Toename van het gebruik van Bitcoin in Venezuela: hoe inflatie cryptovaluta populair maakt

 Bitcoin in Venezuela

Wonen in een land als Venezuela, waar de economie niet de meest stabiele is, heeft ervoor gezorgd dat Venezolanen steeds meer geïnteresseerd zijn geraakt in de wereld van cryptocurrencies. Belangrijkste oorzaak voor deze toegenomen interesse onder de Venezolaanse bevolking, is dat het land worstelt met een ernstige economische crisis en hyperinflatie.

Het is belangrijk op te merken dat dit niet iets is dat ik alleen zeg als Venezolaan, maar dat het eerder is aangetoond in de verschillende uitgevoerde onderzoeken. Voor dit artikel heb ik de gegevens van de Chainalysis blockchain-gegevensanalyse gebruikt. Op de Global Index of Cryptocurrency Adoption van genoemd bedrijf, bereikt Venezuela de derde plaats op de lijst van landen met het meeste gebruik van cryptocurrencies ter wereld.

Het is belangrijk op te merken dat dit feit niet te wijten is aan een spontaan opgebloeide interesse onder Venezolanen, maar dat het uit nood is geboren in een wanhopige zoektocht om vast te houden aan iets dat lijkt op een stabiele economie. Het is zoektocht naar een manier om de bolivar, de officiële munteenheid van dit land, te vervangen.

U vraagt ​​zich nu misschien af ​​hoe Venezolanen hun transacties doen ...

Ondanks dat er in Venezuela bepaalde storingen zijn met de verbinding met internet vanwege het feit dat deze meestal via optische vezels verloopt (en het moeilijk is om de service te krijgen), en aan de andere kant is er de satelliet (die vrij duur is), vinden alle transacties plaats bij mensen thuis. De meeste van deze bewerkingen zijn peer-to-peer (P2P), met name op Localbitcoins.com, merkte Chainalysis op.

Localbitcoins is een van de meest gebruikte platforms en Venezuela staat op de derde plaats in het aantal P2P-transacties in USD, na de Verenigde Staten en Rusland. Venezuela is zelfs zo betrokken bij de wereld van cryptocurrencies dat een paar jaar geleden een "nationale cryptocurrency" genaamd petro werd gecreëerd. Deze cryptocurrency staat onder beheer van het Venezolaanse dictatoriale regime.

De National Superintendency of Crypto Assets and Related Activities (Sunacrip) is de regulator van cryptografische activiteiten in Venezuela en is er tot nu toe in geslaagd om zeven crypto-exchanges toe te staan ​​met als doel handel te drijven met de petro. Volgens gegevens die door de regering van Maduro zijn verstrekt, is de adoptie van petro aanzienlijk toegenomen, hoewel we als Venezolanen hebben geleerd dat we de Venezolaanse instellingen die gegevens verstrekken niet kunnen vertrouwen.

Maar wat schuilt er achter deze nieuwe cryptocurrency?

Welnu, hierachter valt niets dan fraude te verwachten. Er wordt aangenomen dat de transacties met deze cryptocurrency zullen worden gebruikt voor het witwassen van geld en mogelijke deals voor drugshandel. Hoewel de Petro werkt via blockchain-technologie, is de Petro niet hetzelfde als andere cryptocurrencies.

Waarom zeg ik dit nu?

Welnu, de Petro is een digitale valuta die wordt ondersteund door de reserves van verschillende natuurlijke hulpbronnen van Venezuela, zoals olie, goud, diamanten en gas, en die wordt ondersteund door de Bank of Venezuela. Maar er wordt aangenomen dat een belangrijk kenmerk van cryptocurrencies is dat ze gedecentraliseerd zijn en de Petro is dat simpelweg niet. Ook is de Petro niet inwisselbaar voor andere valuta.

Afgelopen december kregen verschillende mensen een Petro, maar die werd maar voor een beperkte tijd werd geaccepteerd. Om die reden besluiten veel mensen om gebruik te maken van andere (echte) cryptocurrencies om misschien een manier te vinden om te sparen zonder de verwoestingen van valuta devaluatie te hoeven ervaren, of (in mijn geval) om een extra inkomen te hebben.

Handelsplatforms

Er zijn verschillende platforms die kunnen worden gebruikt in Venezuela en er zijn andere die met VPN's moeten worden gebruikt, aangezien veel ervan zijn geblokkeerd door de overheid. Dit laat zien hoe het gebruik van cryptocurrencies een odyssee kan worden voor de Venezolaan.

In feite heb ik in mijn geval veel geleden als het gaat om het inwisselen van Bitcoins voor bolivars, dit komt omdat er een paar locale wisselkantoren of wisselplatforms zijn en die grote bedragen aan kosten in rekening brengen. Deze vergoedingen worden een probleem omdat het een nieuwe steek is in de richting van de economische stabiliteit van de gemiddelde Venezolaan.

Hoe helpt het gebruik van Bitcoin de Venezolaan?

Zoals we eerder hebben duidelijk gemaakt, geeft dit veel Venezolanen een kans om te sparen zonder zich zorgen te hoeven maken over devaluatie.

Nu is Bitcoin de meest gebruikte cryptovaluta om in te investeren. Omdat Bitcoin geen grote bedragen nodig heeft om een ​​investering te starten, hebben veel Venezolanen hun hoop gevestigd op Bitcoin trading om daarmee betere financiële resultaten te behalen dan met de gebruikelijke, vaak slecht betaalde, banen in Venezuela. Veel mensen hebben zelfs besloten om Bitcoins te minen, omdat ze een groot voordeel hebben, namelijk dat in Venezuela de elektriciteitsrekening niet wordt betaald en je er zoveel van kan gebruiken als je wil.

Het gratis gebruik van elektriciteit heeft de service echter verslechterd tot een punt waarop de elektriciteit soms enkele dagen uitvalt, waarbij dit niet alleen je elektronische apparaten beschadigt, maar ook je bedrijf dat ervan afhankelijk is (zoals online Bitcoin trading en Bitcoin mining).

Uit onderzoek blijkt dat gebruik van cryptocurrencies in Latijns-Amerika nog steeds in de kinderschoenen staat, maar dat het aan momentum wint. Het is altijd belangrijk om te onthouden dat moeilijke situaties ruimte creëren voor nieuwe alternatieven die vervolgens gemeengoed kunnen worden.

Deze bijdrage is geschreven door gastauteur Clary Moreno, schrijfster en crypto-enthousiast woonachtig in Venezuela.

 

 

Bitcoin zakt iets naar $ 20.500 en SEC-voorzitter zegt dat BTC een commodity is en geen security

Bitcoin zakt iets naar $ 20.500 en SEC-voorzitter zegt dat BTC een commodity is en geen security

dinsdag, 28 juni 2022 20:48

  Bitcoin handelt momenteel rond de $ 20,5k op het moment van schrijven na een ongemakkelijke dag op de cryptomarkt. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie staat onder druk van de...

Bitcoin koers stabiel rond $ 21k en Glassnode stelt dat 2022 Bear Markt de slechtste is in de geschiedenis

Bitcoin koers stabiel rond $ 21k en Glassnode stelt dat 2022 Bear Markt de slechtste is in de geschiedenis

maandag, 27 juni 2022 21:57

  Bitcoin is momenteel stabiel rond de $ 21k-waardering, aangezien de cryptocurrency het grootste deel van de afgelopen 24 uur levenloos is gebleven. De grootste cryptocurrency volgens...

Bitcoin stabiel boven $ 21k terwijl landen CBDC-plannen versnellen

Bitcoin stabiel boven $ 21k terwijl landen CBDC-plannen versnellen

zondag, 26 juni 2022 21:17

  Bitcoin handelt momenteel rond de $ 21k op het moment van schrijven na een traag weekend die de koers hoe dan ook niet kon bewegen. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie bevindt...