Bitcoin-gemeenschap veroordeelt mede-oprichter van Ripple voor het voorstellen van een PoS-aangedreven BTC

 

De Bitcoin-gemeenschap is niet blij met Chris Larsen, de mede-oprichter van Ripple, nadat de directeur ingrijpende wijzigingen in de Bitcoin-blockchain had voorgesteld. Larsen suggereerde dat het door BTC aangedreven netwerk zou moeten afwijken van zijn energie-intensieve consensusmechanisme naar een milieuvriendelijker systeem.

De Ripple-manager voert een campagne van vijf miljoen USD met Sierra Club en Greenpeace. In de campagne genaamd "Change the Code not the Climate" is het belangrijkste agendapunt van Larsen om degenen die de door BTC aangestuurde blockchain ondersteunen, te overtuigen om het netwerk te verschuiven van een proof of work (PoW) naar een proof of stake (PoS)-mechanisme.

De Bitcoin-gemeenschap stelde de suggestie echter niet op prijs en keerde zich tegen Larsen. BTC-diehards namen snel afstand van het voorstel met het argument dat de Ripple-manager en zijn team zich onterecht op het Bitcoin-netwerk hebben gericht.

Nic Carter, een doorgewinterde crypto-expert, was een van degenen die tegen Larsen vochten. In een Twitter-bericht onthulde Carter dat hij het voorstel van de mede-oprichter van Ripple om een ​​PoS-systeem te gebruiken "naar behoren had overwogen", "en ik wijs het hierbij af."

Chris Larsen is een "Judas"

Ryan Selkis, de oprichter van Messari, bekritiseerde Larsen ook door hem onoprecht te noemen, omdat zijn belangrijkste agenda was om Ripple's basisvaluta, XRP, te ondersteunen. In een Tweet nam Selkis geen blad voor de mond door te zeggen dat de Ripple-manager achter de tralies zou zitten als we "in een rechtvaardige samenleving" zouden leven.

De directeur van Messari beschuldigde Larsen er zelfs van investeerders te bedriegen tijdens 'XRP-verkopen'. Volgens Selkis bekritiseert de Ripple-manager de industrie die "zijn onrechtmatig verkregen fortuin van meerdere miljarden dollars heeft gecreëerd". Hij noemde Larsen “Judas”.

Jameson Lopp, een andere doorgewinterde BTC-diehard, voegde zich bij Selkis en Carter bij het bekritiseren van Larsen. Lopp merkte op dat Larsen de Bitcoin-gemeenschap heeft ontweken via officiële kanalen zoals Github.

In antwoord op Greenpeace en anderen die de suggestie steunden, adviseerde Lopp de aanhangers van "Change the Code not the Climate" om "het proces te volgen als [zij] serieus genomen willen worden".

Afgezien van populaire Bitcoin-diehards, koos Coin Center ook de Bitcoin-kant. De betrokkenheid van het virtuele valuta-onderzoeksplatform is een primeur, omdat het er de voorkeur aan geeft uit de discussies in de cryptocurrency-industrie te blijven.

Neeraj Agrawal, de communicatiedirecteur van het platform, tweette dat Larsen "misschien" een toekomst voor ogen heeft waarin een virtueel valutaprotocol "centraal" wordt beheerd door "CEO's".

Jerry Brito, de uitvoerend directeur van het onderzoeksplatform, zette ook vraagtekens bij de zet van Larsen en zei dat het onrealistisch is voor "50 miners en exchanges om een verandering in de code van Bitcoin te forceren."

Niet iedereen was echter tegen het voorstel om Bitcoin te verschuiven van een PoW-gestuurd netwerk naar een PoS-aangedreven blockchain. De mede-oprichter van Solana, Anatoly Yakovenko, was een van degenen die een PoS-gebaseerd Bitcoin-protocol ondersteunde.

MicroStrategy streeft naar BTC aankoop ter waarde van 205 miljoen USD via Macrostrategy

Terwijl de Bitcoin-gemeenschap de suggesties van Larsen blijft bevechten, blijft MicroStrategy meer BTC's kopen. Gisteren onthulde het aan de Nasdaq genoteerde bedrijf dat het via een dochteronderneming, Macrostrategy, een lening van 205 miljoen USD had aangetrokken om meer Bitcoins aan zijn reserves toe te voegen.

Volgens de CEO van het bedrijf, Michael Saylor, is de lening verstrekt door Silvergate Bank en wordt deze gedekt door de toonaangevende cryptocurrency. MicroStrategy voegde eraan toe dat de BTC's die als onderpand moeten worden gebruikt, worden opgeslagen op de 'onderpandrekening van de dochteronderneming bij een bewaarder'.

Hoewel MicroStrategy de lening wil gebruiken om meer Bitcoins te kopen, stellen de voorwaarden van de lening de dochteronderneming of MicroStrategy in staat om de fondsen om te leiden naar andere gebieden zoals het vereffenen van kosten die voortkomen uit de faciliteit of andere zakelijke doeleinden.

Silvergate Bank heeft de lening verstrekt via haar Silvergate Exchange Network (SEN) Leverage-programma. Het programma kwam tot leven in 2020 en behandelt instellingen die op zoek zijn naar door Bitcoin gedekte USD-leningen.

Volgens Saylor zal het toevoegen van meer Bitcoins helpen om de positie van MicroStrategy te versterken als het grootste beursgenoteerde bedrijf om te investeren in de toonaangevende cryptovaluta.

Tot nu toe heeft het aan de Nasdaq genoteerde bedrijf 125.051 Bitcoins gekocht en het is van plan dit voor de lange termijn vast te houden.

Terraform Labs voegt meer Bitcoin toe

Naast MicroStrategy dat ernaar streeft meer munten te kopen, heeft ook TerraForm Labs naar verluidt zijn tweede BTC-aankoop gedaan. Een portemonnee waarvan wordt vermoed dat deze onder de controle staat van het door Do Kwon geleide bedrijf, heeft 2.943 BTC's toegevoegd met een waarde van ongeveer 139 miljoen USD.

Sinds half januari registreert de portemonnee BTC-stortingen en geen enkele opname op het moment van schrijven. De aankoop komt een paar dagen nadat Kwon onthulde dat zijn bedrijf ernaar streeft om voor ongeveer 10 miljard US dollar aan BTC toe te voegen om zijn stablecoin, UST, te ondersteunen.

Bitcoin Treasuries merkte op dat Terraform Labs Bitcoin aan het verzamelen is met een snelheid waarmee het snel Tesla zou inhalen als de op een na grootste BTC-investeerder.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram