Bitvavo

Bitvavo

Bitvavo review

Bitvavo is een bekende en snel groeiende Nederlandse crypto-broker. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam alwaar ze eind 2017 hun deuren hebben geopend. Sindsdien gaat het hard met Bitvavo. Inmiddels zijn ze met afstand de grootste van Nederland en werken ze hard aan hun ambitie om ook de grootste in Europa te worden. Maar wat maakt Bitvavo zo succesvol? Wij denken dat het onder andere komt doordat ze een eenvoudig te begrijpen, intuïtief handelsplatform bieden, in combinatie met een zeer uitgebreid aanbod aan cryptovaluta. In deze review zullen we wat dieper ingaan op wat Bitvavo de crypto belegger/trader allemaal te bieden heeft.

Aanbod cryptovaluta

Bitvavo biedt een ruim assortiment van zo'n 150 cryptovaluta om in te beleggen of om mee te traden. Daarmee hebben ze met afstand het grootste aanbod van Nederland. Uiteraard zijn alle grote bekende namen vertegenwoordigd, zoals Bitcoin, Ethereum, Cardano, Solana, Binance coin, Litecoin, Ripple en Polkadot, maar er kan ook worden gehandeld in een flink aantal minder bekende crypto's. Regelmatig worden er nog nieuwe cryptovaluta toegevoegd.

Bekijk hier het volledige assortiment cryptovaluta bij Bitvavo.

Handelsplatform

Groot voordeel van Bitvavo boven veel andere crypto brokers is het eenvoudig te gebruiken en intuïtieve handelsplatform. Voor een leek zonder enige ervaring met beleggen of met cryptovaluta is het toch makkelijk om bij Bitvavo cryptovaluta aan te kopen. Ook geen moeilijk gedoe met wallets. De wallets voor de verschillende crypto's zitten in het platform geïntegreerd.

Daarnaast biedt Bitvavo nog een geavanceerd handelsplatform wat meer geschikt is voor de meer ervaren traders met uitgebreide grafieken en inzicht in het orderboek. Hier kan o.a. worden gewerkt met limietorders.

Transactiekosten

Voordeel van Bitvavo ten opzichte van veel andere cryptobrokers is dat ze sinds maart 2019 een exchange zijn. De meeste cryptobrokers fungeren als intermediair tussen een exchange en de klant. Door een vereenvoudigd handelsplatform, maken ze het eenvoudig voor de klant om cryptovaluta aan te kopen. De kosten zijn echter wel hoger dan wanneer je als klant zelf de aankoop doet op een exchange.

Bitvavo is nu zelf een exchange waardoor ze de kosten voor de klant een stuk lager kunnen houden. De handelskosten liggen tussen 0,00% en 0,25%.

Geld storten en opnemen

Bij Bitvavo draait alles om gebruikersgemak. Geld storten en/of opnemen is zeer eenvoudig.

Geld storten kan met iDeal, bankoverschrijving, Bancontact, EPS en MyBank. Binnenkort (verwacht eind mei 2019) wordt daar ook storten via creditcard aan toegevoegd.

Ook het storten van digitale valuta naar de geïntegreerde Bitvavo wallet is natuurlijk mogelijk.

Veiligheid

Ook de veiligheid van uw tegoeden is goed gewaarborgd bij Bitvavo. De volgende maatregelen zijn genomen:

1. Alle klanttegoeden zijn ondergebracht bij een aparte stichting: Stichting Bitvavo Payments. Dit is gedaan om er voor te zorgen dat de bedrijfsvoering bij Bitvavo b.v. geen invloed heeft op uw tegoeden. Dus bij een eventueel faillissement van Bitvavo, is uw geld veilig.

2. Het grootste deel van de klanttegoeden wordt opgeslagen op "cold wallets". Dit zijn wallets die offline worden beheerd op apparaten die niet verbonden zijn met internet. Deze apparaten staan op een goed beveiligde plaats en zijn dus veilig voor hackers. Het kleine deel van de tegoeden die op hot wallets wordt aangehouden is om transacties van cliënten snel uit te kunnen voeren.

3. De cold wallets waar Bitvavo de klanttegoeden op opslaat zijn multisignature wallets. Slechts een paar medewerkers bij Bitvavo hebben er, enkel tezamen, toegang toe.

4. Bitvavo staat geregistreerd bij De Nederlandsche Bank en beschikt over alle benodigde licenties.

Door o.a. bovenstaande veiligheidsmaatregelen zijn uw tegoeden veilig opgeslagen bij Bitvavo. Het staat u uiteraard vrij om de cryptovaluta over te zetten naar een externe wallet in uw beheer.

Als extra veiligheidsmaatregel kunt u zelf 2 factor authentificatie (2FA) instellen op uw account. Uw gebruikersnaam en wachtwoord zijn de eerste factor. De tweede factor is een code die gekoppeld is aan een specifiek apparaat zoals bijvoorbeeld uw telefoon.

Conclusie

Bitvavo heeft definitief de leidende rol genomen op het gebied van cryptovalutahandel in Nederland. Er worden veel nieuwe initiatieven ontplooid om de dienstverlening te verbeteren. Het starten van een eigen crypto exchange is daar het meest recente en meest belangrijke voorbeeld van.

