Warren Buffet investeert in goud: goed nieuws voor de Bitcoin koers

 Warren Buffet koopt aandelen Barrick Gold

Onlangs kwam naar buiten dat de Amerikaanse zakenman en investeerder Warren Buffett - directeur en grootaandeelhouder van Berkshire Hathaway – zijn aandelen in vele grote banken verkoopt en gaat investeren in goud. Dit nieuws is uiterst bijzonder, omdat Buffett altijd een groot tegenstander is geweest van beleggingen in goud, vanwege het lage dividend- en rentepercentage. Echter kan deze ‘draai’ van Buffett ook gezien worden als een goed voorteken voor een stijgende Bitcoin koers.

Van bankwezen naar goud

Berkshire Hathaway, een grote Amerikaanse holding met verschillende bedrijven in de financiële-, transport- en energiesector, heeft alle aandelen in de bekende investeringsbank Goldman Sachs verkocht en in ruil hiervoor geïnvesteerd het Canadese Barrick Gold - een mijnbouwbedrijf dat wereldwijd goud en koper produceert. Uit de kwartaalrapportage van Berkshire Hathaway blijkt daarnaast ook dat de aandelen in andere grote banken als JPMorgan Chase & Co, PNG en Wells Fargo zijn teruggeschroefd. Analisten verwachten dat deze stappen de koersen van cryptocurrency en goud positief zullen beïnvloeden. Er zijn zelfs theorieën dat de koers van Bitcoin hierdoor kan stijgen naar een prijs van $50.000.

Een verassende ommezwaai door de coronacrisis?

De beslissing van Warren Buffett om de aandelen in Goldman Sachs te verkopen is erg verrassend in een periode dat de op één na hoogste kwartaalomzet van het bedrijf - $13,3 miljard - werd behaald. Hieruit kan geconcludeerd worden - mede door de economische ontwikkelingen in het licht van de coronacrisis - dat Buffett het vertrouwen op de lange termijn in het bankwezen heeft verloren.

Buffett koos ervoor om aandelen te kopen het mijnbouwbedrijf Barrick Gold, een bedrijf dat door de productie en verkoop van edelmetaal steeds meer winst maakt. Na de investering van Buffett stegen de aandelen van Barrick Gold ook nog eens direct met 8,11%.

Op allerlei manieren lijkt de vermogensbeheersector een uitweg te zoeken voor toekomstige, nadelige economische ontwikkelingen. Voor sommige van deze investeerders, waaronder Warren Buffett, is goud een goede optie.

Gunstige ontwikkeling voor Bitcoin koers

Prominente Bitcoin-volgers en -investeerders zijn van mening dat de overstap van Berkshire Hathaway van het bankwezen naar goud gunstig zal uitpakken voor Bitcoin. De gehele vermogensbeheersector belegt namelijk minder dan 1% in goud. Aangezien Warren Buffett nu is overgestapt van het bankwezen naar goud, kan worden aangenomen dat beleggingen in goud zullen stijgen tot minimaal 5%, wat vervolgens zou resulteren in een goudprijs van ongeveer $5.000. Aangezien Bitcoin wordt gezien als het digitale goud, kan worden verwacht dat de vermogensbeheersector een stap zal zetten richting Bitcoin. Wanneer er 1% wordt geïnvesteerd in Bitcoin, komt dit al uit op $1 biljoen. Deze mogelijke inflow van fondsen zal de Bitcoin koers naar verwachting verhogen tot ongeveer $50.000.

Max Keiser, een bekende Bitcoin analist en oprichter van Heisenberg Capital zei daar eerder over: 

“Global $100 trillion fund management biz is less than 1% invested in Gold. With Buffett now moving into Gold. Expect global allocation of 5% AU min. Implies $5,000 Gold. Expect a 1% BTC global allocation ($1 trillion). This implies $50,000 for Bitcoin.”

Verband tussen goud en Bitcoin

Ondanks dat de Bitcoin koers sinds april van dit jaar beter presteert in vergelijking met goud, is er momenteel een toenemende correlatie tussen beide financiële producten. Onderzoeken tonen aan dat Bitcoin en goud in de afgelopen maanden steeds meer in beweging gekomen. Dit kan er op duiden dat Bitcoin in de toekomst zal profiteren van de toegenomen interesse door grote investeerders, aangedreven door de omslag die Buffett maakte van het bankwezen naar goud.

Meer lezen over de toenemende vraag naar investeringen in goud als financiële hedge? Lees dan ons artikelDoor goud gedekte cryptocurrency’.

 

 

Bitcoin koers stabiel op $ 19k terwijl de euro zakt naar een nieuw dieptepunt van $ 0,97

Bitcoin koers stabiel op $ 19k terwijl de euro zakt naar een nieuw dieptepunt van $ 0,97

zaterdag, 24 september 2022 20:07

  Bitcoin handelt momenteel rond de $ 19k op moment van schrijven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie is terug rond het bekende steunniveau. Altcoins waren sterk stabiel, op...

Bitcoin relatief stabiel na bloedrode dag op de aandelenbeurzen

Bitcoin relatief stabiel na bloedrode dag op de aandelenbeurzen

zaterdag, 24 september 2022 08:41

  De Bitcoin koers daalde gisteren even onder $ 19k, doordat de markten hernieuwde druk van de beren voelden. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie daalde in waarde, samen met de...

Bitcoin koers zweeft rond $ 19k terwijl Coinbase goedkeuring krijgt van De Nederlandsche Bank

Bitcoin koers zweeft rond $ 19k terwijl Coinbase goedkeuring krijgt van De Nederlandsche Bank

vrijdag, 23 september 2022 08:11

  Bitcoin handelt momenteel rond de $ 19k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie handelt ongemakkelijk onder $ 20k door de constante dreiging van lagere...