Litebit

Litebit reviewLitebit review

Litebit is waarschijnlijk Nederlands meest bekende cryptobroker. Ze zijn o.a. bekend van reclame op tv. 

In 2013 is Litebit opgericht door 2525 Ventures. Het doel was om het kopen en verkopen van cryptovaluta makkelijker te maken voor het grote publiek. Dat is zeker gelukt, want het aan en verkopen van cryptovaluta bij Litebit is kinderlijk eenvoudig. Deze in Rotterdam gevestigde cryptobroker biedt een ruime keuze aan cryptovaluta (meer dan 50 verschillende). Naast de bekende namen zijn er ook veel minder bekende cryptovaluta te koop.

Cryptobroker vs Crypto exchange

Litebit is een cryptobroker en heeft geen crypto exchange waar klanten met elkaar handelen d.m.v. een orderboek, zoals bijvoorbeeld Bitvavo dat wel heeft. Dat maakt Litebit niet de goedkoopste optie om cryptovaluta aan te schaffen. Voor lange termijn beleggers hoeft dat geen probleem te zijn, maar mensen die veel willen handelen kunnen beter bij Bitvavo terecht.

Is Litebit betrouwbaar?

Litebit was een van de eerste bedrijven die actief was op de Nederlandse cryptomarkt. Het heeft dus al een zekere staat van dienst en is daardoor goed te beoordelen op betrouwbaarheid. Ons is niets ter ore gekomen wat de betrouwbaarheid van Litebit in twijfel trekt, noch hebben wij zelf enige negatieve ervaring met het bedrijf op dat gebied. De conclusie mag dus getrokken worden dat Litebit een betrouwbare partij is voor het aan en verkopen van cryptovaluta.

Geïntergreerde wallets

Het aankopen van cryptovaluta is één ding, het opslaan is een andere. Dit is wat cryptobeleggers nog wel eens kopzorgen bezorgt. Sla je de cryptomunten op op een wallet op je eigen pc of gebruik je een hard wallet zoals bijvoorbeeld die van Ledger? Wat is veilig en hoe werkt het precies? Veel mensen vinden dit lastige materie.

Litebit biedt een oplossing in de vorm van op het handelsplatform geïntergreerde wallets. Ze hebben voor bijna iedere te verhandelen cryptovaluta een wallet beschikbaar. Bij aankoop kan voor deze optie gekozen worden waarna de gekochte cryptomunten direct worden opgeslagen op de wallet bij Litebit. Uiteraard kan er ook voor gekozen worden om de aangekochte cryptovaluta naar willekeurig welke andere externe wallet te sturen.

Conclusie

Litebit is een goede betrouwbare cryptobroker met een uitstekende staat van dienst en een ruim assortiment aan cryptovaluta.

De belangrijkste voordelen op een rij:

- Groot aanbod van meer dan 50 cryptovaluta

- Cryptovaluta kopen met euro d.m.v. iDeal, Bancontact, Creditcard, etc.

- 24/7 geopend

- Eigen, op platform geïntegreerde, wallet

- Betrouwbaar Nederlands bedrijf

 

Litebit

Crypto op het randje terwijl S&P 500 de bearmarkt betreedt

Crypto op het randje terwijl S&P 500 de bearmarkt betreedt

zondag, 22 mei 2022 07:45

  De BTC koers beweegt momenteel rond de $ 29,5k op het moment van schrijven, na weer een dag van relatieve inactiviteit. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie handelt zijwaarts in...

Bitcoin koers zakt tot rond $29k en vandaag is BTC Pizza Day!

Bitcoin koers zakt tot rond $29k en vandaag is BTC Pizza Day!

zaterdag, 21 mei 2022 08:50

  Bitcoin handelt momenteel net boven $29k na weer een dag van licht bearish activiteit. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie kijkt de beren opnieuw recht in het gezicht...

Altcoin Nieuws - Meme coins verliezen, maar privacymunten doen het goed

Altcoin Nieuws - Meme coins verliezen, maar privacymunten doen het goed

vrijdag, 20 mei 2022 19:22

  Het lijkt erop dat de altcoin-markt langzaam begint te herstellen van de spectaculaire crash van vorige week die ervoor zorgde dat de prijzen van alle cryptocurrencies naar beneden stortten. De...