Groot voordeel bij Bitvavo is dat het bedrijf twee handelsplatformen aanbied. Een eenvoudig intuïtief platform, zeer geschikt voor iedereen die makkelijk cryptovaluta wil kopen voor de middellange of lange termijn. En een geavanceerd platform met o.a. grafieken, meer order mogelijkheden (limiet order) en diepte van het orderboek. Dit is met name geschikt voor de trader die vaak en op korte termijn handelt.

Het in Amsterdam gevestigde bedrijf straalt degelijkheid uit en is naar onze mening een betrouwbare partner voor het verhandelen van cryptovaluta. Dit baseren wij op online onderzoek en op onze eigen ervaring met het handelen op het platform van Bitvavo. Wij kunnen Bitvavo dan ook van harte aanbevelen, zowel voor de beginnende als de gevorderde crypto belegger/handelaar.

Tijdelijk biedt Bitvavo een voordeel aan nieuwe klanten die zich aanmelden via deze site. Over de eerste 1000 euro aan verhandelde cryptovaluta hoeven geen transactiekosten te worden betaald.

Handleiding aankopen digitale valuta

Voor alle duidelijkheid volgt hier een handleiding waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe een account kan worden geopend en hoe kan worden gestart met het aankopen van cryptovaluta..

 

Via Bitvavo kunt u gemakkelijk, veilig en snel digitale valuta kopen. Het aankopen van digitale valuta kan al vanaf €5.

In deze handleiding leggen we uit hoe u (1) een Bitvavo account aanmaakt (2) euro’s kunt storten (3) en digitale valuta aankoopt.

 1. Maak een account aan via Bitvavo.com:
 2. Vul uw persoonlijke gegevens in, kies een veilig wachtwoord en bevestig uw e-mailadres.

Optioneel: verifieer uw telefoonnummer, schakel twee-factoren authenticatie in (2FA) en verifieer uw identiteit.

 

 1. Euro’s storten op uw Bitvavo account:
 2. In uw persoonlijke dashboard kiest u voor ‘Euro’s storten’.
 3. Vul het gewenste bedrag stortbedrag in.
 • Kies een betaalmethode. De volgende betaalmethoden zijn mogelijk:
 • iDeal (direct uitgevoerd)
 • SEPA bankoverschrijving (1 werkdag) Let op: voeg de omschrijving toe bij een bankoverschrijving.
 • Bancontact (direct uitgevoerd)
 • MyBank (direct uitgevoerd) 

De storting zal, afhankelijk van de betaalmethode, binnen enkele minuten worden bijgeschreven op uw Bitvavo account.

 1. Digitale valuta aankopen:
 2. Zoek de gewenste digitale valuta op door te navigeren via uw persoonlijke dashboard of via ‘valuta zoeken’. U vult hier de naam of afkorting in van de gewenste digitale valuta.
 3. Klik vervolgens op de gewenste digitale valuta.
 • Vul bij ‘vul een bedrag in’ het gewenste aantal digitale valuta in wat u wilt aankopen óf vul een totaalbedrag in bij EUR zodat u vervolgens ziet hoeveel digitale valuta u gaat ontvangen.
 1. Klik op ‘’bevestigen’’ om u aankoop te voltooien.
 2. In het bevestigingsscherm krijgt u informatie te zien over de zojuist uitgevoerde order. Hierin wordt vermeld: (a) hoeveel digitale valuta u heeft ontvangen (b) wat u heeft betaald in Euro en (c) de bijbehorende handelskosten.
 3. Uw zojuist aangeschafte digitale valuta is nu zichtbaar in uw portfolio.

 


 

Bitcoin koers stabiel rond $ 16,5k terwijl bank uit het VK crypto exchange-accounts blokkeert

Bitcoin koers stabiel rond $ 16,5k terwijl bank uit het VK crypto exchange-accounts blokkeert

zondag, 27 november 2022 09:44

  De Bitcoin koers bevindt zich momenteel rond $ 16,5k op het moment van schrijven na weer een dag van relatieve inactiviteit gisteren. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie...

Angst rond Grayscale Bitcoin Trust neemt af na onafhankelijk onderzoek - Bitcoin stabiel rond $ 16,5k

Angst rond Grayscale Bitcoin Trust neemt af na onafhankelijk onderzoek - Bitcoin stabiel rond $ 16,5k

zaterdag, 26 november 2022 09:33

  De Bitcoin koers beweegt momenteel rond $ 16,5k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie handelt zijwaarts na het recente prijsherstel vanaf...

Altcoin nieuws - Wordt Binance de reddende engel in het FTX-debacle?

Altcoin nieuws - Wordt Binance de reddende engel in het FTX-debacle?

vrijdag, 25 november 2022 11:54

  De situatie op de altcoin-markt ziet er nog steeds nogal bearish uit. De Bitcon koers blijft op een zeer laag niveau en het hele crypto-ecosysteem probeert de nasleep van de FTX-instorting het...