Statistieken onthullen: institutionele interesse in cryptocurrency is groot en neemt toe

bitcoin  

De markt voor cryptoderivaten heeft een fenomenale groei doorgemaakt in 2020. Het grootste deel van deze groei werd aangedreven door ETH- en BTC-opties die worden verhandeld op futures-beurzen zoals Huobi, OKEx, Binance, Deribit en de Chicago Mercantile Exchange.

Toenemende institutionele interesse

De handelsvolumes in opties hebben in 2020 recordniveaus bereikt. Het geeft aan dat er een groeiende institutionele interesse in de cryptomarkt is. Er zijn echter betere statistieken, zoals die over de frequentie van blok-transacties, BTC-prijzen, Institutional KYC-processen en andere, die een duidelijker beeld kunnen geven.

In vergelijking met de traditionele derivatenmarkt is het aantal institutionele beleggers op de cryptomarkt nog klein. Er is echter duidelijk een groeiende belangstelling die wordt gedreven door financiële instrumenten zoals futures en opties. Deze worden doorgaans het liefst gebruikt door traditionele beleggers. Open interest (openstaande posities) en volumes in die instrumenten zijn een duidelijk teken van potentieel groeiende belangstelling onder institutionele beleggers.

De problemen met volumes als metriek

Volumes kunnen misleidend zijn. De reden hiervoor is dat wash-trading, trading d.m.v. trading-bots en algemene onjuiste rapportage van de feiten, de werkelijke volumes van derivaten kunnen vertroebelen . Een duidelijke manier om volumes te meten, is door te controleren hoeveel BTC in en uit beurzen komt die de handel in derivaten ondersteunen. De gegevens worden geëxtraheerd door de bitcoin-blockchain te analyseren.

Zou open interest een betere indicator kunnen zijn?

Hoewel de analyse van volumes een goede indicator is voor een toenemende interesse in crypto door institutionele beleggers, is open interest een betere indicator voor institutioneel belang. Het is een duidelijke indicator van interesse aan de koopzijde en het is immuun voor vertroebeling van de gegevens, in tegenstelling tot wat we zien bij gegevens over volume.

In een reactie op de kwestie, leek een woordvoerder van de CME het daarmee eens te zijn. Hij merkte op dat de CME Bitcoin-futuresmarkt het aantal houders van grote openstaande belangen, dat zijn degenen die 25 of meer contracten hebben open staan, flink had zien groeien in het tweede kwartaal van 2020 tot 65 LOIH’s. Het niveau lag 27% hoger ten opzichte van Q1 en was een nieuw record . LOIH's zijn grote handelaren, volgens de definities van de CFTC en zijn dus een teken van toegenomen institutionele interesse.

Block trades

Block trades zijn privé-onderhandelde futures- en optiecontracten. Ze moeten voldoen aan gespecificeerde hoeveelheidsdrempels en worden uitgevoerd langs de zijlijn van de openbare veilingmarkt. Handelaren en institutionele beleggers geven meestal de voorkeur aan grotere ticker-formaten. Als gevolg hiervan zou het percentage bloktransacties binnen het totale volume een goede maatstaf kunnen zijn om institutionele belangen te controleren.

Volgens de CME-woordvoerder groeit de block-handel in Bitcoin-opties sinds begin 2020. Hij merkte op dat bloc-trades in juni 79% van alle Bitcoin-optievolume voor hun rekening namen. In april was dat nog maar 22%.

BTC koers en de prijsvolatiliteit

Aan het einde van het tweede kwartaal van 2020 was de prijsvolatiliteit van Bitcoin aanzienlijk afgenomen. Ter vergelijking: prijsveranderingen veroorzaakt door particuliere beleggers leiden meestal tot wilde prijsschommelingen. Volgens de CEO van OKEx is de relatieve stabiliteit in de BTC koers een teken dat de cryptomunt volwassen wordt als beleggingscategorie.

