Litebit

Litebit reviewLitebit review

Litebit is waarschijnlijk Nederlands meest bekende cryptobroker. Ze zijn o.a. bekend van reclame op tv. 

In 2013 is Litebit opgericht door 2525 Ventures. Het doel was om het kopen en verkopen van cryptovaluta makkelijker te maken voor het grote publiek. Dat is zeker gelukt, want het aan en verkopen van cryptovaluta bij Litebit is kinderlijk eenvoudig. Deze in Rotterdam gevestigde cryptobroker biedt een ruime keuze aan cryptovaluta (meer dan 50 verschillende). Naast de bekende namen zijn er ook veel minder bekende cryptovaluta te koop.

Cryptobroker vs Crypto exchange

Litebit is een cryptobroker en heeft geen crypto exchange waar klanten met elkaar handelen d.m.v. een orderboek, zoals bijvoorbeeld Bitvavo dat wel heeft. Dat maakt Litebit niet de goedkoopste optie om cryptovaluta aan te schaffen. Voor lange termijn beleggers hoeft dat geen probleem te zijn, maar mensen die veel willen handelen kunnen beter bij Bitvavo terecht.

Is Litebit betrouwbaar?

Litebit was een van de eerste bedrijven die actief was op de Nederlandse cryptomarkt. Het heeft dus al een zekere staat van dienst en is daardoor goed te beoordelen op betrouwbaarheid. Ons is niets ter ore gekomen wat de betrouwbaarheid van Litebit in twijfel trekt, noch hebben wij zelf enige negatieve ervaring met het bedrijf op dat gebied. De conclusie mag dus getrokken worden dat Litebit een betrouwbare partij is voor het aan en verkopen van cryptovaluta.

Geïntergreerde wallets

Het aankopen van cryptovaluta is één ding, het opslaan is een andere. Dit is wat cryptobeleggers nog wel eens kopzorgen bezorgt. Sla je de cryptomunten op op een wallet op je eigen pc of gebruik je een hard wallet zoals bijvoorbeeld die van Ledger? Wat is veilig en hoe werkt het precies? Veel mensen vinden dit lastige materie.

Litebit biedt een oplossing in de vorm van op het handelsplatform geïntergreerde wallets. Ze hebben voor bijna iedere te verhandelen cryptovaluta een wallet beschikbaar. Bij aankoop kan voor deze optie gekozen worden waarna de gekochte cryptomunten direct worden opgeslagen op de wallet bij Litebit. Uiteraard kan er ook voor gekozen worden om de aangekochte cryptovaluta naar willekeurig welke andere externe wallet te sturen.

Conclusie

Litebit is een goede betrouwbare cryptobroker met een uitstekende staat van dienst en een ruim assortiment aan cryptovaluta.

De belangrijkste voordelen op een rij:

- Groot aanbod van meer dan 50 cryptovaluta

- Cryptovaluta kopen met euro d.m.v. iDeal, Bancontact, Creditcard, etc.

- 24/7 geopend

- Eigen, op platform geïntegreerde, wallet

- Betrouwbaar Nederlands bedrijf

 

Litebit

Bitcoin zet langzaam herstel voort boven $ 32k en Bitcoin Double Spending Claim wordt ontkracht

Bitcoin zet langzaam herstel voort boven $ 32k en Bitcoin Double Spending Claim wordt ontkracht

vrijdag, 22 januari 2021 22:09

  Afbeeldingsbron: DIY Genius Bitcoin maakt een langzaam maar gestaag herstel door van zijn dieptepunten van gisteren. De cryptocurrency daalde gisteren naar $ 29,3k en registreerde een...

BlackRock heeft zijn oog op Bitcoin Futures en Ruffer voorspelt meer institutionele BTC-acceptatie

BlackRock heeft zijn oog op Bitcoin Futures en Ruffer voorspelt meer institutionele BTC-acceptatie

vrijdag, 22 januari 2021 16:03

  BlackRock, een bedrijf met meer dan $ 7,7 biljoen aan activa onder beheer, staat te popelen om in Bitcoin te stappen. In een aanvraag bij de Securities and Exchange Commission (SEC) van de...

Bitcoin zakt kort onder $ 30k in een Bear-Frenzy, maar belangrijke steun blijft bestaan

Bitcoin zakt kort onder $ 30k in een Bear-Frenzy, maar belangrijke steun blijft bestaan

vrijdag, 22 januari 2021 11:11

  Afbeeldingsbron: Jernej Furman Bitcoin verloor gisteren meer dan 16% toen de beren de controle over de markt overnamen. De cryptocurrency begon de dag in het gebruikelijke bereik van $ 35- $ 37k...

 

 


Comments powered by CComment