Litebit

Litebit reviewLitebit review 

In 2013 is Litebit opgericht door 2525 Ventures. Het doel was om het kopen en verkopen van cryptovaluta makkelijker te maken voor het grote publiek. Deze in Rotterdam gevestigde cryptobroker biedt een gemiddeld assortiment aan cryptovaluta (meer dan 50 verschillende). Naast de bekende namen zijn er ook een aantal minder bekende cryptovaluta te koop.

Cryptobroker vs Crypto exchange

Litebit is een cryptobroker en heeft geen crypto exchange waar klanten met elkaar handelen d.m.v. een orderboek, zoals bijvoorbeeld Bitvavo dat wel heeft. Dat maakt Litebit niet de goedkoopste optie om cryptovaluta aan te schaffen. Voor lange termijn beleggers hoeft dat geen probleem te zijn, maar mensen die veel willen handelen kunnen beter bij Bitvavo terecht.

Is Litebit betrouwbaar?

Litebit was een van de eerste bedrijven die actief was op de Nederlandse cryptomarkt. Het heeft dus al een zekere staat van dienst en is daardoor goed te beoordelen op betrouwbaarheid. Ons is niets ter ore gekomen wat de betrouwbaarheid van Litebit naar klanten toe in twijfel trekt. Zelf hebben wij echter zakelijk gezien wel een negatieve ervaring met de betrouwbaarheid van Litebit. Iedereen moet dus voor zichzelf de conclusie trekken of Litebit een betrouwbare partij is voor het aan en verkopen van cryptovaluta.

Geïntergreerde wallets

Het aankopen van cryptovaluta is één ding, het opslaan is een andere. Dit is wat cryptobeleggers nog wel eens kopzorgen bezorgt. Sla je de cryptomunten op op een wallet op je eigen pc of gebruik je een hard wallet zoals bijvoorbeeld die van Ledger? Wat is veilig en hoe werkt het precies? Veel mensen vinden dit lastige materie.

Litebit biedt een oplossing in de vorm van op het handelsplatform geïntegreerde wallets. Ze hebben voor bijna iedere te verhandelen cryptovaluta een wallet beschikbaar. Bij aankoop kan voor deze optie gekozen worden waarna de gekochte cryptomunten direct worden opgeslagen op de wallet bij Litebit. Uiteraard kan er ook voor gekozen worden om de aangekochte cryptovaluta naar willekeurig welke andere externe wallet te sturen.

Conclusie

Litebit is een al wat langer bestaande cryptobroker met een gemiddeld assortiment aan cryptovaluta.

De belangrijkste kenmerken op een rij:

- aanbod van meer dan 50 cryptovaluta

- Cryptovaluta kopen met euro d.m.v. iDeal, Bancontact, Creditcard, etc.

- 24/7 geopend

- Eigen, op platform geïntegreerde, wallet

 

Litebit

Bitcoin daalt iets onder $28.000 na onthulling reddingsplan voor Credit Suisse

Bitcoin daalt iets onder $28.000 na onthulling reddingsplan voor Credit Suisse

dinsdag, 21 maart 2023 09:36

  De Bitcoin koers beweegt momenteel rond $27,8k na een lichte correctie gisteren en vannacht. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie handelt zijwaarts onder de weerstand van $28.000, na...

Bitcoin koers schiet voorbij $ 28.000

Bitcoin koers schiet voorbij $ 28.000

zondag, 19 maart 2023 20:46

  Bitcoin schoot vlak voor publiceren van dit artikel voorbij de $28k weerstand en handelt nu dicht bij $28.5k. De Bitcoin koers beweegt momenteel sterk opwaarts, nu het gedijt op een nieuw...

Bitcoin piekt boven $27k en volgens rapport dreigen 186 Amerikaanse banken in te storten

Bitcoin piekt boven $27k en volgens rapport dreigen 186 Amerikaanse banken in te storten

zondag, 19 maart 2023 09:47

  Bitcoin handelt op dit moment rond de $27.000. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie steeg de afgelopen dagen enorm en heeft de winst goed vast kunnen houden. Altcoins daarentegen...