 11:54

  De situatie op de altcoin-markt ziet er nog steeds nogal bearish uit. De Bitcon koers blijft op een zeer laag niveau en het hele crypto-ecosysteem probeert de nasleep van de FTX-instorting het...