Bitcoin stabiel onder $ 39k terwijl New York doorgaat met BTC-mijnverbod

 

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 38,7k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie had een trage dag na eerdere verliezen gisteren. Altcoins lieten een gemixt resultaat zien toen het marktsentiment opnieuw bearish werd. Daarover later meer.

Ander nieuws: het huis van afgevaardigden in New York heeft nieuwe wetgeving aangenomen voor een verbod van twee jaar op Bitcoin-mijnbouw in de staat. De wetgeving verbiedt ook verdere verlengingen van licenties voor dezelfde periode. Daarover later meer.

Het Britse grondgebied van Gibraltar heeft nieuwe cryptocurrency-regelgeving binnen zijn jurisdictie uitgerold om "marktmisbruik" te bestrijden, wat vrij gebruikelijk is in het gebied. De nieuwe regels zijn bedoeld om handel met voorkennis en marktmanipulatie op het grondgebied te stoppen.

Purpose Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) uit Canada, 's werelds eerste spot Bitcoin-fonds van dit soort, heeft stilletjes 1.132 BTC ($ 42 miljoen) aan zijn fonds toegevoegd, omdat het verwacht dat beleggers de dip zullen kopen. Purpose is de pionier in de sector en stelt beleggers in staat om rechtstreeks in crypto te investeren via een beursticker in de conventionele zin. Canada ligt mijlenver voor op de VS in deze race, aangezien laatstgenoemde nog serieus een BTC ETF moet overwegen, hoewel er al verschillende Bitcoin Futures ETF's aanwezig zijn.

Een beleggingsonderneming genaamd 21Shares heeft een nieuw hybride financieel beleggingsproduct gelanceerd dat wordt ondersteund door zowel Bitcoin als goud. Het verwacht grote belangstelling van beleggers ervoor, aangezien de wereld de inflatie probeert te bestrijden met respectievelijk traditionele en innovatieve activa zoals goud en crypto. Het Zwitserse bedrijf wil veel respons van de sector krijgen, maar het kan op korte termijn moeilijk te verkopen zijn, aangezien zowel goud als crypto momenteel onder druk staan ​​van de beren.

De centrale bank van Cuba wil VASP- of Virtual Asset Services Provider-licenties uitdelen in haar rechtsgebied. De sector wordt behoorlijk populair op het eiland en ook de regering opent de economie na ongeveer 60 jaar rigide socialisme.

Nog twee burgers, dit keer uit Europa, worden aangeklaagd voor het werken met het zwaar gesanctioneerde Noord-Koreaanse regime aan crypto. Een Engelse en een Spaanse burger werden onlangs door het Amerikaanse ministerie van Justitie beschuldigd van hulp aan het regime door de 2019 Pyongyang Blockchain-conferentie te organiseren. Er is al een Amerikaan veroordeeld tot vele jaren gevangenisstraf voor zijn betrokkenheid bij deze conferentie en deze twee kunnen ook hoge straffen krijgen.

De populaire handelsapplicatie Robin Hood heeft aangekondigd dat het ongeveer 10% van zijn werknemers zal ontslaan nadat de aandelenkoers bleef dalen. CEO en mede-oprichter Vlad Tenev nam deze beslissing na een aantal matige maanden.

De Braziliaanse Senaat heeft een nieuwe cryptocurrency-wet goedgekeurd om Bitcoin en andere digitale valuta in het land te reguleren. De wet was jaren in de maak door verschillende obstakels in de weg, maar hij is eindelijk aangenomen.

Bitcoin stabiel onder $39k

Bitcoin handelt momenteel net onder $ 39k op het moment van schrijven. De cryptocurrency is momenteel in de verdediging omdat het lijkt vast te houden aan grote ondersteuningsniveaus.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 38,3k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 7 uur 's ochtends een beetje begon te stijgen. Het bereikte een 24-uurs hoogtepunt van $ 39,4k om 15:55 uur in de middag voordat hij terugging naar het $39k-niveau. Sindsdien is het daar gebleven.

Bitcoin staat momenteel onder grote druk van de beren en de lichte opwaartse beweging van vandaag betekent niets voor het marktsentiment. Het is over het algemeen behoorlijk bearish en de neerwaartse krachten proberen een beslissende stap te maken onder $38k. De stieren moeten deze beweging stoppen, anders kunnen de beren de koers nog een stuk verder naar beneden trekken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 737 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 42%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, boekten over het algemeen verliezen aangezien het negatieve marktsentiment hen hard trof. Grote verliezers waren Ethereum (ETH, -2,4%), Ripple (XRP, -2%), Terra (LUNA, -4,3%), Dogecoin (DOGE, -8,3%), Polkadot (DOT, -2%), Polygon ( MATIC, -1,9% en Near Protocol (NEAR, -7,8%). Ze boekten allemaal verliezen waardoor Bitcoin zijn marktaandeel vergrootte.

Polkadot koers grafiek

In ander nieuws….

New York stelt Bitcoin-mijnverbod in voor twee jaar

Het Huis van Afgevaardigden van New York heeft een wet aangenomen voor het verbieden van energie-intensieve Proof of Work (PoW) mijnbouw in de staat.

De nieuwe wetgeving, ook wel het Proof-of-Work (PoW) mijnbouwverbod genoemd, wordt nu ter ratificatie aan de senaat van de staat doorgegeven. Als de senaat het ook goedkeurt, gaat de wet naar de gouverneur van New York voor een definitieve goedkeuring of een veto. Daarover later meer.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram