Decentraland (MANA) koers

Decentraland koers

 

In bovenstaande grafiek wordt de Decentraland koers (MANA) koers weergegeven in euro. Wil je Decentraland kopen? De makkelijkste en goedkoopste manier is via de Nederlandse crypto-broker/exchange Bitvavo. Naast Decentraland biedt Bitvavo ook handel in ruim 150 andere cryptovaluta aan tegen scherpe tarieven. Lees meer over Bitvavo in onze Bitvavo review.

Bitvavo biedt momenteel een voordeel aan nieuwe klanten die zich aanmelden via deze website. Over de eerste 1000 euro aan verhandelde cryptovaluta hoeven geen transactiekosten te worden betaald.  

Wat is Decentraland (MANA) en hoe werkt het?

Decentraland (MANA) is een blockchain en metaverse platform. Het platform stelt gebruikers in staat om virtueel land te verwerven en deel te nemen aan een unieke virtuele gemeenschap. Maar hoe werkt Decentraland en wat maakt het zo uniek? Hierover en meer lees je in dit artikel.

Wat is Decentraland (MANA)?

Decentraland is een project dat draait op de blockchain van Ethereum (ETH). Het doel van het project is om een open virtuele wereld te creëren waarin de gebruikers kunnen functioneren zoals ze dat in de fysieke wereld doen.

Dit betekent dat ze in die virtuele wereld kunnen socialiseren, verkennen en handelen. En, dankzij de blockchain technologie, waarmee ze zelf unieke avatars kunnen maken, aankopen kunnen doen en betalingen tussen gelijken kunnen verrichten.

Decentraland heeft twee tokens: MANA en LAND. Het MANA token werd ontwikkeld als bestuurstoken binnen het platform en voor de koop en verkoop van grond daarin. Dit token is gemaakt volgens de standaard ERC-20 van Ethereum, zodat het gemakkelijk geïntegreerd kan worden in platforms DeFi, DEX en andere dApps van Ethereum. Hierdoor is een snelle uitwisseling ervan mogelijk.

Het tweede token is LAND, een Non-Fungible Token dat de ERC-721 standaard volgt. Het idee is dat elk LAND token de unieke eigendommen identificeert van een perceel grond dat eigendom is van een gebruiker van Decentraland.

Om LAND tokens te verwerven, moet de gebruiker zijn MANA tokens inruilen voor LAND tokens. Om dit te kunnen doen moeten er MANA tokens worden verbrandt. Hierdoor worden deze tokens schaarser en waardevoller.

 

De geschiedenis van Decentraland (MANA)

Het idee voor de oprichting van Decentraland is bedacht door Esteban Ordano en Ariel Meilich in 2015. Het project vergde echter twee jaar ontwikkeling.

Tussen 16 en 18 augustus 2017 werd een Initial Coin Offering (ICO) gehouden. Hiermee werd een eerste financiering van 86.206 ethers (ongeveer 26 miljoen dollar op dat moment) opgehaald in ruil voor MANA tokens.

Al dit geld werd beheerd door de Decentraland Foundation, die is opgericht met het doel de ontwikkeling van het platform te bevorderen. Hiervoor behield het 20% van de eerste aanbieding van tokens, de intellectuele eigendomsrechten en de Decentraland website.

Met de voltooiing van de ICO lanceerde Decentraland ook de gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) om projectbeheer aan zijn gebruikers te leveren.

Hoe het werkt

Gebruikers kunnen communiceren, controleren, geld verdienen en de Decentraland metaverse ontwikkelen om de werkelijkheid na te bootsen in een digitale omgeving. De twee verschillende tokens worden gebruikt voor de werking en governance van de Decentraland metaverse.

Om de goede werking van Decentraland te bereiken, heeft het ontwikkelingsteam achter het project een structuur gemaakt die in drie delen is verdeeld:

  • Consensus laag: Hierop rust de verantwoordelijkheid om alle handelingen verrichtingen die het spel bezit te volgen. Bijvoorbeeld, als een speler een identiteit heeft aangemaakt en binnen Decentraland een virtuele kavel grond heeft gekocht, zal deze consensus laag het bijbehorende blockchain record van zulke acties maken.
  • Inhoud laag: Deze laag heeft tot doel de informatie op te slaan die gebruikt zal worden voor de weergave van de inhoud in de virtuele wereld. Het idee is dat elke gebruiker een klein deel (of alle) van de te renderen gegevens in zijn bezit heeft, om het systeem zo efficiënt mogelijk te houden.
  • Realtime interactie laag: Deze laag maakt de interactie van de gebruikers in real time binnen het platform mogelijk.

 

Wat maakt Decentraland (MANA) uniek?

Het meest unieke aan Decentraland is dat het eerste gedecentraliseerde virtual reality systeem dat interactie en communicatie tussen gebruikers mogelijk maakt en eigendom verleent over het virtuele land in de Decentraland metaverse.

Een ander uniek aspect is dat Decentraland geen centrale autoriteit heeft en het hele virtual reality ecosysteem wordt beheerd en bestuurd door de gebruikers van Decentraland.

Een ander unieke eigenschap van Decentraland is dat gebruikers hun eigendom over LAND op elk moment kunnen bewijzen. Dit omdat het systeem elke actie en interactie registreert, en het digitale perceel gebruiken om te communiceren met andere leden van de Decentraland gemeenschap.

 

Grid view
List view