De verminderde prijsvolatiliteit zelf is echter niet voldoende om conclusies te trekken over institutioneel belang. John Todaro, hoofd onderzoek bij TradeBlock, merkte op dat BTC ook in het verleden periodes van lage volatiliteit heeft meegemaakt. Dergelijke periodes werden meestal gevolgd door wilde prijsschommelingen.

Bitcoin ETF

Bitcoin Exchange-traded funds zijn afgeleide producten die worden verhandeld met BTC als de onderliggende waarde. Zodra de SEC (Securities and Exchange Commission) een Bitcoin ETF heeft goedgekeurd, is de verwachting dat dit een belangrijke gebeurtenis wordt voor de toekomst van Bitcoin als activaklasse. Het zal waarschijnlijk leiden tot een grotere vraag en penetratie in de beleggingsmarkt.

Daarnaast zou het institutionele handelaren stimuleren om deel te nemen aan de cryptomarkt via een middel dat zij begrijpen. Met het keurmerk van de SEC zou het de zorgen wegnemen die institutionele beleggers zouden kunnen hebben over het blootstellen van de middelen van hun klanten aan een niet-gereguleerde sector.

Toen hij het probleem besprak, legde Hao van OKEx uit dat iedereen in de crypto-industrie heeft gewacht op de SEC-goedkeuring van een Bitcoin ETF. Het zou institutionele beleggers in staat stellen om blootstelling aan BTC te krijgen zonder het direct te hoeven bezitten of af te handelen met een crypto-exchange.

Reuzen zijn in opkomst

Grayscale Bitcoin Trust is naar voren gekomen als een kolos in de crypto-investeringswereld. Het beheert een enorme hoeveelheid geld en ongeveer 88% van dat geld is afkomstig van instellingen. Zelfs de vier grote accountantskantoren ter wereld tonen nu interesse in de cryptowereld. Bovendien probeert ook financiële dienstverlener Western Union de crypto-wereld te betreden. Eerder waren er al dergelijke berichten over Facebook en Pay-Pal.

Conclusie

Uit verschillende statistieken blijkt dat er een groeiende interesse is in crypto door institutionele beleggers. Als dit wordt bevestigd, kan het nieuws dat PayPal BTC-betalingen gaat ondersteunen, helpen om de crypto-industrie meer geloofwaardigheid te geven en kan het leiden tot verhoogde institutionele interesse.

 

 

 

Statistieken onthullen: institutionele interesse in cryptocurrency is groot en neemt toe

Statistieken onthullen: institutionele interesse in cryptocurrency is groot en neemt toe

zaterdag, 15 augustus 2020 08:32

  De markt voor cryptoderivaten heeft een fenomenale groei doorgemaakt in 2020. Het grootste deel van deze groei werd aangedreven door ETH- en BTC-opties die worden verhandeld op futures-beurzen...

Grayscale Investments koopt massaal Bitcoins in

Grayscale Investments koopt massaal Bitcoins in

zaterdag, 15 augustus 2020 06:58

    Het Amerikaanse beleggingsfonds Grayscale Investments heeft een forse investering gemaakt in cryptovaluta. Ze hebben over de afgelopen vijf dagen ruim 9.702 bitcoins (voor meer dan 110 miljoen...

Grote Amerikaanse crypto-beurs voorspelt dat Bitcoin met meer dan 200% zal stijgen

Grote Amerikaanse crypto-beurs voorspelt dat Bitcoin met meer dan 200% zal stijgen

donderdag, 13 augustus 2020 12:16

  Crypto-exchange Kraken voorspelt fors hogere Bitcoin koers Kraken, een grote cryptocurrency exchange in de VS, heeft voorspeld dat Bitcoin in de nabije toekomst tot 200% kan stijgen. Kraken is...

 

Write comment (0 Comments)

Grayscale Investments koopt massaal Bitcoins in

 bitcoins

 

Het Amerikaanse beleggingsfonds Grayscale Investments heeft een forse investering gemaakt in cryptovaluta. Ze hebben over de afgelopen vijf dagen ruim 9.702 bitcoins (voor meer dan 110 miljoen dollar) ingekocht. Dit is bekend gemaakt nadat het bedrijf een rapport aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft voorgelegd waarin werd vermeld dat de Bitcoin Trust (GBTC) in 2020 met meer dan $1,6 miljard is gegroeid. Dit laat zien dat grote spelers flink bezig zijn om in Bitcoin te stappen.

Het rapport van Grayscale Investments

Laten we eens kijken naar het rapport wat is opgesteld. Grayscale Investments heeft een rapport ingediend bij de SEC (Securities and Exchange Commission) waarin staat dat de Bitcoin Trust (GBTC) van het bedrijf aanzienlijk in waarde is gestegen. Het rapport toonde aan dat het Trust met meer dan $1,1 miljard in waarde is toegenomen vanaf 30 juni 2020. Uit het rapport bleek ook dat het aantal Bitcoins onder beheer is gestegen van 125.000 tot 387.000. De activa van het bedrijf werden getaxeerd op ruim $3.5 miljard.

"The Trust determined the fair value per Bitcoin to be $9,134.09 and $7,145.00 on June 30, 2020”.

Aan de hand van dit rapport kunnen we concluderen dat de grote spelers echt flink bezig zijn om veel Bitcoins in handen te krijgen. 

Enorm grote kooporders

Buiten het rapport aan de SEC heeft Grayscale een enorme hoeveelheid bitcoin (BTC) weten te bemachtigen. Op Reddit legde een Bitcoin trader uit dat Grayscale enkele dagen geleden 5.973 BTC (meer dan 68 miljoen dollar) heeft gekocht. Na die aankoop heeft het bedrijf voor nog eens $68 miljoen aan Bitcoin ingekocht. Deze order bedroeg ruim 3.729 bitcoins. De recente aankopen voegen 9.702 bitcoins toe aan de voorraad van de trust. Dit betekent dat Grayscale's Bitcoin Trust maar liefst 401.385 BTC in bezit heeft. Het is dan ook niet raar dat de aankopen van dit bedrijf hebben gezorgd voor een hoop speculatie over de koers van Bitcoin.

Zijn de munten echt ingekocht?

Deze speculatie ging vooral over de aankoop zelf. Een aantal mensen kon het niet eens worden over de manier waarop de crypto activa daadwerkelijk werden gekocht. Sommige mensen denken dat het bedrijf een cash-settled futurescontract heeft gekocht in plaats van echte bitcoins. Ze denken dit voornamelijk door het feit dat de aankoop niet zoveel invloed leek te hebben op de koers van Bitcoin. Anderen denken dat het bedrijf het wel op een eerlijke manier heeft gedaan en werkelijk bitcoins heeft gekocht, maar dat verkooporders ervoor hebben gezorgd dat het niet op is gevallen.

Een ding is zeker, deze enorme aankopen laten zien dat institutionele beleggers ook het nut van Bitcoin zijn gaan inzien. Dit zou zomaar eens kunnen zorgen voor een aanzienlijke stijging van de prijs. Indien er meer van zulke aankopen worden gedaan is de kans groot dat de Bitcoin koers door de volgende weerstands-niveaus heen zal weten te breken.

 

  

Statistieken onthullen: institutionele interesse in cryptocurrency is groot en neemt toe

Statistieken onthullen: institutionele interesse in cryptocurrency is groot en neemt toe

zaterdag, 15 augustus 2020 08:32

  De markt voor cryptoderivaten heeft een fenomenale groei doorgemaakt in 2020. Het grootste deel van deze groei werd aangedreven door ETH- en BTC-opties die worden verhandeld op futures-beurzen...

Grayscale Investments koopt massaal Bitcoins in

Grayscale Investments koopt massaal Bitcoins in

zaterdag, 15 augustus 2020 06:58

    Het Amerikaanse beleggingsfonds Grayscale Investments heeft een forse investering gemaakt in cryptovaluta. Ze hebben over de afgelopen vijf dagen ruim 9.702 bitcoins (voor meer dan 110 miljoen...

Grote Amerikaanse crypto-beurs voorspelt dat Bitcoin met meer dan 200% zal stijgen

Grote Amerikaanse crypto-beurs voorspelt dat Bitcoin met meer dan 200% zal stijgen

donderdag, 13 augustus 2020 12:16

  Crypto-exchange Kraken voorspelt fors hogere Bitcoin koers Kraken, een grote cryptocurrency exchange in de VS, heeft voorspeld dat Bitcoin in de nabije toekomst tot 200% kan stijgen. Kraken is...

 

Write comment (1 Comment)

De Bitcoin koers vertoont bullish signalen, maar blijft kwetsbaar

 bitcoin bull bear

Voor iedereen die in cryptocurrency en met name Bitcoin heeft geïnvesteerd, waren het een paar opwindende weken. De positieve actie die we hebben gezien op de cryptomarkten doet velen terugdenken aan de bull run van 2017 en een mogelijke herhaling van die historische stijging. Deskundigen blijven er echter van overtuigd dat Bitcoin kwetsbaar is voor andere factoren dan een nieuwe hype rondom de hele crypto-industrie. De heersende theorie onder crypto-traders en analisten lijkt te zijn dat, hoewel Bitcoin een sterke run heeft gehad, het gebonden blijft aan enkele van de traditionele markten en met name de Amerikaanse aandelenmarkt.

Bitcoin koers op of neer?

Ongeacht je persoonlijke mening en speculatie over de richting van Bitcoin en andere markten, is het bewijs dat hun bewering ondersteund overduidelijk. De vraag blijft of het koersverloop van Bitcoin er bullish of bearish uitziet te midden van wat er in de wereld gebeurt. Dit laat beleggers in onzekerheid en dat kan, zoals iedereen weet, enorm nadelig kan zijn voor de prijsactie van bijna iedere belegging. Met de recente gebeurtenissen (Covid-19) en de heftige prijsbewegingen die dat teweegbracht in bijna iedere markt, blijven we, ondanks de vooruitgang van de afgelopen weken, in een precaire positie.

Historische correlatie met de aandelenmarkt

Een van de meest duidelijke en bewezen waarheden over Bitcoin en zijn prijsactie, is dat het een zeer sterke correlatie heeft met de prijs van aandelen. Het is iets dat Bitcoin en cryptocurrencies in het algemeen, jarenlang zonder succes hebben geprobeerd van zich af te schudden. Wanneer de aandelenmarkt crasht, neigt Bitcoin dat ook te doen. De laatste tijd, wanneer de aandelenmarkt een bull run ervaart, doet Bitcoin dat ook. Dus hoewel de twee niet per se precies gelijk optrekken, zal wat de aandelenmarkt doet een grote rol spelen m.b.t. het koersverloop van Bitcoin. Historisch gezien is Bitcoin het nauwst gekoppeld aan de Amerikaanse S&P500-index.

Op zoek naar de toekomst

Hoewel het verleden heeft aangetoond dat de twee activa een duidelijke correlatie hebben, moet men zich afvragen of wat Bitcoin dit jaar heeft gedaan, heeft geholpen om ze van elkaar los te koppelen. Op verschillende momenten gedurende het jaar hebben we gezien dat Bitcoin tegenovergesteld reageerde aan de aandelenmarkt, en meer de bewegingen van goud leek te volgen. Een andere factor waarmee rekening moet worden gehouden, is het groeiende gebruikersbestand voor Bitcoin. Naarmate het steeds meer investeerders aantrekt, zullen we zien dat het zich in verschillende situaties anders gaat gedragen.

Wat de grondbeginselen zeggen

Als het waar is dat Bitcion erin is geslaagd zich los te koppelen van traditionele markten en aandelenmarktindices, dan is de meest bruikbare manier om de mogelijke toekomstige prijsactie van Bitcoin te bepalen, te kijken naar de fundamenten. Bitcoin krijgt opnieuw enorme publieke erkenning als een vluchtig activum dat verbazingwekkende opbrengsten kan opleveren. De hele cryptocurrency-markt laat op dit moment een bullish koersverloop zien wat doet denken aan wat we zagen in 2017. In veel opzichten voelt het hetzelfde als hoe velen zich herinneren hoe het in 2017  voelde. Als het op fundamentals aankomt, staan cryptocurrency-activa er zeer sterk voor. Het valt nog te bezien of dit voldoende is om niet meegesleurd te worden in een mogelijke nieuwe beurscrash.

 

 

 

 

Geïnteresseerd geraakt in het investeren in Bitcoin en/of andere cryptovaluta? Kijk eens bij de bekende Nederlandse cryptobroker Bitvavo. Nu betaald u tijdelijk geen transactiekosten over de eerste duizend euro handelsvolume.

 

Statistieken onthullen: institutionele interesse in cryptocurrency is groot en neemt toe

Statistieken onthullen: institutionele interesse in cryptocurrency is groot en neemt toe

zaterdag, 15 augustus 2020 08:32

  De markt voor cryptoderivaten heeft een fenomenale groei doorgemaakt in 2020. Het grootste deel van deze groei werd aangedreven door ETH- en BTC-opties die worden verhandeld op futures-beurzen...

Grayscale Investments koopt massaal Bitcoins in

Grayscale Investments koopt massaal Bitcoins in

zaterdag, 15 augustus 2020 06:58

    Het Amerikaanse beleggingsfonds Grayscale Investments heeft een forse investering gemaakt in cryptovaluta. Ze hebben over de afgelopen vijf dagen ruim 9.702 bitcoins (voor meer dan 110 miljoen...

Grote Amerikaanse crypto-beurs voorspelt dat Bitcoin met meer dan 200% zal stijgen

Grote Amerikaanse crypto-beurs voorspelt dat Bitcoin met meer dan 200% zal stijgen

donderdag, 13 augustus 2020 12:16

  Crypto-exchange Kraken voorspelt fors hogere Bitcoin koers Kraken, een grote cryptocurrency exchange in de VS, heeft voorspeld dat Bitcoin in de nabije toekomst tot 200% kan stijgen. Kraken is...

Write comment (0 Comments)

Grote Amerikaanse crypto-beurs voorspelt dat Bitcoin met meer dan 200% zal stijgen

 Bitcoin koers volatiliteit

Crypto-exchange Kraken voorspelt fors hogere Bitcoin koers

Kraken, een grote cryptocurrency exchange in de VS, heeft voorspeld dat Bitcoin in de nabije toekomst tot 200% kan stijgen. Kraken is een van de grootste crypto-exchanges ter wereld en de voorspelling is gebaseerd op een recent rapport dat door de exchange is vrijgegeven.

Het rapport voorziet een mooie toekomst voor de grootste cryptocurrency ter wereld en voorspelt een prijsstijging van 50% tot 200%. Historisch gezien, zien we dat wanneer Bitcoin een tijd van lage volatiliteit ervaart, deze onmiddellijk wordt gevolgd door een heftige beweging opwaarts of neerwaarts.

Lage volatiliteitscijfers

Bitcoin heeft de afgelopen tijd recordcijfers voor lage volatiliteit gepost, waarbij op 24 juli 2020  het laagste volatiliteitscijfer in 21-maanden werd neergezet. Hoewel de cryptocurrency zowel naar beneden als naar boven kan bewegen, laten de historische statistieken van de Bitcoin koers zien dat de beweging waarschijnlijk naar boven zal gaan en dat de waarde van Bitcoin naar verwachting met een enorme marge zal toenemen.

Prestaties in augustus

De maand augustus wordt ook gezien als een over het algemeen volatiele maand wanneer men de historische prijsbeweging van Bitcoin bestudeert. Kraken voorspelde dat de opwaartse volatiliteit die in deze maand is gecreëerd, waarschijnlijk enkele maanden zal aanhouden. Voeg dat toe aan het feit dat de cryptocurrency de op een na beste maand juli in zijn hele 11-jarige geschiedenis heeft meegemaakt, en we zouden een sterke augustus voor de boeg kunnen hebben en mogelijk ook meerdere goede maanden.

Correlatie tussen Bitcoin en goud

Hoewel Bitcoin-analisten hebben voorspeld dat de cryptocurrency uiteindelijk de beweging van goud als een veilige haven zal volgen, is dat tot dusverre gedurende het grootste deel van zijn bestaan niet het geval geweest.

Vooral in maart van dit jaar daalde de Bitcoin koers sterk terwijl goud een stuk stabieler bleef. Dit zorgde voor angst en onzekerheid onder Bitcoin beleggers, dat de cryptocurrency meer gerelateerd zou zijn aan de aandelenmarkt en niet aan goud.

Bitcoin heeft de afgelopen maanden echter een ongelooflijke veerkracht en stabiliteit laten zien, terwijl ze langzaam omhoog schiet in lijn met de prijsbeweging van Goud, die nu nieuwe recordhoogtes heeft bereikt vanwege de economische omstandigheden als gevolg van de Coronavirus-pandemie.

Deze correlatie heeft de tand des tijds niet doorstaan, maar veel cryptoliefhebbers zijn van mening dat de Goud-Bitcoin relatie in de loop van de tijd sterker zal worden naarmate traditionele valuta minder aantrekkelijk worden voor het publiek vanwege hoge inflatiecijfers en constante valuta manipulaties door centrale banken en regeringen.

De toekomst van de Bitcoin koers

Zoals altijd weet niemand wat er met de BTC koers zal gebeuren, maar alle belangrijke indicaties tonen aan dat Bitcoin momenteel ondergewaardeerd is en de komende jaren aanzienlijk in waarde kan toenemen.

Sommige kleinere cryptocurrencies hebben al iets van een bull run meegemaakt, met Ethereum, Ripple (XRP), LINK en anderen die een enorme stijging van meer dan 50% hebben laten zien. Bitcoin is met ongeveer 25% gestegen, maar is stabieler gebleken dan deze alternatieve cryptocurrencies.

 

 

 

Geïnteresseerd geraakt in het investeren in Bitcoin en/of andere cryptovaluta? Kijk eens bij de bekende Nederlandse cryptobroker Bitvavo. Nu betaald u tijdelijk geen transactiekosten over de eerste duizend euro handelsvolume.

 

Statistieken onthullen: institutionele interesse in cryptocurrency is groot en neemt toe

Statistieken onthullen: institutionele interesse in cryptocurrency is groot en neemt toe

zaterdag, 15 augustus 2020 08:32

  De markt voor cryptoderivaten heeft een fenomenale groei doorgemaakt in 2020. Het grootste deel van deze groei werd aangedreven door ETH- en BTC-opties die worden verhandeld op futures-beurzen...

Grayscale Investments koopt massaal Bitcoins in

Grayscale Investments koopt massaal Bitcoins in

zaterdag, 15 augustus 2020 06:58

    Het Amerikaanse beleggingsfonds Grayscale Investments heeft een forse investering gemaakt in cryptovaluta. Ze hebben over de afgelopen vijf dagen ruim 9.702 bitcoins (voor meer dan 110 miljoen...

Grote Amerikaanse crypto-beurs voorspelt dat Bitcoin met meer dan 200% zal stijgen

Grote Amerikaanse crypto-beurs voorspelt dat Bitcoin met meer dan 200% zal stijgen

donderdag, 13 augustus 2020 12:16

  Crypto-exchange Kraken voorspelt fors hogere Bitcoin koers Kraken, een grote cryptocurrency exchange in de VS, heeft voorspeld dat Bitcoin in de nabije toekomst tot 200% kan stijgen. Kraken is...

Write comment (0 Comments)

Bitcoin en Ethereum derivaten momenteel erg in trek

 Bitcoin derivatives trading

De markt voor cryptocurrency-derivaten is momenteel booming dankzij de steeds grotere belangstelling voor de sector. Derivaten zijn in feite financiële handelsproducten die zijn afgeleid van het speculeren op de toekomstige prestaties van activa. Ze omvatten in principe futures, opties, swaps en cfd’s, maar kunnen ook andere kleinere, minder bekende derivaten omvatten.

Waarom wordt de derivatenmarkt besproken?

De altcoin-markt maakt zich vooral op voor de derivaten handel, aangezien deze sector helemaal niet veel groei heeft doorgemaakt op dat gebied, ondanks de steeds toenemende populariteit van de crypto-sector als geheel. Terwijl Bitcoin grotendeels de markt voor derivaten beheerst binnen de cryptoverse, boekt Ethereum nu aanzienlijke vooruitgang en zijn derivaten presteren ook buitengewoon goed.

Twee beurzen Deribit en OKEx boekten een recordvolume van $ 351 miljoen en $ 37 miljoen in totaal alleen al op Ethereum-opties. Evenzo bereikten Bitcoin-opties vorige week ook een recordhoogte op zowel Deribit- als de CME-beurs.

Luuk Strijers, CCO van het Nederlandse Deribit, sprak over Open Interest (OI) als de beste indicator om de markt te meten. Hij vertelde Cointelegraph: “Open interest is the best indicator to assess market adoption, and looking at the charts, it is apparent we are close to the end of July highs.” Hij voegde nog toe: “BTC options open interest is currently 116K contracts with a notional value of USD 1.5 billion.”

Met een steeds toenemend volume breidt de sector zich dus aanzienlijk uit.Veel cryptobeurzen willen profiteren van deze nieuwe aanbiedingen en velen bieden tegenwoordig derivaten-handelscontracten aan.

Wat zijn crypto-derivaten?

De derivaten van activa kunnen worden gecreëerd en uitgewisseld door een vergunninghoudend bedrijf volgens de exchange regels. Vraag en aanbod moeten echter worden beheerd, zodat het initiatief niet tot een slecht eindresultaat leidt.

Aangezien Bitcoin en Ethereum de belangrijkste cryptocurrencies ter wereld zijn wat betreft handelsvolume en marktkapitalisatie, is het niet meer dan logisch dat derivaten van deze twee activa op dit moment het meest populair zijn, vooral gezien het feit dat het aandeel van de crypto-derivaten sector peanuts is in vergelijking met de cryptocurrency markt zelf.

Er zijn drie primaire cryptocurrency derivaten. Ze omvatten de handel in futures, opties en swaps.

Een futurescontract is een eenvoudig voorspellend instrument waarmee gebruikers kunnen speculeren op de toekomstige prijs van activa. Je hebt misschien wel eens gehoord van oliefutures en grondstoffenfutures. Het crypto-futures contract is bedoeld voor speculatie op de toekomstige prijs van Bitcoin en Ethereum die over de hele wereld steeds populairder worden.

Een optiecontract is een contract waarbij beleggers een bedrag betalen voor het recht (geen verplichting) om activa op een afgesproken datum te kopen / verkopen tegen een van tevoren vastgestelde prijs. Dit is ook een populair derivaat om mee te speculeren, hoewel minder populair dan futures.

De Perpetual swap is een ander derivaat dat gebruikt wordt in de cryptocurrency markt. Bij dit financiële instrument is er geen einddatum of vervaldatum van het contract, wat betekent dat men voor onbepaalde tijd op de prijs kan speculeren, maar de koop- / verkoopwaarden van het contract worden na een korte periode herzien, waardoor handelaren meestal kunnen profiteren van een op korte termijn voorspelbaar patroon.

Waar kan ik crypto-derivaten verhandelen?

Beurzen zoals BitMex, Deribit, OKEx, Chicago Mercantile Exchange (CME) en anderen hebben een voortrekkersrol gespeeld op de derivatenmarkt, met name op het gebied van opties en futures. Voor veel beurzen is het een lastige, maar uiteindelijk lonende fintech-sector die niet zo vaak binnen de cryptocommunity is aangeboord, vanwege de populariteit van het rechtstreeks verhandelen van cryptocurrencies.

Je kan deze derivaten op veel beurzen direct en legaal verhandelen. Deze transacties vallen onder de jurisdictie van de regelgevende autoriteiten en het is altijd een goed idee om meer onderzoek te doen voordat je je geld erin investeert.

Voordelen en nadelen van derivatenhandel

Er zijn een aantal voordelen van het verhandelen van derivaten:

Snelle, gereguleerde handel

Er zijn verschillende opties beschikbaar, afhankelijk van de levensvatbaarheid van het activum.

Deskundige handelaren kunnen profiteren van speculatie zonder van het daadwerkelijk kopen / verkopen van de onderliggende waarde zelf.

Er kan op zowel opgaande als neergaande bewegingen worden gespeculeerd

Er kan worden gehandeld met gebruikmaking van hefboomwerking, waardoor winsten worden versterkt.

Enkele nadelen kunnen zijn:

Te veel speculatie kan leiden tot problemen die de prijs van de onderliggende waarde opdrijven.

Het derivaat is meestal volatieler dan de onderliggende waarde.

Wanneer futures-contracten aflopen kan dat de koers van de onderliggende cryptocurrency beïnvloeden.

Door de hefboomwerking worden ook verliezen versterkt.

 

 

 

Advertentie: Geïnteresseerd geraakt in het investeren in Bitcoin en/of andere cryptovaluta? Kijk eens bij de bekende Nederlandse cryptobroker Bitvavo. Nu betaald u tijdelijk geen transactiekosten over de eerste duizend euro handelsvolume.

 

Statistieken onthullen: institutionele interesse in cryptocurrency is groot en neemt toe

Statistieken onthullen: institutionele interesse in cryptocurrency is groot en neemt toe

zaterdag, 15 augustus 2020 08:32

  De markt voor cryptoderivaten heeft een fenomenale groei doorgemaakt in 2020. Het grootste deel van deze groei werd aangedreven door ETH- en BTC-opties die worden verhandeld op futures-beurzen...

Grayscale Investments koopt massaal Bitcoins in

Grayscale Investments koopt massaal Bitcoins in

zaterdag, 15 augustus 2020 06:58

    Het Amerikaanse beleggingsfonds Grayscale Investments heeft een forse investering gemaakt in cryptovaluta. Ze hebben over de afgelopen vijf dagen ruim 9.702 bitcoins (voor meer dan 110 miljoen...

Grote Amerikaanse crypto-beurs voorspelt dat Bitcoin met meer dan 200% zal stijgen

Grote Amerikaanse crypto-beurs voorspelt dat Bitcoin met meer dan 200% zal stijgen

donderdag, 13 augustus 2020 12:16

  Crypto-exchange Kraken voorspelt fors hogere Bitcoin koers Kraken, een grote cryptocurrency exchange in de VS, heeft voorspeld dat Bitcoin in de nabije toekomst tot 200% kan stijgen. Kraken is...

 

Write comment (0 Comments)